תותחי מים וגז מדמיע: עימותים קשים בגבול הונגריה
המשטרה ההונגרית מונעת את כניסתם של מהגרים מכיוון סרביה, אך אלו מנגד לא ממהרים להתפנות מהמקום: "נחכה כאן שנים, מה יש לנו להפסיד?"
משטרת הונגריה הודפת אלפי פליטים בגבולה עם סרביה לאחר שאלו פרצו מחסום ראשוני שמנע את כניסתם למדינה. המהגרים מתעמתים עם השוטרים שמגיבים בירי מתותחי מים וגז מדמיע, כאשר מנגד הפליטים מיידים אבנים אל עבר הכוחות ההונגרים. "המהגרים בצד הסרבי הפכו להיות אגרסיבים ויידו אבנים, בקבוקים ומקלות לעבר המשטרה בצד ההונגרי וחצו את מחסום הגבול", נמסר מהמשטרה ההונגרית.- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"פתחו את השערים", צועקים המהגרים שעברו קילומטרים רבים לפני שהמשך דרכם נחסמה בגבול ההונגרי. "נחכה כאן במשך שנים" אמר מהגר עירקאי מכרבלא, "מה יש לנו להפסיד". פליט סורי מחלב אמר כי אינו מבין מדוע הונגריה לא מאפשרת להם לעבור. "אנחנו רוצים לעבור לגרמניה, אוסטריה, דנמרק", אמר כשהוא מכוון את דבריו לראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, "אף אחד לא רוצה להישאר במדינה שלך".
בעקבות האירוע החליטה הונגריה לסגור את מעבר הגבול למשך 30 יום. הונגריה החברה באיחוד האירופי עצרה השנה יותר מ-140,000 מהגרים שהגיעו מכיוון סרביה, כאשר רק בשבוע האחרון חצו את הגבול כעשרת אלפים. רובם מעוניינים להמשיך הלאה לכיוון מדינות מערב אירופה כגון גרמניה ושבדיה.
במקביל בעקבות סגירת הגבול עם הונגריה, המוני פליטים בסרביה פונים לכיוון קרואטיה על מנת להיכנס דרכה למערב אירופה. הרשויות הקרואטיות עצרו 373 אזרחים זרים כולל נשים וילדים באשמת הסתננות בלתי חוקית אל המדינה, מסר משרד הפנים הקרואטי.

פליטים בגבול הונגריה-סרביה
צילום מסך מתוך אתר RT

פליטים בגבול הונגריה-סרביה
צילום מסך מתוך אתר RT
ראש הממשלה הקרואטי, זוראן מילנוביץ, צייץ בטוויטר כי ארצו תהיה מוכנה לקבל אנשים. "זה לא משנה מה הדת או הלאום שלהם, או המדינה אליה הם רוצים ללכת", כתב, "האנשים האלה נמצאים כאן. הם רוצים לעבוד, ליצור. הם לא רוצים לבוא לקרואטיה ולא להונגריה, אבל הם יוכלו לעבור בקרואטיה". הממשלה בקרואטיה אמרה כי היא מתכוננת לפליטים מזה מספר שבועות, ואפילו בוצעו סימולציות כיצד להתמודד עם אלפי המהגרים.
מילנוביץ, שידון מחר עם הקנצלר האוסטרי בנוגע למשבר הפליטים, תקף בחריפות את מדיניותה של הונגריה נגד הפליטים. "אני מאמין שהמדיניות של בודפשט היא מסוכנת ואכזרית", אמר.
בבריסל מתחו ביקורת על הצהרתו של ראש הממשלה ההונגרי, ויקטור אורבן, ביוני האחרון על כוונתו לבנות את הגדר, אך מנגד ממשלת הונגריה תקפה בחריפות את האיחוד האירופי, וטענה כי המדינות הוותיקות החברות בו "גונבות כסף" מהמדינות הצעירות, על רקע המשבר שהוגדר כ"חמור ביותר מאז מלחמת העולם השניה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg