סקר: התיירים הגאים מבזבזים יותר ונשארים יותר
בשבוע הגאווה בחודש שעבר ערכה עיריית תל אביב-יפו סקר ראשון מסוגו, שבו נמצא כי תיירים מקהילת הלהט"ב מוציאים 40% יותר מתייר ממוצע. יותר ממחצית מהם לנים בדירות שכורות, ורק רבע בבתי מלון
סקר שנערך בשבוע הגאווה בתל אביב מצא כי תיירים גאים מוציאים 40 אחוז יותר כסף מתייר ממוצע, נשארים יותר זמן בישראל מתייר ממוצע. תיירים אלו יוצרים קשר עם המקומיים לפני הגעתם באמצעות אתרי היכרויות.עוד כותרות ב-nrg:
ברגע האחרון: נדחתה הצעה פרו פלסטינית באו"ם
מה זימזם קמרון אחרי שהכריז על מיי כמחליפתו?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מִנהלת עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב-יפו ערכה בשבוע הגאווה האחרון, שצוין בחודש שעבר, סקר ראשון מסוגו. הוא נועד לבדוק את הרגלי הבילוי והצריכה של תיירים גאים המבקרים בעיר. את הסקר חיברו וניתחו החוקרים ד"ר יעל רם, ד"ר עמית קמה ופרופ' קולין מייקל הול מניו זילנד.

''לא רק נכס הסברתי ומיצובי לישראל, אלא גם כלכלי''. מצעד הגאווה בתל אביב, בחודש שעבר.
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
הסקר הועבר בצורת שאלון ייעודי ל-167 תיירים במרכזי המידע, בחוף הילטון ובמסיבת הגאווה שהתקיימה במסגרת שבוע הגאווה בחוף צ'רלס קלור. על אף שמדובר במדגם מצומצם, בעירייה מדגישים כי תשובות הנסקרים מצביעות על כמה מגמות מעניינות בתחום התיירות הגאה.
בין הנתונים שעלו מתוצאות הסקר נמצא כי רוב התיירים שהגיעו לעיר הם תיירים חוזרים שביקרו בעבר בתל אביב והגיעו במיוחד לשבוע הגאווה. גילם הממוצע של הנסקרים היה 39 וממוצע הלינות עמד על 6.5 לילות, בעוד הממוצע השנתי בעיר, על פי נתוני 2014, הוא 5.4 לילות.
53 אחוז מהנשאלים בחרו ללון בדירות שכורות (בין היתר באמצעות האתר Airbnb), בעוד 25 אחוז בלבד לנו בבתי מלון ו-10.5 אחוזים בדירות חברים. אלה שבחרו ללון במלונות מבוגרים באופן מובהק מאלה שהתאכסנו בדירות שכורות או בדירות חברים.
הסקר אישש הנחות קודמות כי התיירות הגאה מגלמת הכנסה נאה לכלכלה המקומית: הנבדקים ציינו כי הם מוציאים 274 דולר בממוצע ליום של שהות בישראל, בניגוד לממוצע הכללי בישראל – 192 דולר ליום. עוד מתברר כי תיירות גאה אינה מתרכזת בתל אביב-יפו בלבד – יותר מ-80 אחוז מהנשאלים ניצלו את שבוע הגאווה כדי לטייל בירושלים ו-9 אחוזים ביקרו גם בירדן או ברשות הפלסטינית. כמו כן, שליש מהנשאלים העדיפו ליצור קשר עם מקומיים (גאים) לפני הגעתם לעיר באמצעות אתרי היכרויות.
כשנשאלו מה אהבו בתל אביב, רוב הנשאלים ציינו את האווירה (הכוללת פעילויות, תרבות, אוכל וארכיטקטורה), הים ואת תחושת הביטחון האישי. כשנשאלו מה לא אהבו בעיר, ציינו את יוקר השהות בעיר, כולל יוקר המלונות, הבילויים, המסיבות והאלכוהול. מספר לא מבוטל של נסקרים הרגישו כי רומו בידי בעלי עסקים מקומיים בשל היותם תיירים. כמו כן, חלקם ציינו אף את מצב התחבורה הציבורית הירוד.
ד"ר אפרת טולקובסקי, חברת מועצת העיר תל אביב-יפו ומחזיקת תיק הקהילה הגאה, אמרה: "אין ספק שהנתונים מחמיאים, בייחוד ששנה זו הייתה שנת מפנה בתחום התיירות הגאה בכלל והתיירות הלסבית בפרט. אני משוכנעת שתיירות זו תתעצם גם בשנים הבאות בהבנה כי מצעד הגאווה בתל אביב-יפו הוא מקום המקבל נשים בקהילה".
יניב ויצמן, חבר מועצת עיריית תל אביב-יפו ומחזיק תיק התיירות, הוסיף: "העבודה הקשה והמקצועית שעשינו על מנת לפתח ולייצב את התיירות הגאה לתל אביב-יפו מניבה תוצאות, התיירים מצביעים ברגליים ומגיעים שנה אחרי שנה בהמוניהם".
מנכ"ל עיר עולם ותיירות, איתן שוורץ, אמר: "הסקר מוכיח שמצעד הגאווה הוא לא רק נכס הסברתי ומיצובי לישראל, אלא גם כלכלי".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg