הרשויות בגליל זועמות על תוכנית הצפון החדשה
ראשי רשויות בצפון התכנסו לכנס חירום, וכעסו כששמעו את דרעי קורא לתוכנית: "התכנית לפיתוח הצפון וחיפה". השר התחייב כי יעביר בממשלה את התוכנית עד אוקטובר
"עד חודש אוקטובר תכנית הצפון תעבור בממשלה, ועד אוגוסט ייסגר התקציב", אמר היום שר הפנים אריה דרעי בכנס חירום של ראשי רשויות בצפון. "לא אהיה עלה התאנה של הממשלה", הוסיף דרעי. "אם לא יהיה כסף - אניח את ידי מהעניין".עוד כותרות ב-nrg:
• כצפוי: בג"ץ דחה את העתירות נגד ההסכם עם טורקיה
• צפו בניסוי: חיל הים משמיד ספינה מטווח ארוך
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
כנס החירום של ראשי רשויות בצפון התקיים היום (חמישי) באולם המליאה בעיריית מעלות-תרשיחא, על רקע איתותים מגורמים בממשלה כי התכנית לפיתוח הצפון לא תהיה חלק מתקציב המדינה הקרוב. הכינוס נערך ביוזמת ראשי הרשויות בצפון ובהשתתפות שר הפנים ופיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אריה מכלוף דרעי.

מפגש ראשי הרשויות בצפון, היום
צילום: אנצ'ו גוש/ ג'יני
כזכור, בישיבת הממשלה שהתקיימה ברמת הגולן הכריז נתניהו על התוכנית הגדולה לפיתוח הצפון, והתחייב אליה. אגב, באותה ישיבת ממשלה חשובה לצפון, נעדר מי שמונה לעמוד בראש המנהלת החדשה לפיתוח הצפון, האלוף (מיל') איתן דנגוט, כיוון שהיה בחופשה בתאילנד. על אף שמינויו הוכרז כבר ב27 במרץ וישיבת הממשלה התקיימה ב17 באפריל נכנס דנגוט לתפקידו רק לאחר חג הפסח כך שבאותו הזמן לא כיהן בתפקיד באופן רשמי.
גם היום ראשי הערים והרשויות מעבירים ביקורת על דנגוט, וטוענים כי בשלושת החודשים שהוא בתפקידו, מעולם לא נפגש ולא דיבר עם רוב ראשי היישובים בצפון. דנגוט, שהשתתף היום בכנס, אמר כי לא הספיק עדיין לפגוש את כל ראשי הערים והרשויות, ויעשה מאמץ לפגוש את כולם. את השבועות מאז התחלת כהונתו בראשות המנהלת העביר דנגוט בין משרדי הממשלה, האוצר ורה"מ לבין סיורים בצפון בנסיון להוריד את התוכנית מרמת הסיסמאות לתקצוב בפועל.
על התוכנית האסטרטגית לגליל, הכריזה הממשלה לפני למעלה משנה, בכדי לטפל בפערים בין הצפון והמרכז. במסגרת התוכנית, בעלות של מיליארדים, אמורה הייתה להיבחן הקמת מטרופולין חדש בגליל, אוניברסיטה, וכן השקעה של סכומי כסף גדולים לפיתוח הצפון. "המדינה השקיעה בעשר שנים האחרונות לפיתוח הנגב, והגליל משום מה זז הצידה", אמר בזמנו השר דרעי.
על הקמת המטרופולין החדש הרחיב שר השיכון יואב גלנט שציין כי מדובר בעיר חדשה בגליל, אשר תתבסס על כמה ישובים קיימים והרחבתם. לדבריו, הקמת העיר תסייע לצמצום הפערים בין הישובים ותכלול את כלל השירותים כגון חינוך, בית חולים, תעסוקה ותחבורה, לרבות רכבת. המרכז המטרופוליני יישא על גבו את האזור כולו.
למרות ההצהרות נראה כי התוכנית היא לא קודמה מבחינה תקציבית, והיא גם לא צפויה לעלות להצבעה במסגרת חוק התקציב הקרוב לשנתיים הקרובות. יתרה מזאת, כששרי האוצר והנגב והגליל דיברו על הנושא, הם הוסיפו לשם התכנית את מטרופולין חיפה, אזור חשוב שזכאי לתקציבים, אבל עכשיו יקבל נתח מהתקציב המקורי שהובטח לגליל. ובכך, בעוד שבצפון ממשיכים להמתין לקידום התכנית הלאומית שהבטיחה הממשלה, הפערים הגדולים ממילא - רק מתרחבים.
זעמם של ראשי הערים בצפון יצא, לאחר ששמעו את דנגוט ודרעי רומזים כי במסגרת התוכנית לפיתוח הצפון בכוונתם לחזק את העיר חיפה והטכניון כמטרופולין. "לאורך כל הדרך אנו רואים צורך דחוף ונואש להשקיע במזרח הגליל, הגולן ואצבע הגליל. וכעת מדברים שהתוכנית, בעלות של 40 מיליארד שקל, הולכת להיות מושקעת גם בחיפה,ולא רק בנקודות החשובות של הגליל", אמרו שלא לציטוט בכנס.

צריך תיירים מאירופה. דרעי בכנס היום
צילום: אנצ'ו גוש/ ג'יני
בצפון התרעמו על ההכנסה של חיפה בדלת האחורית. "המרחק מחיפה למזרח הגליל או לרמת הגולן הוא שעה וארבעים דקות של נסיעה. איך אפשר לומר שחיפה תהיה המטרופולין של הצפון?", תמהו בכנס.
השר דרעי ניסה להרגיע את הנוכחים, ופיזר הבטחות שונות. "שדה התעופה ברמת דוד לא יהיה בעתיד, בשנים האחרונות אנחנו יודעים זאת, ולכן צריך להאריך את המסלול במחניים כך שינחתו שם תיירים מאירופה. זה מה שצריך לעשות אם אתה רואה את הצפון כיעד תיירותי", אמר דרעי. לדבריו, "הנושא החשוב זה הטבות לתעשייה. אני רוצה 10 שנים עם אפס מס. רק זה יניע ויביא את המפעלים הכי גדולים".
דרעי אומר כי קיבל את תמיכתם של ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון. "בחודש הקרוב זה יקרה, תעמדו על המשמר", אמר דרעי לראשי הרשויות. דרעי הוסיף: "אם התוכנית לא תעבור בתוך חודש - אחזיר את המנדט על התוכנית ואוותר עליה".
גיורא זלץ, ראש מועצת הגליל העליון, אמר בתום הישיבה ל-nrg: "אני מציע לא ליפול לבור הזה של הדיבורים על חיפה. זה לא אחד במקום השני. התוכנית שישנה היום היא במפורש לגליל. לחיפה יש את הצרכים שלה".
אילן שוחט, ראש עיריית צפת אמר ל-nrg: "אני מאוד מקווה שלא משתמשים בתושבי הגליל כדלת אחורית על מנת לקדם תכנית של מטרופולין חיפה. איפה שבאמת צריך את הדחיפה ואת התקציבים זה צפונה מחיפה. אנחנו נעקוב אחרי הישיבות בוועדת ההיגוי, לא נשב בשקט. יש כאן מנהיגות אזורית חזקה של הרשויות בצפון, וגם ממשלה חברתית. כולם מדברים על זה שהגיע זמן גליל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg