מחקר: מעשנים מתקשים להשיג עבודה, ומרוויחים פחות

עישון גורם להרבה בעיות ועכשיו אפשר להוסיף עוד אחת. בארה"ב נערך מחקר שהראה כי מובטלים שמעשנים יתקשו להתקבל לעבודה יותר מכאלה שלא, וגם ירוויחו פחות

מקור ראשון
סוכנויות הידיעות | 15/4/2016 10:45
מעשנים עשויים להיתקל בקשיים מרובים יותר להשיג עבודה, ומשכורתם נמוכה יותר, לעומת מי שאינם מעשנים – כך לפי מחקר חדש שפורסם בארה"ב ביום שני האחרון.

- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

הממצאים דווחו בכתב העת המדעי של אגודת הרופאים לרפואה פנימית, והתבססו על נתונים של 250 מובטלים שביקשו עבודה באזור סן־פרנסיסקו. בערך חצי מהם עישנו סיגריות - 13 סיגריות בממוצע ליום - ואנשי המחצית השנייה לא עישנו כלל. החוקרים בדקו את משתתפי הסקר לאחר שישה חודשים ולאחר שנה, כדי לראות איך התקדמו בחיפושי העבודה.
 
צילום: שאטרסטוק
רוצים עבודה? תפסיקו לעשן. צילום: שאטרסטוק

"מצאנו שמעשנים התקשו הרבה יותר למצוא עבודה מאשר מי שאינם מעשנים", אמרה החוקרת המובילה ג'ודית פרושסקה, פרופסורית לרפואה באוניברסיטת סטנפורד. בתום שנה, 56 אחוזים ממי שאינם מעשנים מצאו עבודה, בהשוואה ל-27 אחוזים בלבד מהמעשנים.

וגם בין מי שמצאו עבודה, המעשנים הרוויחו שכר ממוצע הנמוך בחמישה דולרים לשעה מאשר חבריהם שלא נהגו לעשן: המעשנים שהתקבלו למשרות חדשות השתכרו 15.1 דולר בממוצע לשעה, בהשוואה ל־20.27 דולר שקיבלו מי שאינם מעשנים. כמעט שני שלישים ממשתתפי המחקר היו גברים, וגילם הממוצע של המשתתפים היה 48. לבנים היו 38.2 אחוזים מנבחני המחקר, ושיעורם של האפרו־אמריקנים עמד על 35.9 אחוזים. שאר הנסיינים היו היספנים, אסייתים או אנשים ממוצא אחר. שליש היו בוגרי קולג'.

יש כמה חסרונות למחקר, כולל היקפו הקטן ומיקומו הגיאוגרפי - כל הנסיינים הם תושבי צפון קליפורניה, אזור שבו המודעות הבריאותית גבוהה, ושבו לעישון עשויה להיות סטיגמה שלילית. היו גם כמה הבדלי מפתח בין הקבוצות: מעשנים נטו להיות צעירים יותר, הם זכו לחינוך מוגבל יותר ובריאותם הייתה לקויה יותר מאשר אלה שלא עישנו.

לכל החדשות בזמן אמת - עקבו אחרינו בטוויטר:
 

"עיצבנו את הניתוח של המחקר כך שמעשנים ולא מעשנים דמו זה לזה ככל האפשר בכל הקשור למידע שהיה לנו על העסקתם בעבר ועל תקוותיהם למשרות עתידיות", אמר אחד מהחוקרים, מיכאל ביוצ'י, פרופסור לרפואה באוניברסיטת סטנפורד.

המחקר דחק בסוכנויות ההשמה להשתמש בממצאים כדי "להעלות את המודעות למחיר העישון מבחינת אובדן שכר, פגיעה הבריאות ופחות הצלחה בקבלה מחדש לעבודה". הוא גם הביע תקווה שהמחקר יסייע לקשר בין מי שמחפשים עבודה למשאבים שיסייעו להם להפסיק לעשן.
 
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק