הדליקה בבצלם שרפה ארגון שהתפחם מזמן

השריפה שהתלקחה השבוע הייתה קטנה מאוד לעומת האש שאחזה בארגון בשבוע שעבר, כשהשתולים הימניים החרוצים הסירו את הלוט מעל פרצופם הקנאי של ארגוני זכויות האדם ביו"ש

מקור ראשון
חגי סגל | 16/1/2016 19:37
קשה לדמיין תגובה מחפירה יותר מההודעה שפרסם ארגון ‘בצלם‘ בעקבות ממצאי התוכנית ‘עובדה‘ על מעללי עזרא נאווי ושות‘. ארגון זכויות אדם, שבמשך עשרות שנים מסביר לנו כי אלימות שלטונית אסורה בכל מקרה, הביע למעשה תמיכה בהפקרת אזרחים למר גורלם במתקני חקירה ידועים לשמצה. הודעת התגובה שלו קבעה שפעיל הארגון נאסר נוואג‘ה פעל ב“אפיק הפעולה הלגיטימי היחיד“ כאשר הסגיר סוחרי קרקעות פלסטינים לידי הרשות הפלסטינית.

עוד כותרות ב-nrg:
- בדרך לגינס: אשתו בת 62, בן כמה הוא?
- זעם על שרלי הבדו: "הילד הסורי היה אנס?"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

“אין באמירה שחקירת החשודים נעשית כחוק ובפיקוח של מערכת המשפט כדי להניח את הדעת“, מחתה רק לפני שבועיים עורכת הדין יעל שטיין, מנהלת המחקר של הארגון, על הפעלת לחצים פיזיים בחקירות שב“כ.
 
צילום: מתוך עובדה
זכויות אדם סלקטיביות. עזרא נוואי בתחקיר עובדה צילום: מתוך עובדה

עם חקירות השב“כ הפלסטיני, לעומת זאת, אין לארגון בעיה. זכויות האדם שלמענן הוא מטיף כבר עשרות שנים אינן חלות על פלסטינים המבקשים למכור אדמות ליהודים. בשבוע האחרון לא הייתה לו מילה רעה אחת להגיד על נאווי או על נוואג‘ה. גם לא לפטרוניו הרוחניים – א“ב יהושע, עמוס עוז, דוד גרוסמן, סמי מיכאל ועוד. צלצול אחד מהם, והם עולים לשידור בכל ערוץ רדיו או טלוויזיה שיחפצו.

אבל הם לא צלצלו לאף אחד, לא ענו לטלפונים ולא כתבו בעיתון מילה אחת בגנות נאווי. אנשי הרוח נאלמו. ממצאי ‘עובדה‘ לא הצליחו לטלטל אותם או אפילו לגרום להם להטיל ספק פומבי קל בצדקת תמיכתם בארגון ובאיש.

כש‘בצלם‘ נוסד על ידי בכירי מרצ בסוף האינתיפאדה הראשונה הוא לא הוגדר כגוף מאבק בכיבוש, אלא כארגון דאגה לזכויות הפלסטינים. מכאן גם נגזר שמו – ‘בצלם‘.

כשאורי אליצור ז“ל טען באביב 93‘ בתוכנית ‘פופוליטיקה‘ ש‘בצלם‘ מופעל על ידי אש“ף, הוגשה נגדו תביעת דיבה (שנמשכה אחר כך). לאנשי ‘בצלם‘ הייתה חשובה מאוד הפוזה המוסרית. לכן אפילו התואר ‘שמאלנים‘ הפריע להם. הם התעקשו על התואר “פעילי זכויות אדם“. למרבה הכלימה, התקשורת שיתפה איתם פעולה. היא התמסרה לדימוי המסחרי שלהם כנפשות טובות שכל עניינן בחיים הוא הושטת סעד לאוכלוסייה במצוקה. היא גם התנדבה להציג אותם כגורם ניטרלי, לא כשמאלנים, חלילה.
 

צילום: אמרי סדן
שונאי ערבים שעוזרים למתנחלים. קצר חשמלי במשרדי 'בצלם' צילום: אמרי סדן

אינספור פעמים הסתייעו ערוצי הטלוויזיה בשירותי הווידאו של ‘בצלם‘ על מעללי צה“ל והמתנחלים בשטחים, כאילו מדובר בתחקירנים חסרי פניות. שמו של הארגון ושמות פעיליו הופיעו שוב ושוב ברשימת הקרדיטים בסוף תוכניות תעודה או כתבות תחקיר. לפעמים ריצד על המסך גם קרדיט לעזרא נאווי.

רק אחרי שתי אינתיפאדות ועשרה מבצעי ‘עמוד ענן‘ ו‘צוק איתן‘ נפל האסימון. תנועת ‘אם תרצו‘ הסירה את הלוט מעל הפרצוף הקנאי של ארגוני הזכויות ביו“ש. תנועת ‘עד כאן‘ קברה אותם. השתולים הימניים החרוצים הצליחו להוכיח שמאחורי הפעילות ההומניטרית לכאורה של ארגוני השמאל בשטחים לא עומדים אוהבי אדם, אלא שונאי מתנחלים ושונאי ערבים שעוזרים למתנחלים.

ביום חמישי שעבר שודרו בטלוויזיה הראיות המרשיעות. לא עזרו כל ההכחשות, השתיקות, טענות הרדיפה וניסיונות הגימוד. הדליקה שהתלקחה השבוע במשרדי ‘בצלם‘ הייתה קטנה מאוד לעומת האש שאחזה בארגון בסוף השבוע שעבר. קלון צביעותו נחשף ברבים.

גם ‘שוברים שתיקה‘ ו‘רבנים למען זכויות אדם‘ הם כבר ארגונים מפויחים כליל, שלא לדבר על ‘תעאיוש‘ ועל חבורת אלון ליאל. אין עוד צורך לסמן אותם בחוק, הם מסומנים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

חגי סגל

העורך הראשי של 'מקור ראשון'. סופר ועיתונאי ותיק בעיתונות, ברדיו ובטלוויזיה

לכל הטורים של חגי סגל

המומלצים

פייסבוק

כותבים קבועים