ה"מלשינון" של ארדואן: "דווחו לנו אם עלבו בו"
הקונסוליה הטורקית בהולנד מבקשת מאזרחים וארגונים טורקים במדינה לדווח לה על הודעות במדיה החברתית או המסורתית שמכילות הערות מעליבות נגד ארדואן. בניגוד לגרמניה, הולנד תבטל את החוק האוסר על העלבת מנהיג מדינה ידידותית
הקונסוליה הטורקית ברוטרדם, הולנד, פנתה לאזרחים טורקים המתגוררים בהולנד בבקשה: "דווחו לנו אם אתם נתקלים בדברים שעלולים להעליב את רג'יפ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה, במדיה החברתית או באמצעי המדיה המסורתיים".עוד כותרות ב-nrg:
• בת 17 נהרגה אמש בתאונת האוטובוס בכרמל
• גימיק בחירות: כיפה עם שמו של טראמפ בעברית
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
הבקשה יוצאת הדופן נשלחה אתמול (חמישי) בדואר האלקטרוני גם לארגונים טורקים שונים הפועלים בהולנד. הקריאה באה יום לאחר שהממשלה ההולנדית הודיעה כי בכוונתה לבטל את החוק הקובע כי העלבת ראש מדינה ידידותית מהווה עבירה פלילית, צעד שהגיע בעקבות ניסיונה של טורקיה להעמיד לדין קומיקאי גרמני שעלב בארדואן.

''אין לי בעייה עם ביקורת, אבל העלבה היא דבר שונה לחלוטין''. ארדואן
צילום: AFP
אתר החדשות Dutchnews מדווח כי בקונסוליה הטורקית מחפשים "הודעות במדיה החברתיות שמעודדות שנאה או מכילות הערות מעליבות כלפי ארדואן, וכן תכנים מעין אלה בדואר אלקטרוני ובמכתבים מסורתיים".
דובר מטעם שגרירות טורקיה בהאג אמר לחדשות RTL כי "בעקבות קמפיין השנאה נגד טורקיה מאז התפוצצה פרשת הקומיקאי גרמני, אנחנו רוצים לעקוב אחר המצב".
לטענת השגרירות, בימים האחרונים התקבלו אצלה הודעות דואר אלקטרוני בהם הושווה ארדואן להיטלר. במקרים אחרים, התקבלו הודעות הדורשות מטורקים המתגוררים בהולנד לעזוב את המדינה "בהקדם האפשרי".
בפרלמנט ההולנדי זועמים על הבקשה הטורקית. חבר הפרלמנט יורם ואן קלאברן ממפלגת הימין VNL, אמר כי הממשלה צריכה לזמן את הקונסול הטורקי להאג לנזיפה. "כנראה שטורקיה זקוקה לתזכורת על הזכות לחופש ביטוי בהולנד, בהתחשב בכ-2,000 טורקים שהעמידה לדין על העלבת הנשיא", אמר.

גרמניה לא מרשה להעליב את נשיא טורקיה. ארדואן ואנגלה מרגל
צילום: איי.אף.פי
באחרונה פורסם כי בגרמניה זועמים על החלטתה של הקנצלרית אנגלה מרקל, לאשר חקירה פלילית נגד יאן בוהמרמן, קומיקאי גרמני שהקריא בתוכנית הטלוויזיה שלו שיר שעלב בארדואן. פוליטיקאים, אנשי רוח ואזרחים טענו כי החלטתה של מרקל מהווה מכה קשה לחופש הביטוי והתרבות במדינה.
מאז פורסמה הידיעה היא סחפה תגובות ברחבי העולם, כך למשל הודיע השבועון הבריטי "The Spectator" על תחרות חדשה, שמטרתה לבחור את השיר שיעליב באופן החריף ביותר את הנשיא ארדואן.
לפני כחודש נשאל ארדואן באירוע במכון ברוקינגס בוושינגטון על כך שאנקרה מרבה לעצור עיתונאים המותחים ביקורת על הנשיא הטורקי. "אין לי בעיה עם ביקורת, אבל העלבה היא דבר שונה לחלוטין", הוא הסביר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg