קצב פלסטיני מגלה: כך מבריחים בשר לישראל

יוסוף (שם בדוי), בעל אטליז באזור ירושלים, לא הופתע מהפרסומים על בשר עם תאריכי תפוגה ושחיטה מזויפים שעשה את דרכו מהרשות הפלסטינית אל מסעדות יוקרה במרכז הארץ. "כל מה שהיה זה מכונה לזיוף מדבקות, קשרים עם האנשים הנכונים וקצת אומץ", הוא הסביר

אסף גבור ודליה מזורי | 5/4/2016 18:02
תגיות: בשר מוברח,מסעדות,הרשות הפלסטינית
סערה התעוררה בעולם הקולינריה במרכז הארץ בעקבות הידיעות על בשר מוברח מהרשות הפלסטינית שעשה את דרכו אל הצלחת במסעדות יוקרתיות. בפעולה משותפת של משרד החקלאות ומשטרת ישראל לקראת הפסח נתפס הבשר, שתאריכי התפוגה והשחיטה שלו, כמו גם הכשרות והאישור הווטרינרי, זויפו. שיחה עם קצב פלסטיני שופכת אור על דרכי הפעולה בתחום.

עוד כותרות ב-nrg:
"פיצוץ הסכם 'הכותל הרפורמי' יגרום לקרע עם ארה"ב"
"המנהל פיטר אותי כי התלמידים שונאים יהודים"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

על פי החשד, רשת מבריחים ישראלים ופלסטינים הכניסו במרמה את הבשר משטחי הרשות הפלסטינית לישראל במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות הסתרה נוספות. הבשר המוברח נמכר לחנויות ולמסעדות בעלות שם, כמו "דיקסי" של השף חיים כהן ו"טופולופומפו" בתל אביב, "זוזוברה" בהרצליה, "בלאק אנגוס" בנתניה ו"ענק הבשר" בחולון. 
 
צילום: דוברות המשטרה
''יותר איכותי וטוב מאשר זה שיש בישראל''. הבשר המוברח שנתפס. צילום: דוברות המשטרה

ידיעות על הבשר שהוברח לישראל הגיעו גם לשטחי הרשות הפלסטינית. יוסוף (שם בדוי), בעל אטליז באזור ירושלים, סיפר ל-nrg: "מי שרוצה לזייף בשר ולהרוויח כסף קל, לא צריך לעבוד כל כך קשה". הוא פירט על דרכי הפעולה: "הבשר בדרך כלל מגיע מארגנטינה, אוסטרליה וניו זילנד, ויש מייבאי בשר עם אישור ממדינת ישראל לייבא מחוץ לארץ לשטחי הרשות. במשרד החקלאות עושים חלוקה ברורה: יש בשר שמותר למכור אותו בכל מקום ויש בשר שמותר למכור אותו בשטחי הרשות ובמזרח ירושלים בלבד".

לדברי יוסוף, "הבשר שנרכש עבור שטחי הרשות זול יותר בעשרות אחוזים, וזה מה שגורם לאנשים להתפתות ולזייף. אני יודע שאם אני רוצה לקנות לדוגמה פילה בקר או עגל, אני יכול להשיג אותו במאה שקל בשכם או חברון, לעומת 120 שקל בירושלים".

יוסוף מכיר היטב את השמות שהוזכרו בפרשת הברחת הבשר. "מדובר באנשים שנמצאים שנים במקצוע", הוא שיתף. "הם קונים בשר בחו"ל ומוכרים אותו בשטחים. לאחרונה הם פתחו מפעל בעטרות, ויכול להיות שמאז הם התחילו להכניס את הבשר גם לישראל. הבשר הוא בשר חוקי בשטחי הרשות, אבל אסור למכור אותו בישראל. יש להם אישור, ויש להם את הבשר הזול, כל מה שהם היו צריכים זה מכונה לזיוף מדבקות, קשרים עם האנשים הנכונים וקצת אומץ".
 
צילום: דוברות המשטרה
''מי שרוצה לזייף בשר ולהרוויח כסף קל, לא צריך לעבוד כל כך קשה''. המשאית שבה הוברח הבשר. צילום: דוברות המשטרה

לפי יוסוף, "השיטה שלהם הייתה כנראה להחליף מדבקות ולעבור במחסומים באופן גלוי, או להיכנס לתוך ישראל דרך אזור ירושלים עם כמויות קטנות של בשר במכוניות קטנות. הם מכרו למסעדות בישראל, ולא לקצביות, כי הקצבים מכירים את הבשר ויודעים להבדיל בין כזה שמיובא לישראל ובין זה שמיובא לשטחי הרשות".

הקצב הפלסטיני ביקש להרגיע את אלה שחוששים שאכלו מהבשר המוברח, לפחות בכל הנוגע לחשש הבריאותי. "לדעתי, יש שתי בעיות עיקריות. אחת היא לשומרי הכשרות, כי הבשר שמוכרים בשטחי הרשות לא כשר, והחמורה יותר מבחינה בריאותית – הבנתי שהם העבירו את הבשר ללא קירור. אבל בגדול צריכים להבין שהבשר שמוכרים בשטחי הרשות הוא בשר טוב. יש לי שני בני דודים בחברון עם קצביות, אני מכיר את הבשר שהם מוכרים, והוא לדעתי יותר איכותי וטוב מאשר זה שיש בישראל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק