יעלון על דברי בנט: "תרבות ילדותית שיש בה פגיעה בביטחון"

שר הביטחון תקף את הביקורת שמטיחים באופוזיציה על התנהלות הממשלה בגל הטרור הנוכחי ואמר: אלו סיסמאות חסרות בסיס ובעיקר מזיקות". על ההתקפה של בנט ואמר: "שומעים רעיונות בקבינט הביטחוני, מנכסים אותם לעצמם ויוצאים לתקשורת"

nrg חדשות | 19/1/2016 20:42
תגיות: משה יעלון
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון נשא דברים בכנס של המועצה לביטחון לאומי והתייחס לאתגרים הביטחוניים עמם אמורה להתמודד מדינת ישראל בתקופה הנוכחית. בדבריו, הוא תקף בחריפות את הביקורת שנשמעת על מדיניות הממשלה מצד האופוזיציה ואף מטעם שר החינוך נפתלי בנט וטען כי אויבי ישראל משתמשים בביקורת הפנים ישראלית לטובת מאבקם בישראל.

-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

השר יעלון הגיב לדברים של בנט, מוקדם יותר בכנס ואמר: "שומעים רעיונות בקבינט הביטחוני, מנכסים אותם לעצמם ויוצאים לתקשורת. זו תרבות ילדותית שיש בה פגיעה בביטחון לטווח הארוך לטובת הון פוליטי בטווח הקצר". לדבריו, מאז "צוק איתן" נוצרה תרבות של הדלפות מתוךל דיוני הקבינט, כך ששרים מצביעים באופן מסוים ויוצאים לתקשורת בביקורת על אותם הדברים.

יעלון בכנס של המועצה למחקרי ביטחון לאומי 
 
קטעים נוספים
 

השר התייחס גם לביקורת שנשמעה על ידי גורמים בימין שקראו להטיל סגר על הפלסטינים ולהעניש את האוכלוסייה ביהודה ושומרון ומזרח ירושלים ואמר: "למה אנו לא מענישים את הפלסטינים? כדי לא לדחוף אותם לטרור. יש 200 אלף פלסטינים שמועסקים בישראל ואנו לא רוצים שיפנו לטרור".
 
השר הגיב גם את דבריו של יו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן שטען כי יש להחזיר את מדיניות הסיכולים הממוקדים ותקף: "סיכול ממוקד? אנו צריכים סיכול ממוקד ביהודה ושומרון?! להפעיל חיל אוויר?! אלו סיסמאות חסרות בסיס  ובעיקר מזיקות, ואז לאויבינו וידידנו קל להאשים אותנו על בסיס ההאשמות הפנימיות עלינו".

גורמים בסביבת השר בנט הגיבו לדברי יעלון ואמרו כי "למען ביטחון אזרחי ישראל, בנט ימשיך לומר את אשר הוא מאמין, גם אם יהיה מי שלא יאהב את הדברים. כך היה בצוק איתן וכך יהיה גם בעתיד".
צילום: גדעון מרקוביץ
שר הביטחון בכנס INSS צילום: גדעון מרקוביץ

"אבו מאזן חלש"

השר סיפר כי בין ישראל לרשות הפלסטינית ביו"ש מתקיימים יחסים ביטחוניים, למרות היעדר התהליך המדיני וכך, לטענתו, יש לנהל המערכה. "מול הרשות אנחנו נמצאים במצב שברמה המדינית לא אנו מצליחים להיפגש. היו ניסיונות גם בממשלה הזו וגם בקודמת, ולמרות שמאשימים אותנו, זה היה אבו מאזן שטרק את הדלת בפני נשיא ארה"ב. הבעיה, שהוא (אבו מאזן) נחשב חלש. לכן הכדור חוזר אלינו".

לדבריו, "במציאות הזו אנו מנסים לנהל מדיניות של נבוט עבה מול גורמי הטרור עם שיתוף פעולה טוב עם הרשות הפלסטינית, מתוך אינטרס לאפשר חיים נורמליים לאוכלוסייה".

השר טען עוד כי "חלק מהעניין של גל טרור הבודדים הוא ההצלחה שלנו לסכל את פיגועי הארגונים.
בסך הכל, הנוכחות והשליטה שלנו בשטח הן אלו שמונעים מחמאס להרים ראש. ואז גם השפעת דאעש וההסתה על אל אקצא, שנוצלה היטב על ידי התנועה האסלאמית והרשות הפלסטינית, עולות".

על ההסתה הפלסטינית אמר כי "זה מתחיל בחינוך, וכל עוד זה יימשך זה (הסכסוך) לא ייגמר. הגעתי למסקנה שאנו לא נפרדים – הם שם ואנו פה. הם רצו שתי ישויות חמאס בעזה והרשות ביו"ש. אני מציע להתקדם מלמטה. צריך להבין שחלוקת גבולות זה לא הסוף. הדרך שאנו מציעים – בואו ביחד. לא תקבלו את זה בבית הדין ולא במועצת הביטחון. יש לנו הרבה מה להציע לרווחת שני העמים".

הוא התבטא גם בנוגע למתקפות שיוצאות ממדינות העולם נגד המדיניות הישראלית ואמר כי מדובר ב"התקפות מגוחכות". לדבריו, "הסכסוך שלנו לא בראש סדר העדיפויות, אפילו לא של מדינות ערב, אבל באיחוד האירופי מתעסקים איתנו. יש יותר פליטים סורים מפלסטינים ועדיין מתעסקים איתנו. העניין לא פשוט ויש להתמודד איתו. עלינו לעמוד על שלנו".

דאעש עדיף על איראן

בדברים שנשא עסק שר הביטחון גם במצב בסוריה ומתח ביקורת מרומזת על ההנהגות בארה"ב ורוסיה בנוגע לכוונות שלהם לקדם שיחות שיפתרו את המשבר במדינה השסועה. לטענתו המשבר במזרח התיכון יימשך שנים רבות. "זה לא ייגמר תוך שנה ולא בעוד עשור. עירק כבר לא עירק וסוריה היא לא סוריה. כל מי שחושב שאפשר לאחד את סוריה אני אומר לו: 'אני יודע להפוך ביצה לחביתה אבל לא להיפך'.
  
יעלון הוסיף: "נרקם עכשיו תהליך מדיני שקוראים לו תהליך וינה – לי קצת קשה לראות איך האינטרסים הסותרים יצליחו להביא לתהליך פוליטי שיביא לאיזושהי תוצאה. אפילו אי אפשר להביא להספקת אש, מאחר שישנם ארגונים אסלאמיים שלא מוכנים להשתתף בזה. סוריה לא הולכת להתייצב. לזה אנו אמורים להיות ערוכים".
 

צילום: EPA
אובמה בנאום בקונגרס. ביקורת מרומזת מיעלון צילום: EPA

לדבריו, "אנו רואים קריסה של אידיאולוגיות לאומיות, שלוואקום שלהן נכנסות אידיאולוגיות לעומתיות למערב  - בין אם אלו דאעש ואל קאעידה הסוניות, האחים המוסלמים ואיראן השיעית שמנסה לייצא את המהפכה. אנו נמצאים במלחמת ציוויליזציות, אבל במערב לא מוכנים לכנות זאת ג'יהאד אסלאמי. הרצון של המערב  לטשטש זאת יוצר בעיה. אם אתה לא מוכן להגדיר את הבעיה אתה טועה ולא יכול לייצר אסטרטגיה נכונה", אמר בביקורת על המדיניות המערבית, בין השאר מבית מדרשו של הנשיא ברק אובמה.

על האתגרים של ישראל אמר שר הביטחון כי "בראש אויבנו - איראן". הוא המשיך וסיפר על ניסיונות של הג'יהאד השיעי לפתוח חזית טרור נגד ישראל בגבול רמת הגולן וציין כי זה קורה רק מאזור שנשלט על ידי המשטר הסורי – לא בזה שבשליטת המורדים.

"איראן הפכה להיות שחקן מרכזי בגלל הסכם הגרעין. איראן יצאה מהבידוד הבינלאומי ויכולה לנסות ולהתגבר על המשבר הכלכלי. היא הולכת לקבל מאות מיליארדי דולרים שיועברו למי שההנהגה תרצה". לדבריו, בישראל נחשפו לניסיונות של טהרן לממן טרור ביו"ש ובעזה וכן ברחבי המזה"ת. "איראן לא ויתרה על ייצוא המהפכה", הבהיר וציין כי "הסכם הגרעין לא עוסק במוערבות של איראן בעולם ובחתרנות שלה.

"הסכם הגרעין עסק רק בזמן שיאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני, ואני אומר שאם איראן תרגיש מספיק בטוחה, היא תייצר נשק גרעיני. לכן איראן היא האויב הכי גדול". לטענתו, "כשמבינים שגם ארה"ב וגם רוסיה רואות באיראן חלק משמעותי לייצוב האזור, אז אם אתם שואלים אותי איראן או דאעש , אני מעדיף את דאעש, הוא יותר חלש".

עוד אמר כי "אנו מאמינים שהשליטה של דאעש בעירק וסוריה תובס. המכות שדאעש סופג לאחרונה הן קשות. תבוסה טריטוריאלית היא לא תבוסה של רעיון – ואנו רואים זאת גם ביחס לטרור הפלסטיני. זה יכול לצוץ בארה"ב, בפריז, בריסל ובכל מקום.

"היום מי שקובע בסוריה זה האיראנים. אם המהלך הצבאי מדיני שמובילה מוסקבה ינציח את שלטונה של איראן – אנו נצטרך להתמודד".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך