'רק הפחתה בבשר ובחלב תבלום שינויי האקלים'
מחקר חדש קובע כי האיחוד האירופי לא יצליח לעמוד ביעדים הנוגעים להפחתת הפליטה של גזי החממה ללא הפחתה דרמטית באכילת מוצרי בשר וחלב. "אם נחליף חלק מהם במוצרים מהצומח, נגדיל את הסיכוי להשיג את יעדי האקלים"
האיחוד האירופי לא יצליח לעמוד ביעדיו הנוגעים לשינויי האקלים ולפליטת גזי החממה אם תושבי היבשת לא יפחיתו דרמטית את צריכת הבשר ומוצרי החלב – כך קובע מחקר שפורסם היום (יום ב') בשוודיה.עוד כותרות ב-nrg:
יממה סוערת: "הפעם הסופה נתנה לכולם – גם לצפון"
נתניהו נגד לפיד: מי שטוען שלא פעלנו - משקר
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"הפחתה של 50 אחוזים ויותר בצריכת בשר של מעלי גרה (בקר וכבשים) היא בלתי נמנעת אם האיחוד האירופי רוצה לעמוד ביעדיו", נכתב במחקר, שפורסם בכתב העת "מדיניות מזון" (Food Policy).

''בלתי נמנע להפחית ב-50 אחוזים לפחות''.
צילום: שאטרסטוק
סטפן וירסניוס, ממחברי המחקר שנערך באוניברסיטת צ'אלמרס לטכנולוגיה ובמכון למחקר טכנולוגי SP, אמר כי אין צורך לוותר לחלוטין על אכילת בשר. "עוף וחזיר גורמים לפליטות נמוכות למדי" של גזי חממה, הוא הסביר.
לפי המחקר, גם מוצרי חלב הם בעייתיים: ייצור קילוגרם אחד של חלבון מחלב גורם לפליטות בהיקף של פי ארבעה מייצור של קילוגרם חלבון ממוצרי עוף. "הצריכה של גבינות ומוצרי חלב אחרים באירופה ובארצות הברית היא מהגבוהות בעולם", אמר וירסניוס. "אם נחליף חלק ממוצרי החלב במוצרים מהצומח, כמו חלב שיבולת שועל, נגדיל את הסיכוי להשיג את יעדי האקלים שלנו".
מחברי המחקר חקרו גם כיצד שיפורים בטכנולוגיות חקלאיות עשויות להפחית את פליטת גזי החממה. "ניתן למנוע פליטות גזים מאחסון דשנים באמצעות כיסוי של מתקנים ושריפה של גזי פסולת", קבע המחבר הראשי, דיוויד ברינגלסון.
ואולם, לפי המחקר, הפחתת כמות המזון המושלך לזבל יפחית את פליטת הגזים ממזון ומחקלאות בשיעור של חמישה עד עשרה אחוזים בלבד. האיחוד האירופי שואף להפחית את פליטת גזי החממה ב-20 אחוזים עד 2020, ובכך להשוות את שיעור הפליטות לזה שהיה ב-1990.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg