
"קיים שוק של דרכונים סוריים מזויפים לטובת מהגרים"
ראש סוכנות הגבולות האירופית התראיין לרדיו בצרפת ואמר כי סוכנויות ביקורת הגבולות קורסות תחת הלחץ. הוא הזהיר מחזרת הגבולות הפנימיים בין מדינות היבשת
שוק של דרכונים סוריים מזויפים החל לפרוח בייחוד בטורקיה, בשביל לסייע למהגרים ולפליטים להיכנס לאיחוד האירופי – כך אמר הבוקר (יום ג') ראש סוכנות הגבולות של האיחוד האירופי, פרונטק"ס.עוד כותרות מהעולם ב-nrg:
- בגלל משבר הפליטים: "עוצר רכבות" בהונגריה
- קלינטון שלחה 150 מיילים שסווגו כ"סודיים"
- מצרים: בריכות דגים נגד מנהרות הברחה מעזה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"ישנם אנשים שנמצאים כעת בטורקיה וקונים דרכונים סוריים מזויפים, מכיוון שהם יודעים שסורים מקבלים רשות למקלט בכל המדינות החברות של האיחוד האירופי", אמר פבריס לגרי לתחנת הרדיו הצרפתית "יורופ 1". לדבריו, "אנשים שמשתמשים בדרכונים סורים מזויפים מדברים לעתים קרובות ערבית. הם עשויים לבוא מצפון אפריקה או מהמזרח התיכון, אבל יש להם פרופיל של מהגרים כלכליים".

פליטים סורים חוצים את גדר התיל החוסמת את דרכם להונגריה
צילום: AFP

פליטים סורים במקדוניה
צילום: AFP
לגרי אמר כי אין עדויות שהדרכונים המזויפים נוצלו על ידי פעילי טרור בשביל להיכנס לאירופה, והוא חזר על הקריאה להצבת שומרי גבול נוספים באיחוד האירופי, בשביל לסייע לרשום מהגרים ביוון – אחת מנקודות הכניסה המרכזיות לאירופה. "כשהן עומדות מול זרם המהגרים, מערכות הרישום קורסות. יש לנו מושג על האזרחיות (של המהגרים), אבל לא תמונה ברורה של מי נכנס לכאן או הפרופיל האמיתי של המהגרים הללו", הוא אמר.
כשהוא משקף הערות שאמרה באחרונה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ציין לגרי כי הכישלון לחלוק את הנטל בקרב המדינות החברות באיחוד האירופי יוביל לחזרת גבולות סגורים בתוך היבשת. "הסיכון גדל בכל יום", הוא קבע, "אנו רואים יותר ויותר סיורים משטרתיים בגבולות הפנימיים שבתוך מדינות האיחוד". לדבריו, "אם הגבולות החיצוניים לא ינוהלו בסולידריות בין המדינות החברות, ישנו סיכון שכל אחת מהן תיקח שליטה מחדש על הגבולות הלאומיים שלה, מה שלא יהיה בהכרח יעיל יותר".
ואכן, בצהריים דחקו מרקל וראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי בנציבות האירופית להעלות הצעות בשביל לסייע למדינות היבשת להתמודד עם הפליטים ועם משבר המהגרים, כולל הגדרת מדינות מוצא "בטוחות". "ישנם שני דברים שאנו מוכרחים לומר בבירור", אמר ראחוי במסיבת עיתונאים משותפת עם מרקל בברלין, "הנציבות האירופית מוכרחה לקבוע ולזהות מהן מדינות המוצא הבטוחות, ואנו מוכרחים לעבוד לטובת הרמוניזציה בעתיד".
בתוך כך, גרמניה הודיעה היא לא משעה את החוקים של האיחוד האירופי שדורשים ממהגרים להגיש בקשת מקלט במדינה האירופית הראשונה שאליה הם מגיעים, כך ביקש להבהיר דובר משרד הפנים בצהריים.
"גרמניה לא השעתה את (תקנות) דבלין", אמר הדובר, בהתייחסו לחקיקה שמכילה את חוקי בקשות המקלט. "חוקי דבלין עדיין תקפים, ואנו מצפים שהמדינות החברות באיחוד יצייתו להם. כל מי שמגיע להונגריה מוכרח להירשם שם, ולעבור את הליך בקשת המקלט שם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg