מדהים: "פלוטו דומה לכדור הארץ יותר משחשבנו"

הגשושית 'ניו הורייזונס' שלחה תמונות נדירות באיכותן של כוכב הלכת הננסי והמרוחק, שחשפו על פני השטח ערפל, הרים וקרח

סוכנויות הידיעות | 18/9/2015 13:10
תגיות: פלוטו,חלל החיצון,נאס"א
הצצה ממרחק 5.3 מיליארד קילומטר: תמונות חדשות ומסתוריות מכוכב הלכת הננסי פלוטו, פורסמו אמש (ה') על ידי סוכנות החלל האמריקאית, וחשפו הרי קרח מרהיבים, ערפל ואף שקיעה מהצד האפל של הכוכב. המדענים בנאס"א הסבירו כי התמונות האחרונות, שצולמו על ידי הגשושית 'New Horizons' ('ניו הורייזונס'), "מראות שפני הכוכב דומות לפני כדור הארץ באופן מפתיע", ומעידות על תהליך מחזור מים דומה.

עוד כותרות ב-nrg:
קרואטיה מתקפלת: תחסום מעברי גבול לפליטים
איראן מפעילה בסיס אווירי התקפי בסוריה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

תיעוד פלוטו בחודש יולי. צילום:NASA.gov Video
קטעים נוספים


התמונות שצולמו ב-14 ביולי מתעדות את הרי הילארי ומונטס המתנשאים לכ-3,400 מטר המוקפים בקרחונים ובמישורים, וקרויים על שמם של זוג מטפסי הרים נורווגיים שהעפילו ראשונים לפסגת האוורסט. הן צולמו ממרחק של כ-18 אלף קילומטר ברזולוציה גבוהה במיוחד, שהצליחה אפילו לתעד את הערפל השורר בחלקיו הנמוכים של הכוכב המרוחק.
 
צילום: איי.פי
שקיעה אפלה על כוכב הלכת הננסי פלוטו צילום: איי.פי
צילום: איי.אף.פי
''הלב של פלוטו'' צילום: איי.אף.פי

"התמונות באמת גורמות לך להרגיש כאילו אתה שם על פלוטו, סוקר את הנוף לעצמך", אמר ד"ר אלן שטרן, החוקר הראשי של 'ניו הורייזונס'. "עם זאת התמונות החדשות הן גם בוננזה מדעית, שמגלות פרטים חדשים על האטמוספירה, ההרים, הקרחונים והמישורים של פלוטו. אף אחד לא היה יכול לחזות שפני השטח יהיו דומים לכדור הארץ".
 
צילום: AFP
גבישי קרח על הכוכב פלוטו צילום: AFP

וויל גראונדי, אחד מהחוקרים בצוות של 'ניו הורייזונס', הסביר כי "בשילוב של שאר התמונות שצולמו לאחרונה, התמונות מספקות ראיות למחזור הידרולוגי בפלוטו, שמערב קרח רך ו'אקזוטי', וכולל יותר חנקן מאשר מים. "בנוסף לנוף המרהיב, הערפל הנמוך רומז על שינויי מזג האוויר יומיומיים בפלוטו, ממש כמו בכדור הארץ", אמר גראונדי.

תצלומי הפנורמה גם מגלים שהקרחונים "זורמים" חזרה למישור מהאזור הקפוא, בדומה לקטבי כדור הארץ בגרינלנד ואנטרקטיקה. בנוסף מתועדים אזורים המכונים ספוטניק פלנום, חלקים בהירים ממזרח למישור קרח העצום.
 
צילום: מתוך אתר נאס''א
ספוטניק פלנום: העמקים מצוינים בחיצים אדומים, וזרימת הקרח לספוטניק מצוינת בחיצים כחולים צילום: מתוך אתר נאס''א
צילום: AFP
הדמיית ניו-הורייזונס על רקע פלוטו צילום: AFP

הגשושית 'ניו הורייזונס' שוגרה ב-2006 לחלל, והייתה הראשונה להגיע לקרבתו של כוכב הלכת הננסי המרוחק. לאחר שחלפה על פני צדק, ותיעדה את ירחיו של פלוטו ואת פני השטח שלו, המשיכה הגשושית לחקור בחגורת קויפר. המשימה של 'ניו הורייזונס' הביאה לפתרון דיון ארוך-שנים על גודלו של פלוטו. על פי המדידות של הגשושית, שטסה מיליארדי קילומטרים בחלל במשך 9.5 שנים, קוטרו של פלוטו הוא 2,370 ק"מ - מעט גדול יותר מההערכות עד כה. המדידה אף הוכיחה כי פלוטו הוא הגורם השמימי הגדול ביותר במערכת השמש שלנו, מעבר לחגורת נפטון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק