המבורגר מחלבון זחלים? יש דבר כזה

חברה ישראלית מפיקה לראשונה חלבון מזחלי זבובים למאכל אדם. "אפשר לשלב את האבקות מכל מוצרי המזון: המבורגר, תחליפי חזה עוף ועוד", אומר מנכל החברה ערן גרוניך

דליה מזורי | 2/12/2015 19:22
זבוב הפירות הוא צרה צרורה לחקלאים: הוא גורם לנזקים נרחבים לגידולי הפירות והירקות. הביצים שנקבת הזבוב מטילה לתוך קליפת הפרי ניזונים מהציפה והורסים את הפרי, עד כי אינו ראוי לשיווק ולמאכל.

עוד כותרות ב-nrg:
- הזרה שנפצעה בפיגוע: "אף אחד לא מטפל בי"
- אדלשטיין בגרמניה: "במקום שבו מסמנים מוצרים יסמנו בני אדם"
- כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

קשה להאמין, אבל יש מי שמצא בזחלים הללו משהו מועיל, והחל להפיק מהם חלבון מתקדם לשימוש בתעשיית המזון. את החלבון מהזחלים מפיקה חברת הסטארט אפ הישראלית Flying Spark והיא היחידה בעולם שמפיקה אבקות חלבון מזחלי זבובים למאכל אדם.

אבקות החלבון מופקות כפתרון למחסור עתידי לחלבון מן החי וכפתרון מידי לכלל הבעיות הסביבתיות והבריאותיות שנגרמות בשל גידול בקר, עוף ושאר בעלי חיים למאכל. מסתבר שמקור החלבון - זחלי זבוב הפירות – הוא החלבון הטוב והאיכותי ביותר בכל ההיבטים: הרכב חומצות אמינו חיוניות הטוב ביותר; עשיר מאוד בברזל, סידן, מגנזיום ושאר מינרלים; יחס גבוה של אומגה 3 לאומגה 6; ללא גלוטן וכמעט ללא כולסטרול.
 
צילום:  Flying Spark
הפקת חלבון מזחלי זבובים צילום: Flying Spark

מבחינת הישראלים, זה לא בדיוק פיתוח שימושי, שכן החלבון המופק כיום אינו כשר. אבל בעתיד החברה מתכוונת לעמוד בתנאים שיחייבו אותה ולהוציא לו כשרות. לפי שעה בכוונת החברה למכור את המוצר בחו"ל.

גם בסוגיית סביבה וקיימות יש יתרונות לפיתוח זה: אין פליטת גזי חממה מצד זחלי הזבובים; צריכת מים מועטה (פרומיל לעומת גידול בקר); שטחי גידול מצומצמים; ניצול 100 אחוז מהזחל – כמעט ללא פסולת. בנושא בטיחות מזון: הזחל ניזון אך ורק מפירות; ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וחומרי הדברה. גם עלות הייצור תחרותית ביותר.
 
ערן גרוניך, מנכ"ל חברת Flying Spark, אמר: "אנו החברה הראשונה והיחידה בעולם שמפיקה חלבון מזחלי זבובים, את האבקות ניתן לשלב בכל מוצרי המזון. ייצרנו אין ספור דוגמאות כגון: המבורגר, תחליפי חזה עוף, חלב ומוצריו, בצקים, לחם, פסטה, עוגיות ועוד". לדבריו, זהו מזון העתיד גם לדעת מוסדות המחקר של האו"ם ושאר ארגוני מזון ואיכות סביבה. בקרוב תעבור החברה לשטח גידול של כ-500 מ"ר בעמק בית שאן. 

המיזם נמצא בסיום הפיתוח ובהשלמת סבב גיוס. החברה נבחרה להשתתף בתוכנית אקסלרציה יוקרתית בבוסטון MassChallenge, מבין 2,300 חברות מכל העולם. צפי ההכנסות המשוער בתוך 5 שנים נאמד במאות מיליוני דולר.

המיזם יוצג בכנס הישראלי הראשון לחדשנות בעולם המזון, FoodTech Nation 2015, ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה

כנס Food Tech Nation 2015 ישמש צומת מפגש לדיונים והחלפת דעות בין שחקני מעטפת החדשנות בתעשיית המזון ביניהם: חברות הזנק ויזמים, חוקרים מהאקדמיה, משקיעים, חממות, נציגי התעשייה וגופים ומומחים העוסקים בתחום. מטרת הכנס הינה להעצים ולחבר את סביבת ה-Food Tech לגורמים רלבנטיים באמצעות העברת ידע, הקניית כלים ויצירת מפגש וחיבור בין המשתתפים מעולמות התוכן השונים של סביבת החדשנות במזון. כמו כן, לחשוף סטארט-אפים ומיזמים מובילים בפני משקיעים פוטנציאליים. הכנס מאורגן על ידי קבוצת נתיב יועצים ובחסות איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...