שם נפגע בפיגוע לא יפורסם לפני ידיעת משפחתו
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית תיקון לחוק הגנת הפרטיות שיזמו חברי כנסת מ"יהדות התורה" ו"הרשימה המשותפת". הצעת החוק אוסרת את פרסום שמו של נפגע באירוע המוני ללא הסכמתו או ידיעת משפחתו. ח"כ אייכלר: "צריך להסדיר את העניין בארץ"
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את התיקון לחוק הגנת הפרטיות שאוסר לפרסם את שמו של נפגע בפיגוע טרור או באירוע המוני אחר, בטרם קיבלו בני משפחתו את ההודעה. הצעת החוק, שיזמו חברי הכנסת ישראל אייכלר (יהדות התורה), דב חנין (הרשימה המשותפת) ועבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת), אושרה היום (ג') ברוב של 35 חברי כנסת וללא מתנגדים.עוד כותרות ב-nrg:
דבורה גונן: רוצח בני מומן על ידי מדינות זרות
שריפת ענק בירושלים: להבות מתפשטות למבני ציבור
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
על פי הצעת החוק, יכלול האיסור הקבוע בחוק הגנת הפרטיות גם את פרסום שמו או פרסום תיאור העלול להביא לזיהויו של אדם, הנפגע פגיעה פיזית או נפשית באירוע פתאומי שהתרחש ברבים, בעת האירוע או בסמוך לו. הפרסום כאמור יותר אם הנפגע נתן לכך את הסכמתו או אם הפרסום נעשה לאחר שנמסרה לבני משפחתו של הנפגע הודעה מגוף רשמי אודות הפגיעה.

האיסור יכלול פרסום שם או תיאור העלול להביא לזיהויו של אדם. מתחם שרונה בתל אביב לאחר הפיגוע
צילום: EPA
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "בעתות מלחמה ובעת פיגועים מופצות שמועות שונות על זהותם של נפגעים, נכונות ושקריות, שפוגעות באזרח ובבני משפחתו המופתעים ועלולים להיפגע בריאותית ונפשית. בעידן הרשתות החברתיות הפגיעה היא המונית ולעיתים בלתי ניתנת לתיקון. לכן מוצע לאסור כל פרסום של שמו של אדם שנפגע, בלי הסכמתו, או באישור גורם רשמי, רפואי צבאי או משטרתי".
ח"כ אייכלר אמר: "לכאורה בכלל לא היה צריך הצעת חוק כזו כי זה נשמע דבר מובן מאליו לא לפרסם שמות נפגעים. ראינו רק השבוע בפיגוע בארה"ב שלא פורסם אף שם של אחד הנרצחים באורלנדו, אבל אצלנו בארץ יש תרבות אחרת וצריך להסדיר את זה. הפגיעה בתפוצה המונית היא בלתי ניתנת לתיקון. אחד הזמנים הקשים בעניין הזה היה במבצע 'צוק איתן'. התוצאות הטרגיות של תאוות הפצת המידע גרמו לכך שבני משפחתו של חייל שמעו שהוא נהרג הרבה לפני שהגיעו אליהם נציגים רשמיים".
לכל החדשות בזמן אמת - עקבו אחרינו בטוויטר:
Tweets by @nrgnewsil
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg