
הודו פרסמה RFI לרכישה של לפחות 100 מל"טים
יצרניות המל"טים הישראליות משנסות מותניים לקראת אחד המכרזים הגדולים בעולם לרכש מל"טים שצפוי להתפרסם השנה בהודו

הודו פרסמה שבוע שעבר מכרז בקשת מידע לרכישת מל"טי MALE עבור הצבא, חיל הים וחיל האוויר [מקור]. המכרז יסגר בסוף ספטמבר הקרוב. המכרז מייצר התעניינות גדולה גם בקרב חברות ישראליות.
"משרד הביטחון, ממשלת הודו, שוקל רכש של מל"ט לגובה בינוני עם שהות ארוכה (MALE) לשימושם של שלושה שירותי הגנה. זה יהיה מכרז תחת "מיוצר בהודו" בשיתוף חברות הודיות. המל"טים המוצעים יפותחו וייוצרו על ידי התעשייה ההודית תחת קטגוריה מתאימה של DPP. הפרויקט יתבסס על טכנולוגיות מוכחות או מבוגרות שבו מחקר בסיסי אינו נדרש. הפיתוח והייצור של הציוד יכול להיעשות גם על ידי קונסורציומים של התעשייה ההודית.", נכתב בבקשת המכרז. המענה למכרז יכול להתבצע רק על ידי חברות הודיות (מה שמחייב חברות ישראליות לחבור בשת"פים).
לפי המכרז, המל"טים ישמשו למטרות איסוף מודיעין. המכרז מבקש עלות של סטים כדלקמן: 100 מל"טים / 50 תחנות קרקע / 100 מטע"דים; 125 מל"טים / 60 תחנות קרקע / 125 מטע"דים; 150 מל"טים / 75 תחנות קרקע / 150 מטע"דים.
בחינה בנספחים הטכניים מראה שהודו רוצה יחס של הרבה מל"טים לקרון אחד, תצורת תפעול של מינימום מפעילים (כלומר הכנסה של בינה מלאכותית ככל הניתן), חתימת רעש ומכ"מ נמוכה.
המל"טים יכללו מכ"מ SAR ואפשרות לניטור זירה ימית, שהות של מעל ל-25 שעות עם מכ"מ SAR (יעילות אנרגטית גבוהה), טווח מקסימלי כתלות בקשר לוויני ו-250 ק"מ בטווח ראייה, המל"ט צריך לשמש כממסר תקשורת, לכלול חליפת ל"א, לתמוך בשירות הניווט ההודי. מבחינת מטע"דים, ההודים רוצים בין היתר מכ"מ חודר עלווה, ציוד ל"א חוסם, מטע"דים אופטיים יום/לילה ברזולוצייה גבוהה ועוד.
אחת הבקשות המעניינות היא שהודו מבקשת תקשורת מוצפנת מהיצרן. לפחות בחלק מהמדינות, על הצפנת תווך התקשורת אחראי משרד הביטחון המקומי. לא היצרן. באופן היפותטי, אם ההצפנה מגיעה מחברה פרטית - עסקית, היכולת של גוף ביון זר לחדור לאותה חברה קלה יותר מאשר לחדור למשרד הביטחון. ולכן, פיתוח מוצרי ההצפנה של הצבא שהיא מרכיב קריטי בהליך איסוף המודיעין נמצאים במקום שהכי קשה לפרוץ אליו. בין שמדובר בפריצה בסייבר, פיזית או מניפולציה על בני אדם.
מומלץ מאד לעבור על הנספחים הטכניים של המכרז לפירוט מלא של הדרישות ההודיות. המכרז מהווה למעשה מעין 'הוכחה' ליכולות בסיסיות של מל"טי MALE היום בעולם. ניתן להניח שחלק מהיצרנים יודעים לספק מעבר לדרישות המכרז, אבל אם ממשלת הודו מבקשת מאפיינים כאלו, הם כנראה יודעים אילו דרישות בסיסיות ניתן לבקש.
לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg