כאלף איש הורשעו בתקיפת שוטרים בשנה שעברה

בנוסף, על פי נתונים שהוצגו על ידי פרקליט המדינה שי ניצן לגבי תקיפת שוטרים בידי אזרחים, נמצא כי 1,714 כתבי אישום הוגשו בשנה שעברה נגד אזרחים באשמת תקיפה בנסיבות מחמירות

נטעאל בנדל | 18/7/2016 23:11
פרקליט המדינה שי ניצן הגיש היום (ב') לוועדה החוקה של הכנסת נתונים חדשים לגבי תקיפת אזרחים נגד שוטרים. על פי נתונים שהוצגו נמצא כי בשנה שעברה הגישה הפרקליטות, יחד עם התביעה המשטרתית, 1,714 כתבי אישום כנגד אזרחים, באשמת תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות, מתוכם הורשעו 986.

עוד כותרות ב-nrg:
- האחרון שיכבה את האור: צה"ל החל לחסוך בחשמל
- משרד הביטחון בתגובה לדברי הרב לוינשטיין
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

כמו כן, במסגרת הנתונים שהעביר פרקליט המדינה נחשפו גם התוצאות המשפטיות של הליכים משפטיים כנגד אזרחים תוקפי שוטרים, שהסתיימו בשנת שעברה. מעבר ל-986 האזרחים שהורשעו נמצא כי בשנת 2015 הורשעו 30 אזרחים בהרשעה חלקית ו-95 אזרחים לא הורשעו כלל, אף שבית המשפט קבע שביצעו את העבירה.
  
צילום: אלי דסה
1,714 כתבי אישום כנגד אזרחים באשמת תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות. עימותים עם שוטרים צילום: אלי דסה

בנוסף, נמצא כי בשנה זו רק 32 אזרחים זוכו מהאשמות ונגד 75 אזרחים הופסקו ההליכים בשל אי כשירות לעמוד לדין. כמו כן, נמסר על ידי ניצן כי בשנת 2015 הועבר מספר שיא של 2,163 תיקי חקירה לטיפול של פרקליטות המדינה.

הסעיפים בגינם נפתחו התיקים כנגד האזרחים הינם בגין סעיף 273 לחוק העונשין, הקובע כי התוקף שוטר במילוי תפקידו דינו מאסר של עד שלוש שנים, ולא פחות מחודש ימים. הפעלת כוח נגד שוטר יכולה להיעשות גם באמצעים שונים, כאשר אין חובה בחוק להוכיח נזק של המותקף או כוונת תחילה של התוקף.

כמו כן, על פי סעיף 274 לחוק העונשין, תקיפת שוטר יכולה להיות בנסיבות מחמירות, כאשר העונש המינמילי לנאשם הוא שלושה חודשי מאסר, והמקסימלי הוא חמש שנות מאסר. נסיבות מחמירות חלות כאשר מוכח מעל כל ספק כי התוקף התכוון לפגוע בשוטר, והיה חמוש באמצעי תקיפה.  



היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך