מדד השגשוג לשנת 2015: באיזה מקום ישראל?

המצב הבטחוני משפיע לרעה, הכלכלה והחינוך מככבים - והמדינות השכנות נותרו הרחק מאחור: מכון "לגאטום" פרסם את מדד השגשוג השנתי. אז לאיזה מקום הגענו?

סוכנויות הידיעות | 9/11/2015 21:52
תגיות: מדד האושר, מדדים עולמיים
ישראל נמצאת במקום ה-38 מתוך 142 המדינות המדורגות ברשימת "מדד השגשוג העולמי לשנת 2015", כך עולה מנתונים רשמיים שפרסם לאחרונה מכון "לגאטום".

עוד כותרות ב-nrg:
- גיא גודס: "מישהו היה חייב לשלם את המחיר"
- קורע: כשבת עשרה נפגשת עם טלפון קווי
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

מדי שנה מפרסם המכון את הרשימה, המבוססת על קריטריונים של כלכלה, ממשל, חינוך, בריאות, הון חברתי, יזמות והזדמנויות, חירות אישית - ובטיחות וביטחון.
 
צילום: צילום מסך מתוך אתר .prosperity.com
הכלכלה מעלה, הבטיחות מורידה. מדד השגשוג העולמי צילום: צילום מסך מתוך אתר .prosperity.com

את חמשת המקומות המובילים ברשימה כבשו השנה (על פי הסדר) נורווגיה, שוויץ, דנמרק, ניו זילנד ושוודיה, כאשר יש נוכחות בולטת למדינות האירופיות. את העשירייה הראשונה סוגרות חמש מדינות נוספות, כאשר גם בחלק זה רוב הנציגויות שייכות לאירופה: קנדה הגיעה למקום השישי, אוסטרליה במקום לשביעי, הולנד למקום השמיני, פינלנד לתשיעי - ואירלנד לעשירי.

ישראל, כאמור, הגיעה למקום ה-38 והמכובד, כשמדד הבטיחות והביטחון משפיע לרעה על מיקומה. יחד עם זאת, קריטריון הכלכלה הוא ש"מקפיץ" את ישראל - שהגיעה בדירוג הכלכלה למקום ה-16 מתוך 142. גם בקטגוריית החינוך הגיעה ישראל למקום ה-16 והמכובד. דירוג ה"ממשל" אליו הגיעה ישראל גבוה אף הוא, ועומד על 25 מתוך 142. במדד הבטיחות והביטחון, לעומת זאת, הגיעה ישראל למקום ה-98 מתוך 142 המדינות שדורגו.

ישראל נמצאת בעשירייה הרביעית בשבע השנים האחרונות, כאשר בשנת 2009 היה דירוגה 33 ואילו בשנת 2012 הידרדרה למקום ה-40. בשנה שעברה הגיעה ישראל למקום ה-38, והשנה, כאמור, שמרה על מקומה.

מנתונים נוספים שפורסמו עולה כי מבחינת "סיפוק מהחיים" עומד הציון שניתן לישראל על 7.4 מתוך 10. בנוסף צוין כי 52.2% סבורים שישראל היא מקום טוב לחיים עבור מהגרים, ואילו 45.6% טענו ש"זהו זמן טוב לחיפוש עבודה".
 
nrg ניוזלטר דיוור יומי

על המצב במזרח התיכון ניתן ללמוד מדירוגיהן של שכנותינו: ירדן הגיעה למקום ה-88, לבנון למקום ה-98, מצרים למקום ה-110, ואילו סוריה הגיעה רק למקום ה-136.

את חמשת המקומות התחתונים בדירוג מאיישות (על פי הסדר) בורונדי, צ'אד, האיטי, אפגניסטן - והרפבוליקה המרכז אפריקאית, שהגיעה למקום ה-142.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...