רות גביזון: אהרן ברק חשש שאשפיע על העליון
גביזון התבטאה בסטטוס חריף נגד דבריו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר ב-nrg - מקור ראשון. "אולי הבעיה לא הייתה רק האג'נדה שלי - אלא ההערכה שאני אצליח לאתגר מבפנים את בית המשפט?"
רות גביזון, פרופסור למשפטים וכלת פרס ישראל בתחום המשפטים, התבטאה היום (ב') בסטטוס חריף נגד דבריו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק. בראיון שקיים לפני כשבוע עם כתב מקור ראשון ו-nrg, מיכאל טוכפלד, הסביר ברק את הסיבה להתנגדותו הפומבית בעבר למינויה של גביזון כשופטת בבית המשפט העליון.עוד כותרות ב-nrg:
רמז לחלקיק לא מוכר מסעיר את הפיזיקאים
הפרקליט הצבאי לשעבר תמך בהשוואת החקיקה ביו"ש
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"מה שאמרתי הוא שאדם שיש לו פעילות פובליציסטית שלמען הגשמתה הוא נאבק בזירה הציבורית על דעותיו, אינו יכול לעבור ישר מהפעילות הפובליציסטית לבית המשפט", אמר ברק בראיון. בעבר התנגד ברק למינוי מאחר ולדבריו לגביזון "יש אג'נדה, ואג'נדה זו אינה מתאימה וראויה לבית המשפט העליון".

''אז מה אם הייתה לי אג'נדה?''. רות גביזון ואהרן ברק.
פלאש 90
גביזון ידועה בעמדותיה הציבוריות הקוראות לשופטים לפעול באיפוק ובזהירות. זאת בניגוד לעמדתו האקטיביסטית של ברק. "כאשר אמרתי 'אג'נדה' לא התכוונתי לדעותיה של גביזון. באותה תקופה היה לה טור בעיתון גדול, שבו היא חזרה ותקפה את בית המשפט בשורה ארוכה של נושאים. אי אפשר לעבור משדה הקרב הציבורי, שהוא חשוב כשלעצמו, לבית המשפט, בלי צינון משמעותי", הסביר ברק.
כעת מגיבה גביזון להסתייגותו של ברק מאמירתו החריפה דאז. "למדתי מהריאיון שבעצם הבעיה לא היתה האג'נדה עצמה אלא דרך פעולתי: נאמר שם שהיה לי טור בעיתון גדול וקידמתי את מטרותיי במאבק ציבורי. לא טוב שאדם המקדם מטרות חברתיות וציבוריות במאבק פובליציסטי יגיע לעליון ללא צינון. וזאת בלי קשר לתכני העמדות או המטרות. לו רק הייתי 'מצטננת' קצת, לא הייתה מניעה", עקצה גביזון.
"גם לי, כמו למראיין, לא זכור שזה מה שנאמר אז. גם לא זכור לי שהיה לי טור בעיתון. או שמישהו יעץ לי 'להצטנן' (לא בטוח שהייתי נענית). ידוע שהזיכרון לעתים מתעתע. ועכשיו, כמובן, כל הפרטים האלה לא ממש חשובים", כתבה כלת פרס ישראל.

''מכירה טובה לברק על תוצאות התנגדותו''. גביזון בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי ב-2014.
צילום: נאור רהב
בהמשך הסטטוס כתבה: "אז מה אם הייתה לי אג'נדה? אפשר להעלות על הדעת אדם בכיר כמוני שעוסק בתורת משפט ושפיטה שלא תהיה לו משנה בעניינים של משפט ושפיטה? לברק עצמו לא הייתה אג'נדה מאוד מובהקת? ונכון, תמיד האמנתי שאזרח טוב צריך לא לפעול רק בדלת האמות של האקדמיה אלא לפעול גם במרחב הציבורי. אז אולי הבעיה לא הייתה רק האג'נדה שלי - שלא היה ברור בדיוק מה היא ולמה היא לא טובה בעת ההיא לבית המשפט - אלא ההערכה שאני אצליח לאתגר מבפנים כמה מושכלות יסודיות של בית המשפט?".
בסיום דבריה כתבה גביזון כי היא "מכירה טובה לברק על תוצאות התנגדותו, גם אם זה היה מתוך שלא לשמה". זאת מאחר ו"אם המינוי היה צולח הייתי מבלה כעשור בבית המשפט". "כבר זמן רב אני שמחה שיכולתי להמשיך לעסוק בדברים שנראים לי מתאימים יותר לטבעי ולאישיותי", הסבירה גביזון.
"לא יועיל שאומר שהיו אליי פניות (לא רשמיות, וכמובן כאלה שלא הבטיחו דבר) אחרי פרישתו של ברק, על מנת לברר אם אני מעוניינת, ותשובתי ומסריי היו ברורים, מיידיים - ושליליים. אני לא יודעת אם נכון ש'כל עכבה לטובה', אבל כך אני רואה את העכבה הזו מבחינתי כבר שנים ארוכות", חתמה את דבריה.
בתגובה לפוסט, שאל אחד המגיבים האם גביזון וברק מתכתבים או משוחחים על הנושא בעל פה. גביזון השיבה כי מדובר ב"פעם ראשונה שאני מתייחסת לנושא שיטתית בציבור. מעולם לא שוחחתי איתו על הדברים האלה פרט לשתי פגישות קצרות בזמן ההליך הראשון של העלאת מועמדותי, בשנת 2003. גם אז זה לא צלח, אבל לא הייתה התבטאות על האג'נדה שלי".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg