היועמ"ש: "פתחתי בחקירות רגישות, ולא אהסס להעמיד לדין"
בנאום באירוע השקת ועדת הפרקליטים בלשכת עורכי הדין אמר היועמ"ש, ד״ר אביחי מנדלבליט, על פרשיית "ביבי טורס" שפורסמה היום בדוח מבקר המדינה: "את הדברים יש לבחון בשיקול דעת ומקצועיות וללא עיכוב"
היועץ המשפטי לממשלה, ד״ר אביחי מנדלבליט, נאם הערב (שלישי) באירוע השקת ועדת הפרקליטים בלשכת עורכי הדין, ואמר כי "בחודשים הספורים בהם אני מכהן כיועץ המשפטי לממשלה, לא היססתי לפתוח בחקירות רגישות, מקום בו הדבר נדרש, וככל שחומר הראיות יצדיק זאת, לא אהסס להעמיד לדין".בהתייחסו לראשונה לפרסום של דוח מבקר המדינה על פרשת "ביבי טורס", אמר מנדלבליט כי "בקשר לביקורת שתוצאותיה פורסמו בדוח שניתן היום: מאז כניסתי לתפקיד הקדשתי זמן לצורך בחינה מעמיקה של נושא זה. מטבע הדברים, לא אוכל לפרט בדבר טיב החומר שהתקבל מהמבקר ומשמעותו המשפטית, והדברים יאמרו בקול ברור לאחר שנסיים לבחון את הדברים באופן מקצועי וענייני".
עוד כותרות ב-nrg:
• מגעים לפסגת שלום? משלחת ישראלית נחתה בקהיר
•בקרוב בערים בסין: רובוט-שוטר שמסוגל לירות
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
מנדלבליט בירך על הקמת ועדת פרקליטי המדינה בלשכת עורכי הדין. "אני מברך על היוזמה. זה דבר נפלא" אמר מנדלבליט. "ראש לשכת עורכי הדין הוא ידיד אמת של המשפטנים במגזר הציבורי".

אביחי מנדלבליט
צילום: ראובן קסטרו
באשר לתיקים הפליליים שנתבקש לחקור אמר מנדלבליט: "מיום כניסתי לתפקיד עסקתי גם בתיקים פליליים המובאים לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה. במסגרת זאת, אישרתי למשטרת ישראל לחקור מספר פרשות רגישות ומורכבות, חלקן מוכר לכם. החלטה לאשר פתיחה בחקירה מתקבלת מתוך שיקול דעת מעמיק, ובהיוועצות עם הגורמים הרלוונטיים בפרקליטות המדינה ובמשטרה, לאחר שמשטרת ישראל מציגה בפניי את החשדות ומניחה בפניי תשתית עובדתית ראשונית, שאני משתכנע כי היא מגלה חשד סביר לביצוע עבירה".
בהתייחסו בעקיפין לביקורת החריפה על המשטרה אומר מנדלבליט: "בכל אחת מהפעמים הרבות שמשטרת ישראל הופיעה לפניי, התרשמתי ממשטרה איכותית הפועלת בנחישות וללא מורא למאבק בפשע ולשמירה על שלטון החוק, תוך שיתוף פעולה הדוק עם הפרקליטים העובדים עימם שכם אל שכם. רוח המפקד של המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך, מורגשת היטב, וכפי שניתן לראות היא גם נושאת פירות".
צפו בפרסום דוח מבקר המדינה (צילום: בני פלבן)
בדוח מבקר המדינה שפורסם היום נחקרו 15 נסיעות של נתניהו ובני משפחתו, בעת שכיהן כשר האוצר ממרץ 2003 ועד אוגוסט 2005. על פי הדו"ח "כעשרה גופים – ממשלות זרות, הבונדס, גופים ציבוריים, אנשי עסקים ואנשים פרטיים – מימנו נסיעות לחו"ל בתפקיד או את הוצאות הטיסה או השהייה בחו"ל של מר נתניהו, רעייתו וילדיו". על כך כתב המבקר: "אין זה ראוי שבנסיעות של שר לחו"ל בתפקיד שבהן הממשלה מממנת את הטיסה, גורם חיצוני יממן את שהות השר בחו"ל".

נתניהו ומנדלבליט
צילום: EPA
בהמשך מתעכב המבקר על נסיעה אחת, שהוגדרה על ידי נתניהו כפרטית אך למעשה מומנה על ידי הבונדס, ארגון העוסק במכירת אגרות חוב של מדינת ישראל ליהודים בתפוצות. על נסיעה זו אומר שפירא כי "יש טעם לפגם כאשר מר נתניהו מקבל מימון ללא היתר עבור השהות בחו"ל מהבונדס לנסיעה שהגדיר פרטית, גם אם הוא משלב במהלכה פעילות עבור ארגון זה". בהמשך הוא גם מותח ביקורת על כך שבמקרה אחר שילם ראש לשכתו של נתניהו, יחיאל לייטר, 2,880 דולר עבור בני הזוג, סכום שלדברי נתניהו הוחזר לו אחר כך.
בכל המקרים קיבל נתניהו את אישור הממשלה לנסיעה, ואולם המבקר כותב כי כפי שהיה נהוג באותה תקופה בנסיעות של שרים אחרים מדובר ב"חותמת גומי בלבד". על פי הדו"ח, "בכל אותם מקרים, בדומה לשרים אחרים באותה תקופה, לא פנה מר נתניהו לוועדת המתנות או לוועדה למתן היתרים כדי שתבחן אם יש בקבלת המימון החיצוני משום קבלת טובת הנאה או מתנה אסורה".
"בתקופה הרלוונטית לביקורת זו נהגו כך מרבית השרים", שב ומדגיש שפירא, "רק שני שרים פנו בתקופה האמורה לוועדה למתן היתרים לבחינת שתי נסיעות לחו"ל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg