20 אלף ש"ח פיצוי לצעיר שהוכה בפינוי בחברון
יהודה אלישיב נעצר על ידי המשטרה בעת פינוי גבעת החרסינה סמוך לקריית ארבע. השופטת קבעה כי המעצר היה במקום, אך האלימות שהתלוותה אליו מצד השוטרים הייתה מוגזמת
שופטת בית המשפט השלום בירושלים, מיכל שרביט, חייבה את משטרת ישראל לפצות ב-20 אלף ש"ח את יהודה אלישיב אשר הופעל נגדו "כוח בלתי סביר". אלישיב נעצר במהלך הפרות סדר שאירעו לפני שש שנים בשל פינוי מבנים בלתי חוקיים בגבעה 18, "גבעת החרסינה", סמוך לקריית ארבע.עוד כותרות ב-nrg:
- CNN קבעה: נתב"ג - נמל התעופה הבטוח בעולם
- צה"ל משנה את מדיניות הגיוס של בנים יחידים
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בעת פינוי הגבעה יידו הצעירים ששהו במקום אבנים אל עבר כוחות הביטחון. במהלך ההתפרעויות, הותקף קצין צה"ל על ידי מספר נערים כאשר אחד מהם הוא אלישיב שהתגורר באותה העת ביישוב עתניאל שבדרום. הצעיר נעצר תוך גרירתו והפעלת כוח, ולאחר חקירה שוחרר למעצר בית.

כוח בלתי סביר. ארכיון
צילום: מירי צחי
בשל התיישנות החליטה המדינה שלא להגיש כתב אישום נגד אלישיב אולם הוא הגיש תלונה למחלקה לחקירות שוטרים על כך שנעצר בכוח מופרז ונגרר אל ג'יפ משטרתי לעיני אמו ואחיו מה שגרם לו לדימום וחבלות. תיק החקירה נגד השוטר נסגר מחוסר ראיות, וערר שהוגש על כך נדחה. בשנת 2012 החליט הנער לתבוע לפיצויים מהשוטר והמדינה.
הנער הכחיש כי לקח כל חלק בהתפרעויות, וסיפר כי הגיע למקום ביחד עם אמו, כדי לחפש את אחיו הצעיר ולאתר תפילין שנפלו בין הריסות בית הכנסת שנהרס על ידי השוטרים. עוד טען כי בעת המעצר כלל לא הביע התנגדות וכי לא השתתף בהפרות הסדר. המדינה הכחישה את גרסת התובע לאירועים, וטענה כי עצרה אותו עקב חשד סביר להשתתפות בהפרות סדר. הקצין שהותקף אף זומן לעדות, במהלכה זיהה את התובע כאחד מתוקפיו.
לכל החדשות בזמן אמת - עקבו אחרינו בטוויטר:
Tweets by @nrgnewsil
השופטת שרביט התרשמה לחיוב מעדותו של הקצין, שגרסתו נתמכה בעדותו של חייל נוסף ובסרטונים בהם הוא נראה עם מדים קרועים. לעומת זאת, עדותו של הנער ואמו הייתה רוויית סתירות. כל אחד מהם מסר גרסאות שונות לגבי השתלשלות האירועים, ובעקבות זאת הגיעה השופטת למסקנה שהמעצר נעשה על יסוד חשד סביר למעורבות התובע בהתפרעויות. השופטת הוסיפה ופסקה כי הסרטונים המתעדים את המעצר מעידים על כך שבניגוד לטענתו, התובע כן התנגד למעצר וסירב ללכת עם השוטר בכוחות עצמו.
עם זאת, החל משלב מסוים בו, נראה התובע מבקש לעמוד על רגליו בגפו. למרות זאת, השוטר לא נענה לו והמשיך לגרור אותו בכוח ומהירות על גבי הקרקע רצופת האבנים, ונראה היה שגבו מדמם. עוד הבחינה השופטת כי השוטר ריתק אותו אל הקרקע לפני שהועלה לג'יפ. פעולות אלה מעידות שהשוטר אכן השתמש בכוח בלתי סביר כנגד הצעיר. משכך, ועל אף שהמעצר היה חוקי, השופטת הורתה למדינה לפצות את התובע ב-20 אלף שקל על הנזקים שנגרמו לו בעקבות אלימות השוטר. המדינה תישא גם בשכר טרחת עורך דין ובהוצאות משפט בסך 4,000 שקל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg