אוצר מטבעות זהב נמצא בעזה: 'תושבים נברו בחול'
במהלך עבודות הנדסיות בשכונת שג'אעיה, שנפגעה קשות במבצע צוק איתן, נמצאו כדים בתוכם מטבעות זהב. "תושבי המקום התנפלו על החפירות והתחילו לנבור בחול בתקווה למצוא חתיכות זהב ומטבעות"
האוצר שמשגע את עזה: במהלך עבודות הנדסיות שבוצעו במהלך השבוע בשכונת שג'אעיה בעיר עזה, נמצא אוצר מטבעות זהב . מחלקת ההנדסה של עזה עבדה עשרה ימים ברחוב אלבגדאד בשכונה, כשלפתע בעומק של ארבעה מטרים מתחת לאדמה, נמצאו שלושה כדים ובתוכם מטבעות מתקופות שונות.עוד כותרות ב-nrg:
- עריקאת: לא מאשר אלימות, לא מגנה הפיגועים
- באו"ם מציינים את יום הנכבה; דנון: "יום מביש"
- כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
מנהל מחלקת ההנדסה והבינוי בעיר נהאד אלמרני סיפר כי "מיד אחרי שגילינו את האוצר, תושבי המקום התנפלו על החפירות והתחילו לנבור בחול בתקווה למצוא חתיכות זהב ומטבעות. חלק מהממצאים נמכרו כבר על ידי ילדים בשוק השחור בתמורה ל-20 ו-40 שקלים בלבד.
האוצר שנחשף:
זמן קצר לאחר גילויו, מספר אלמרני, נמסר האוצר לצוות של משרד התיירות והעתיקות הפלסטיני, והמטבעות שנמצאו מוגדרים כעת 'רכוש המדינה'. אלמרני הוסיף שהעבודות ההנדסיות הופסקו לאלתר, וצוותים של משרד התיירות והעתיקות הפלסטיני התחילו בחפירות מתוך מחשבה כי במקום ישנן מטבעות נוספים.

אוצר נמצא במהלך עבודות הנדסיות בשכונת שג'אעיה שבעיר עזה
צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב
כלי תקשורת פלסטינים דיווחו כי באוצר שנמצא בעזה ישנן מטבעות מהאימפריה העות'מנית מלפני כ-300 שנה, ומטבעות נוספים מהתקופה הרומית. כמו כן נמצאו מטבעות עם כיתוב בספרדית, דבר שמלמד על המסחר הנרחב שהיה בין תושבי עזה לסוחרים הספרדים בעבר.
האתר האמריקאי "Christian Science Monitor", פרסם בעבר דו"ח הקובע כי רצועת עזה, נחשבת למקום המוצף בממצאים היסטוריים. באתר הסבירו כי לא מעט מהאימפריות הגדולות שלטו ברצועה, שנכבשה על ידי המצרים, הפרסים הרומאים, הביזנטים, העות'מאנים והבריטים. השליטים השונים השאירו מאחוריהם מבצרים מוקפי חומה, תכשיטים, כלי נשק ומטבעות שונים.
באתר ציינו כי בהעדר פיקוח, הרבה ממצאים ארכיאולוגיים נמכרו בשוק השחור. גם במוזיאון ישראל בירושלים, ישנם ממצאים ארכיאולוגיים מעזה, ביניהם אפשר למצוא ארון בין יותר מ -3000 שנה שנחשף על ידי ארכיאולוגיים ישראלים בזמן שישראל שלטה על השטח.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg