אושרה הצעת חוק שתחייב מנגנון פיקוח לתזונה בצהרונים

יוזמת החוק ח"כ רחל עזריה, "המצב כיום לפיו האוכל אינו נמצא תחת פיקוח תזונתי, לא יכול להימשך". כ-150,000 ילדים בישראל אוכלים כל יום ארוחת צהריים בצהרון

זאב קם | 29/5/2016 15:42
ועדת שרים לחקיקה אישרה היום הצעת חוק שתחייב הקמת מנגנון פיקוח על התזונההמוגשת לכ-150,000 ילדים בישראל שאוכלים ארוחת צהריים בצהרון.

עוד כותרות ב-nrg:
רכז הפעילים של שוברים שתיקה: "לדקור חייל - לא טרור"
בדואים ששירתו בצה"ל: נמליץ לחברינו לא להתגייס
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

על פי הצעת החוק, שיזמה ח"כ רחל עזריה (כולנו), יקבע הרכב תזונתי מחייב באמצעות חקיקה. כיום מדובר בהמלצות לא מחייבות של משרד הבריאות. ההוראות יכללו כמות של מלח/סוכר, וידוא שומן טראנס, וידוא חלבונים עשירים, פחמימות מורכבות, קינוח בריא וכיוצא באלה. בנוסף, ימונו מפקחים שתפקידם הבלעדי יהיה לפקח על איכות התזונה בצהרונים. הפיקוח יעשה בשיתוף פעולה בין משרד הבריאות לבין מרכז השלטון המקומי.
 
צילום: הדס פרוש, פלאש 90
רחל עזריה צילום: הדס פרוש, פלאש 90

יוזמת החוק ח"כ רחל עזריה (כולנו): "שוק העבודה בישראל מחייב את שני ההורים לעבוד כדי לפרנס משפחה, לכן הילדים שלנו נמצאים בצהרונים ואוכלים שם את הארוחה המרכזית שלהם ביום. המצב כיום, לפיו האוכל אינו נמצא תחת פיקוח תזונתי, לא יכול להימשך. מה שילדינו אוכלים בצהרונים משפיע באופן ישיר על בריאותם וגם קובע את הרגלי התזונה שלהם בעתיד. הצעת החוק הזו מוודאת שילדינו יאכלו אוכל בריא בצהרונים באמצעות הקמת מנגנון פיקוח באחריות המדינה. כך הורים יוכלו להיות רגועים ושקטים במקום העבודה ולדעת שילדיהם אוכלים ארוחה בריאה ומזינה. החוק נכתב בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, מרכז השלטון המקומי, ומשרד האוצר, שייתן את הגיבוי התקציבי להקמת המנגנון".

בדברי ההסבר של הצעת החוק נכתב: "ילדי ישראל נמצאים במשך שעות רבות במסגרות חינוכיות ובפרט בצהרונים בהם מוגשות ארוחות. הצהרונים נועדו לשמש מסגרת שהייה חינוכית לילדים משעת יציאתם מגני הילדים ומבתי הספר ועד לשעות אחר הצהריים, בזמן שהוריהם נמצאים במקומות העבודה. ילדים שוהים בצהרון כחמש-עשרה שעות שבועיות ואוכלים שם את הארוחה החמה העיקרית במהלך היום. לכן, ראוי כי לילדים השוהים בצהרון תובטח תזונה בריאה וראויה, שתספק להם מזון מגוון ומאוזן שיתרום לאיכות חייהם".

"הרגלי התזונה בגיל הרך הוא נושא בעל חשיבות רבה. המזון תופס חלק מרכזי בחיי היומיום בגיל זה ולפיכך החינוך לתזונה נכונה צריך להתחיל בילדות. תקופת הילדות היא תקופה הרגישה לשינוי התנהגות, והשפעה על ילדים בשלב הזה תשפיע על כל דור העתיד. עצם העיסוק באיכות המזון מאפשר הכוונה ומתן מידע לאורח חיים בריא, ומונע מחלות עתידיות".
 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך