
יורשע בהריגה? משפטו של אלאור אזריה יצא לדרך
משפטו של החייל היורה החל בבית הדין הצבאי ביפו. הוא מואשם בהריגה והתנהגות בלתי הולמת. ראש הרכב השופטים, אל"מ מאיה הלר, דחתה את הבקשה לשחרר את אזריה לביתו ביום העצמאות
בבית הדין הצבאי ביפו התחיל הבוקר (ב') משפטו של החייל היורה מחברון, אלאור אזריה, עם הקראת כתב האישום נגדו. אזריה מואשם בהריגה והתנהגות בלתי הולמת. בפרקליטות הצבאית רוצים ללכת בפרשה על כל הקופה ולהרשיע את החייל, כאשר לטענת התביעה ביצע אזריה ירי שלא לצורך. מחוץ לבית המשפט הפגינו עשרות תומכים בעד אזריה.עוד כותרות ב-nrg:
- מקורות צבאיים: יאיר גולן לא יודח או יתפטר בשל הסערה
- "ישראל פונה לפוטין כי אנחנו נתפסים חלשים"
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בין היתר גוייס לשירות מילואים, עו"ד נדב ויסמן, כדי לחזק את צוות התביעה. עו"ד אייל בסרגליק ייצג ביחד עם עו"ד אילן כץ את אזריה. עו"ד בסרגליק אמר בתחילת דבריו ש"קיבלנו את כל החומר ומקווים למשפט מהיר כי החייל עוד נמצא במעצר פתוח. אנחנו רוצים לערוך את המשפט הזה בצורה מהירה".

אלאור אזריה בהקראת כתב האישום נגדו בבית הדין הצבאי.
צילום: אבישג שאר ישוב
בסרגליק התלונן כי התביעה הוסיפה חמישה עדי תביעה רק אתמול בערב, מה שלא אפשר להגנה להתכונן כראוי. עו"ד ויסמן דחה את הטענות ואמר כי התביעה העבירה את כל החומרים בצורה מסודרת מספיק זמן לפני הדיון. השופטת אל"מ מאיה הלר, ראש הרכב בית הדין הצבאי הציעה לנציגי הצדדים הליך גישור. עו"ד אילן כץ בא כוחו של החייל השיב כי הם פתוחים לכל הצעה של בית הדין. נציג התביעה, עו"ד ויסמן טען כי הם נדרשים לחשוב על כך. בנוסף דחתה השופטת את בקשה ההגנה לשחרר את אזריה לביתו במהלך יום העצמאות.
התובע הצבאי, עו"ד נדב ויסמן, אמר לאחר הדיון כי "המשפט הזה עוסק בעניין חריג בחומרתו מבחינתנו. ירי ללא הצדקה. מדובר במקרה שבו הנאשם החליף גרסאות, איננו אמין, ומשום שלגישתנו הוא אינו אמין הגשנו את כתב האישום. אנחנו מבקשים לעשות זאת בצורה מקצועית ונאמנה. אנחנו נביא את הראיות בעתיד הקרוב ונאפשר לשופטים לומר את דברם".

סא''ל נדב ויסמן שהצטרף לתביעה.
צילום: אבישג שאר ישוב

עו''ד אילן כץ (מימין) ועו''ד אייל בסרגליק מההגנה בבית המשפט.
ציולם: אבישג שאר ישוב
עו"ד אילן כץ, שייצג את אזריה אמר כי עצם העלאת נושא הגישור לאחר שההרכב שמע את טענות ההגנה מלמד בעליל שגם בית הדין סבור שיש לתביעה בעיה עם כתב האישום. אנחנו מוצאים טביעות אצבע גסות של דרגים בכירים ביותר. התערבות בהליך המשפטי באמצעות מתן הנחיות לתביעה. התביעה בתיק הזה היא לא עצמאית. שמים תובע בכיר מאוד ומנוסה אבל כאשר בית הדין מציע ללכת לגישור, ולו מצד הנימוס מסכימים להצעה, ופה התביעה אומרת שהם צריכים להתייעץ".
גורמים המעורים בחקירה, טוענים כי בפרקליטות הצבאית בטוחים שיצליחו להביא להרשעתו בפרשה, ומסרבים לקבל את המסרים של בתי המשפט הצבאיים, שניתנו שלוש פעמים בהחלטות של שני שופטים, מהן עולה כי מכלול הראיות נגד החייל אינו חד משמעי, ולכן בין היתר גוייס עו"ד ויסמן.
תיעוד: שניות לפני הירי
בכתב האישום החמור תואר האירוע בו גם תועד החייל יורה במחבל המנוטרל. בין השאר נכתב כי המחבל שכב על הקרקע בעודו בחיים, "מבלי שיצר סכנה מיידית ומוחשית לחיי האזרחים והחיילים שהיו מסביבו". כמו כן נכתב כי החייל פעל בניגוד לנהלי פתיחה באש, ללא הצדקה מבצעית, בשעה שהמחבל לא היווה סכנה מוחשית. "במעשיו גרם הנאשם למותו של המחבל של כדין". בנוסף הוא הואשם כאמור בהתנהגות שאינה הולמת. "בהתנהלותו התנהג באופן שאינו הולם את דרגתו ועמדתו בצבא", נכתב בכתב האישום.
בתביעה הצבאית סבורים כבר מראשית הדרך, כי נכון היה להותיר את האישום נגד החייל בעבירה של הריגה, ולדברי גורמים הבקיאים בפרשה, גם שקראו ולמדו בפרקליטות הצבאית את ההחלטות שניתנו בבית המשפט בדיונים על הארכת מעצרו של הלוחם, עוד לפני כתב האישום, היו בטוחים בתביעה שיידעו להוכיח את הצורך בהרשעתו של הלוחם, גם כאשר השופטים הציבו סימני שאלה.
מנגד, בצוות ההגנה צפויים לעשות שימוש בחוות הדעת הפתולוגית של המכון לרפואה משפטית באבו כביר שם נקבע כי מותו של המחבל נגרם מהירי, ולטענתם היא עשויה דווקא לתמוך את גרסתו של החייל לפיה אכן זיהה תנועה בידו של המחבל, כיוון שעוד היה בחיים, ובין היתר ינסו להוכיח כי הלוחם היה נתון בסערת רגשות ולא כפי שהציגו אותו נציגי הפרקליטות הצבאית כאילו פעל בידיעה שבא להרוג את המחבל.