בשל התקיפה ההמונית: הודח מפקד משטרת קלן
וולפגנג אלברס הוצא ל"פרישה זמנית" בעקבות האירוע בערב השנה האזרחית החדשה שהסתיים ב-170 תלונות, 117 מהן על עבירות מין. 31 חשודים נעצרו, 18 מהם הם מבקשי מקלט, רובם מאלג'יריה, מרוקו, איראן וסוריה
מפקד משטרת קלן הודח היום (יום ו') מתפקידו לנוכח הביקורת הציבורית על האירוע בערב השנה האזרחית החדשה בעיר הגרמנית שבו הותקפו עשרות רבות של נשים, חלקן הותקפו מינית ואחרות נשדדו או הוכו. ביקורת חריפה נמתחה בימים האחרונים על המפקד וולפגנג אלברס, שתחנתו ושוטריה הפגינו אוזלת יד. ממשרד הפנים נמסר כי הוא הוצא ל"פרישה זמנית". בימים הקרובים יוחלט ככל הנראה רשמית על הדחתו.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כמה שעות קודם להודעה בדבר ההדחה מסרו הרשויות בברלין כי זיהו 31 בני אדם – 18 מתוכם הם מבקשי מקלט – כחשודים. האירוע הגביר עוד יותר את הדיון בסוגיית קליטתם של מבקשי המקלט.

החשודים העיקריים באונס טרם נתפסו. המונים בחגיגות השנה החדשה בקלן.
צילום: EPA
דובר משרד הפנים בברלין טוביאס פלאט אמר כי בין החשודים תשעה אזרחי אלג'יריה, שמונה אזרחי מרוקו, חמישה מאיראן וארבעה מסוריה, וכן אזרח אחד מהמדינות עיראק, סרביה וארצות הברית. שניים מהחשודים הם אזרחי גרמניה. לדבריו, העבירות העיקריות שבהן הם חשודים הן גניבה ופגיעה גופנית.
לפי כלי התקשורת בגרמניה, המשטרה עצרה הלילה שני צעירים, בני 16 ו-23, ככל הנראה ממוצא צפון אפריקאי, בחשד למעורבות בתקיפות המיניות. עם זאת, רוב התוקפים עדיין לא נתפסו.
בימים האחרונים התברר כי גם בערים אחרות ברחבי אירופה התרחשו תקיפות דומות. משטרת ציריך שבשוויץ הודיעה היום כי שש נשים דיווחו שהותקפו ונשדדו על ידי גברים כהי עור. בהלסינקי בירת פינלנד המשטרה אמרה כי היא חוקרת שני מקרים הקשורים לעבירות פליליות, הממוקדים ב"התקהלות של מבקשי מקלט".

יגורש בקרוב? שוטרים עוצרים אדם סמוך לתחנת הרכבת המרכזית בקלן.
צילום: AFP
הן בציריך והן בהלסינקי הטענות פורסמו ימים רבים אחרי האירועים, וזאת בניגוד לתקיפה ההמונית בקלן, שם הוגשו 170 תלונות, 117 מהן קשורות לעבירות מין, ובכלל זה שתיים בגין אונס. בליל השנה החדשה אירעו תקיפות גם בערים נוספות בגרמניה, ביניהן המבורג שבצפון המדינה, שם דווחו יותר מ-50 מקרים.
שר המשפטים הגרמני הייקו מאס אמר אמש כי כל מבקש מקלט שיורשע, יגורש מהמדינה. "החוק מאפשר לגרש אנשים המצויים בהליך של בקשת מקלט אם הם נידונים לשנה ומעלה בכלא, והדבר אפשרי בכל הנוגע לעבירות מין", הוא אמר.
גם הקנצלרית אנגלה מרקל, המובילה את מדיניות "הדלת הפתוחה" למבקשי המקלט, אמרה כי היא מגנה את האלימות, וכי על ארצה לבחון אם נעשה די להבטיח שזרים המורשעים בפשעים מגורשים. לדבריה, יש לשדר "מסר ברור" לאלה שאינם מוכנים לציית לחוק הגרמני.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg