הנציבות מבקשת: להעמיד לדין משמעתי את רות דוד
נציבות שירות המדינה ביקשה לפתוח בהליך חריג נגד פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, לאחר שהוחלט שלא להגיש כתב אישום בעקבות קשריה עם עו"ד רונאל פישר. אישור המהלך הועבר לבחינת היועמ"ש
נציבות שירות המדינה הציעה לבחון את האפשרות לפתוח בהליך משמעתי נגד פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד. זאת לאחר שהוחלט שלא להגיש כתב אישום נגדה בעקבות קשריה עם עו"ד רונאל פישר. מדובר במהלך חריג ומורכב משפטית, ואישורו הועבר לבחינת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.עוד כותרות ב-nrg:
"סיכוי של רק 3% לעבור הטרדה מינית? לא מציאותי"
אובמה מינה שופט יהודי נוסף לבית המשפט העליון
• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כזכור, מנדלבליט אישר את המלצות היועץ המשפטי הקודם יהודה וינשטיין, וקבע כי דוד לא תועמד לדין בגין מעשים שביצעה בעת שכיהנה כפרקליטת מחוז. יחד עם זאת, הוא קבע כי היה מקום לפתוח בהליך משמעתי – כפי שמבקש נציב שירות המדינה עו"ד אסף רוזנברג לעשות, אלמלא הייתה חלה התיישנות על המקרים. אולם למרות קביעה זו, הנציבות ומחלקת הייעוץ והחקיקה במשרד המשפטים בוחנות את האפשרות לפתוח בהליך שכזה, חרף ההתיישנות.

רות דוד בחקירה
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
מדובר במהלך מורכב שאינו מובן מאליו, הדורש את אישור היועץ המשפטי לממשלה. במקרה שיינתן אישור שכזה, הוא יתבסס על סעיף 66 לחוק שירות המדינה, הקובע כי ניתן להתחיל בהליך משמעתי "תוך שנה מיום מסיום חקירת משטרה או הדיון הפלילי, על פי הוראות היועץ המפשטי לממשלה, או נציב השירות, או לפי בקשת העובדה".
כזכור, מנדלבליט היה זה שקבע כי אין מקום להעמיד לדין את דוד, בעיקר בשל העובדה כי למרות יחסיה הקרובים לעו"ד פישר ולקבלן יאיר ביטון, לא הוכח כי היא הושפעה מהם והפלתה את השניים לטובה בתיקים בהם הייתה מעורבת. כיום, בעקבות פניית נציב שירות המדינה, מנדלבליט יבחן מחדש את האפשרות להעמיד לדין משמעתי, ולא פלילי, את דוד.
בין דוד ופישר נרקם קשר אישי שהחל בשנת 2004. הקשר התהדק לאחר פרישתה מתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב, כשהפכה לשותפה במשרדו של פישר ושימשה כסנגורית פלילית. קשר אישי נוסף התפתח בין דוד לקבלן יאיר ביטון מקורבו של פישר. בדיקת המשטרה כי בתקופת כהונתה כפרקליטת מחוז תל אביב קיבלה דוד מפישר שני עטי "מונט בלאן" בשווי של 2,500 שקלים, וכן זרי פרחים ועציצי סחלבים בסך ששווים מוערך בין מאות לאלפי שקלים.
דוד גם קיבלה שעון יוקרתי מפישר בשווי אלפי שקלים אולם לא הוכח כי השעון הועבר לה בתקופה שבה טיפלה בתיקים של פישר. מהקבלן ביטון קיבלה תיק וצעיף של חברת "לואי ויטון" וכן שעון ששוויו מוערך בעשרות אלפי שקלים. מתנות אלו לא הובילו להחלטה להגיש כתב אישום נגדה משום שהתיק והצעיף ניתנו לה במסיבת הפרישה שלה בעוד שהשעון ניתן ככל הנראה לאחר הפרישה.
מהבדיקה של מנדלבליט עלה כי דוד אכן עסקה בתיקים שבהם שימש פישר כעורך דין בין השנים 2004-2006, אולם לאחר מכן חדלה מלעסוק בעניינו. בנוגע לתיקים הנוגעים לשניים, נמצא כי דוד לא התערבה בהם באופן חריג המעיד על רצונה להטות את הכף לטובת פישר.
נגד דוד הוגש כתב אישום בגין עבירות של שיבוש מהלכי משפט בנוגע לתיק הקשור לעו"ד פישר, המתייחס למעשים שביצעה לאחר שכיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg