עסקה: ארה"ב קונה 32 טון של מים כבדים מאיראן
בעסקה בסך 8.6 מיליון דולר, משטר אובמה קונה את החומר המהווה רכיב מרכזי לפיתוח נשק גרעיני. הרכישה תבטיח שטהרן לא תחזיק ביותר מים מהכמות המותרת לפי הסכם הגרעין. מזכיר האנרגיה האמריקאי: "הצהרה לעולם שניתן לרכוש מים כבדים מאיראן"
עסקים עם איראן: משטר אובמה קונה 32 טון של מים כבדים, רכיב מפתח בפיתוח נשק אטומי, מאיראן. זאת במטרה להבטיח את הסכם הגרעין מול המדינה, כך לפי ידיעה שפורסמה היום (ו') בוול סטריט ג'ורנל שבה מצוטטים גורמים אמריקאים רשמיים.עוד כותרות ב-nrg:
ארדואן להולנדים: "דווחו לנו אם פוגעים בשמי"
פליטים בסקנדינביה: העלמת עין מנישואי קטינות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הרכישה הצפויה של המים על ידי מחלקת האנרגיה האמריקאית היא תולדה של דאגות בארצות הברית לפיהן לאיראן אין את היכולת להיפטר באופן מהיר ממצבור המים הכבדים שבידיה, כפי שנקבע בהסכם שנחתם בין איראן למעצמות בחודש יולי האחרון. לפי ההסכם, לאיראן מותר להחזיק כמות קטנה מ-130 טון של מים כבדים בשנים הראשונות שלאחר החתימה על ההבנות.

האמריקאים קונים 32 טון. כור למים כבדים באראק, איראן
צילום: אי-פי-אי
לפי גורמים אמריקאים, איראן מתקשה במציאת רוכשים לחומר בשוק הבינלאומי, ולכן קיימת סכנה כי מצבור המים הכבדים של טהרן יעלה מעל לרמה המותרת למדינה. בארצות הברית מקווים כי הרכישה תעודד מדינות נוספות לרכוש מים כבדים מאיראן.
העסקה, שמוערכת בשווי של 8.6 מיליון דולרים, צפויה להיחתם היום בין גורמים אמריקאים לגורמים איראנים בווינה. בראיון לוול סטריט ג'ורנל אמר מזכיר האנרגיה האמריקאי, ארנסט מוניז, כי המים הכבדים האיראניים הם באיכות טובה, והרעיון מאחורי הקניה הוא "להצהיר לעולם: 'אם אתם רוצים לקנות מים כבדים מאיראן, אתם יכולים לקנות מים כבדים מאיראן. זה נעשה, אפילו על ידי ארצות הברית'".

אפילו ארה''ב קונה מים כבדים מאיראן. ארנסט מוניז (מימין) בשיחות הגרעין בווינה
צילוםף איי.אף.פי
לדברי מוניז, הממשל האמריקאי מתכנן רכישה אחת בלבד, אך עסקה זאת יכולה להוביל חברות אמריקאיות להיות רוכשות קבועות של החומר בעתיד. "לא נהיה לקוחות שלהם לנצח", אמר מזכיר האנרגיה, אך הוסיף ש"אולי חברות אמריקאיות ירצו להצטרף לבסיס הלקוחות. האיראנים צריכים לבסס נוכחות בשוק הבינלאומי אם הם רוצים להמשיך לייצר מים כבדים".
מים כבדים קרובים בהרכב הכימי שלהם למים, ותכונותיהם הייחודיות הופכות אותם לרכיב מפתח בהפקה של נשק גרעיני ואנרגיה.
לכל החדשות בזמן אמת - עקבו אחרינו בטוויטר:
Tweets by @nrgnewsil
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg