מלחמה

בראשון: ההצבעה הדרמטית על תיקון חוק הנוער

ועדת השרים לענייני חקיקה תצביע על ההצעה שתאפשר הטלת עונש מאסר על קטין שביצע עבירת רצח או הריגה. איילת שקד: "היום אנו מבהירים בפה מלא: טרור אינו משחק, ילדים"

אמרי סדן | 23/3/2016 15:32
תגיות: חוק הנוער,אחמד מנאסרה,איילת שקד,מלחמה בטרור
ועדת השרים לענייני חקיקה תצביע ביום ראשון הקרוב על הצעה לתיקון חוק הנוער של שרת המשפטים איילת שקד ושל שר הרווחה חיים כץ, שתאפשר להטיל עונש מאסר גם על קטין שטרם מלאו לו 14 ושביצע עבירת רצח. ההצעה מגיעה על רקע מעורבותם של קטינים רבים, ביניהם כאלו שאינם בגיל המאפשר הטלת עונש מאסר, בגל הטרור הנוכחי.

עוד כותרות ב-nrg:
הבריחה מבלגיה: פקקים של 35 ק"מ בגבול הולנד
לא ייאמן: הפכה את עצמה לטיילור סוויפט
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"היום אנו מבהירים בפה מלא: טרור אינו משחק, ילדים. מי שבוגר דיו על מנת להרוג – בוגר דיו לשאת בעונש הולם", כך אמרה היום שרת המשפטים איילת שקד. "מי שמנסה לגדוע חיים, גם אם גילו נמוך, חייב להבין את השלכות ותוצאות מעשיו".
צילום: יוסי זליגר
''מי שבוגר דיו על מנת להרוג – בוגר דיו לשאת בעונש הולם''. איילת שקד בבית ציוני אמריקה, 2015. צילום: יוסי זליגר

המצב החוקי היום לא מאפשר הטלת עונש מאסר על קטין שנמצא בין הגילאים 12-14 בעת מתן גזר הדין, גם לאחר שעבר את גיל 14. בית המשפט יכול להורות על החזקתו של הקטין במעון נעול, אולם זאת רק עד שיגיע לגיל 20. התיקון לחוק שיזמה שקד אמור לאפשר לבית המשפט, במקרה שקטין יורשע בעבירת הריגה, רצח או ניסיון לרצח, להורות על החזקתו במעון נעול עד שימלאו לו 14, ולאחר מכן לרצות את המשך עונשו בבית הסוהר.

לפי הצעת החוק, בית המשפט יוכל להורות על קיום דיון מעקב לפני העברתו של הקטין למאסר ויוכל לשנות את העונש כך שהקטין יישאר במעון נעול או שעונש המאסר שלו יבוטל. בשל מורכבות ההצעה והעובדה כי היא נוגעת לקטינים בגיל נמוך מאוד, היא תעמוד בתוקפה למשך שלוש שנים ולאחר מכן תיבחן שוב.
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
מנסארה נמצא כיום במעון סגור והוא ממתין להכרעת דינו. אחמד מנאסרה בבית המשפט. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

אחד הנאשמים שמייצגים את הדילמה בנוגע למעורבותם של קטינים בגל הטרור האחרון הוא אחמד מנאסרה, המחבל שביצע פיגוע בפסגת זאב כשהיה בן 13 בלבד. מנסארה נמצא כיום במעון סגור והוא ממתין להכרעת דינו. עורכת דינו, לאה צמל, אמרה ל-nrg בתגובה להצעת החוק: "מצער מאוד שזה טבעו של משרד המשפטים בימינו אלה ושזו טבעה של הדמוקרטיה הישראלית כיום. מעריכים כנראה שהפלסטינים מתבגרים הרבה יותר מהר. זאת הערכה ונראה את התוצאות שלה".

השרה שקד אמרה כי היא מודעת למורכבות של החוק, אולם ציינה כי יש לתת כלים למערכת המשפט כדי שיוכלו להתמודד עם תופעת פיגועי הקטינים. "בעת האחרונה אנו רואים את תוצאותיה המבעיתות של ההסתה ברשתות החברתיות, בחינוך ובמדיה של הרשות הפלסטינית. הסתה זו מחלחלת אל עבר דור שלם של צעירים, ולצערנו אנו עדים למספר עולה של עבירות רצח, וניסיון לרצח על ידי צעירים, גם אלו אשר חצו לא מכבר את גיל האחריות הפלילית".

עוד אמרה שקד: "התיקון לחוק מבקש לאזן בין הצורך להגן על קטינים מפני נזקי המאסר ובין הצורך לתת מענה הולם לעבירות חמורות. מעל הכל, התיקון נותן כלים להתמודדות בידי מערכת המשפט מול צעירים שיצאו לבצע פיגועים קטלניים בגל הטרור האחרון, מתוך מחשבה כי לחוק אין כלי לענישתם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק