רק נשים: רוסיה תטיס צוות קוסמונאוטיות לירח

רוסיה הודיעה על משימה שאפתנית להטסת צוות של שש מדעניות לירח. לפני הניסוי הראשון, העיתונאים דווקא התעניינו בהרגלי האיפור ובדידותן "הצפויה" ללא הגברים. "לא מודאגות לגביהם"

סוכנויות הידיעות | 29/10/2015 17:55
תגיות: קוסמונאוט, רוסיה, חללית, ירח, נשים,מדעניות
השמיים הם לא הגבול: צוות הכולל רק שש נשים רוסיות אשר צפויות לטוס לירח במשימה שמתוכננת לצאת אל הפועל ב- 2029, החלו את הניסוי הראשון לקראת המשימה השאפתנית. לצורך כך הן ננעלו אתמול (ד') למשך שמונה ימים יחדיו בחללית דמה מעץ במכון לבעיות ביו-רפואיות של מוסקבה. מ"החללית" הן צפויות לצאת ביום חמישי הבא.

קטעים נוספים


עוד כותרות ב-nrg:
חולת שיתוק מוחי: "רוצה לצאת לטיול עם הכיתה"
"אנחנו בצרפת לא מבינים בהר הבית יותר מכם"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
לפני יציאתן לסימולציה שדימתה את הטיסה לירח ובחזרה, נערכה מסיבת עיתונאים לכבוד הצוות יוצא הדופן. למרות שמדובר בנשים מצטיינות עם רקע ברפואה או בביופיזיקה, אותו הן ינצלו לביצוע של כ-30 ניסויים בנושאים כמו פסיכולוגיה ופיזיקה, העיתונאים בחרו לשאול אותן "כיצד הן יתמודדו שמונה ימים בלי איפור או גברים".
 
צילום מסך
הקוסמונאוטיות הרוסיות שמשתתפות במשימה צילום מסך

"אנחנו מאוד יפות ללא איפור", השיבה דריה קומויסרובה, אחת המתנדבות בצוות. חברה נוספת, אנה קוסמאול, אמרה כי "אנחנו לא מודאגות לגבי גברים. אנו נערוך ניסויים בתחומי הפסיכולוגיה והביולוגיה האנושית, ולא יהיה לנו זמן לחשוב על גברים או נשים. באנו לעשות עבודה".

כמו הקוסמונאוטים הגברים בתחנת החלל הבינלאומית, הקוסמונאוטיות לעתיד לא יתקלחו שמונה ימים וישתמשו במגבונים לחים כתחליף. את 90 הדקות שניתנות להן לפנאי, הן צפויות להעביר בקריאה, צפייה בסרטים ובמשחקי לוח. "איני יודעת איך נשרוד בלי שמפו, הרי בסיטואציה כזאת, אנחנו ממש רוצות להיראות טוב", העירה ביובש קוסמאול.


צוות של פסיכולוגים ורופאים יפקח על בריאותן הפיזית והנפשית והאינטרקציה ביניהן במשך כל הניסוי, ויעזרו במצלמות המושתלות ב"חללית". במכון המוסקבאי נערך גם ניסוי מפורסם שדימה טיסה למאדים, וכלל שישה מתנדבים גברים שהיו נעולים בחללית דמה 520 יום.

המדען הראשי למשימת "ירח-2015", סרגיי פונומרב, אמר ל"גרדיאן" כי "אנחנו מאמינים שנשים לא רק יכולות להיות לא פחות טובות מגברים בביצוע הניסויים בחלל, אלא למעשה טובות יותר. אנו מאמינים שעתיד החלל שייך באופן שווה לנשים וגברים, ולצערנו אנחנו צריכים להדביק את התקופה בה למרבה הצער לא נשלחו הרבה נשים לחלל".

ברית המועצות לשעבר הייתה הראשונה לשלוח אישה למשימה בחלל, כשבשנת 1963 היא שלחה את ולנטינה טרשקובה. את הקוסמונאוטית הרביעית שלה, ילנה סרובה, רוסיה שלחה לחלל בשנה שעברה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך