ביה"ד לעבודה קורא לפשרה בין הפרקליטים למשרד המשפטים
עם תחילת הדיון על שביתת הפרקליטים, ביקש נשיא בית המשפט האזורי לעבודה בירושלים מנציגי הפרקליטים ומשרד המשפטים להגיע לפשרה. הפרקליטים פתחו בשביתה כמחאה על פעילות נציבות הביקורת על הפרקליטות
נשיא בית המשפט האזורי לעבודה בירושלים, השופט אייל אברהמי, מכנס בשעה זו את נציגי הפרקליטים ואת נציגי משרד המשפטים בניסיון להגיע לפשרה בין הצדדים, לאחר שמשרד המשפטים פנה לבית הדין לעבודה בדרישה מהפרקליטים להפסיק את שביתתם.עם תחילת הדיון, ביקש השופט אברהמי מהצדדים לנסות ולהגיע לפשרה ללא שבית המשפט לעבודה יצטרך לפסוק בסוגיה. את משרד המשפטים מייצג עו"ד נחום פיינברג, עורך דין פרטי המתמחה בדיני עבודה, וזאת בשל העובדה כי מדובר בתיק הנוגע לפרקליטי המדינה. את ארגון הפרקליטים מייצג עו"ד אסף ברנזון.
לפני כיומיים החליט היועץ המשפטי לממשלה ד"ר עו"ד אביחי מנדלבליט, בעצה אחת עם שרת המשפטים איילת שקד, לפנות לבית הדין בדרישה להורות לפרקליטים, שפתחו בשביתה כמחאה על פעילות נציבות הביקורת על הפרקליטות ומערך התביעה, לחזור לעבודתם.

שרת המשפטים איילת שקד
צילום: מרים אלסטר/פלאש 90
עוד כותרות ב-nrg:
• "השאירו לי את הלנדרובר - אני אם חד-הורית"
• האישה שמנעה מתקפת טרור נוספת בפריז
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
במשרד המשפטים טענו כי השביתה, שהחלה במחאה על תזכיר החוק המסדיר את מעמדה של הנציבות, אינה חוקית משום שהיא מכוונת נגד הצעת חוק שתובא לאישור הכנסת, דבר ההופך אותה ל"שביתה פוליטית" שנועדה "להפעיל לחץ על המחוקק". במשרד טענו כי באופן חריג, טיוטת החוק, הקובעת מתווה דו-שנתי הנוגע למעמדה של הנציבות, הועברה לארגון הפרקליטים לצורך קבלת חוות דעת לפני שפורסמה, וכי נציגי הארגון אף הוזמנו לשבת עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי, בנוגע לנוסח החוק.

צמרת המשפט בישראל בכנס לשכת עו''ד באילת
צילום: יהודה בן יטח
עוד טענו במשרד המשפטים כי השביתה, שהחלה מבלי שניתנה עליה הודעה מראש, פוגעת קשות בפעילות מערכת בתי המשפט ובציבור. "בתי המשפט מתנהלים באופן בלתי אפשרי, ללא אפשרות לקיים דיונים בתיקים רבים שמועד הדיון בהם נקבע זמן רב מראש. בתי המשפט והשופטים עומדים חסרי אונים נוכח המצב וברור שככל שהעיצומים דנן יתמשכו, הנזק המצטבר יהיה קשה לתיקון".

לימור פלד, יו''ר ארגון הפרקליטים
צילום: יח''צ
בכתב התשובה של ארגון הפרקליטים, נטען כי השביתה הנוכחית איננה מהלך "התקפי" אלא "הגנתי", שנועד להגן על מעמדם של הפרקליטים על רקע פעילותה של נציבות הביקורת עליהם. בנוסף טענו כי לא מדובר בשביתה פוליטית אלא בשביתה לגיטימית במחאה על החלטה מנהלית של הממשלה על העובדים.
כזכור, תזכיר החוק שאותו ניסחה השרה שקד, קובע כי נציבות הביקורת על הפרקליטות ומערך התביעה (הנבת"ם – א.ס.) תפעל בשנה הקרובה במתכונתה הנוכחית, ולאחר מכן תפוצל כך שאגף הביקורת המערכתית יוכפף ליחידת ביקורת פנימית במשרד המשפטים, כשהנציבות תחזיק רק בסמכות לבחון תלונות פרטניות. בארגון הפרקליטים התנגדו באופן עקרוני להמשך פעילותה של הנציבות במתכונתה הנוכחית, גם לשנה אחת, וטענו כי יש לאמץ את מתווה גולדברג (שהמליץ על פיצול נציבות הביקורת – א.ס.) באופן מיידי. בנוסף בארגון הפרקליטים מתחו ביקורת חריפה על ההחלטה לאפשר לשר לביטחון פנים להותיר את מערך התביעה המשטרתית מחוץ לתחום סמכותה של הנציבות לאחר שתחלוף שנה מיום אישור החוק, וטענו כי זו מפלה לרעה את פרקליטי המדינה.

נציבת הביקורת הילה גרסטל
דודי ועקנין
זהו לא ההליך המשפטי היחידי המתנהל בימים אלו בין פרקליטי המדינה לנציבות. לאחרונה הוגש בג"ץ על ידי 11 פרקליטים נגד פרסום דו"ח הנציבות העוסק בפעילות המכון לרפואה משפטית, וזאת לאחר פרסום שורת תחקירים בכלי תקשורת בהם נטען כי קיימים קשרים פסולים בין מומחים במכון לנציגי הפרקליטות. המכון הוא הגוף היחיד המספק כיום חוות דעת פתולוגיות, וככלל הוא משרת את מערך התביעה. בארגון הפרקליטים טענו כי הדו"ח יחשוף את זהותם של הפרקליטים ויגרום להשחרת שמם שלא לצורך, וזאת בנוסף לעובדה כי הדו"ח חובר בחוסר סמכות.
בכנס לשכת עורכי הדין שנערך בשבוע שעבר באילת, קרא יו"ר המכון לרפואה משפטית לפרסום הדו"ח, ואמר כי יש לפעול להקמתו של מכון נוסף כדי למנוע את המונופול הקיים כיום בתחום הרפואה המשפטית. הדו"ח של הנציבות עתיד לכלול ממצאים חמורים ביותר, הקשורים להליכים שהתנהלו בשולי תיק זדורוב ובתיקים פליליים נוספים אחרים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg