עכשיו גם במעדני מיקי: חשש לליסטריה בסלמון

חברת מעדני מיקי הודיעה כי נמצא חשש להמצאות חיידק ליסטריה במוצר סלמון מעושן פרוס קפוא. הודעת החברה מגיעה בעיצומו של גל הליקויים בחברות המזון שזכה להד תקשורתי

דליה מזורי | 17/8/2016 19:56
תגיות: ליסטריה,מיקי,מעדני מיקי,סלמון
היסטריית הליסטריה: חברת מעדני מיקי הודיעה הערב כי נמצא חשש להמצאות חיידק ליסטריה - שגורמים למחלת הליסטריוזיס - במוצר סלמון מעושן פרוס קפוא באריזות 500 גרם. מחלת הליסטריוזיס מועברת בעיקר דרך מזון מזוהם, ופגיעתה קשה במיוחד בתינוקות שעלולים ללקות בדלקת קרום המוח.

עוד כותרות ב-nrg:
חברתו של ההרוג צעקה לנהג הפוגע: "אתה רוצח"
בעקבות קטטה בכלא: ישי שליסל פונה לביה"ח
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

בהודעת החברה נכתב כי "נמצא חשש להמצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס במוצר סלמון מעושן פרוס קפוא באריזות 500 גרם, שיוצר ב-7 ליולי". בהמשך נכתב: "יודגש כי המוצר נמכר לשוק המוסדי בלבד ולא ניתן להשיגו ברשתות השיווק השונות".
 
צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק
''חשש להמצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס''. סופרמרקט. צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

"למען הסר ספק כי יודגש המוצר נמצא תקין בבדיקות מעבדה שנערכו ביום הייצור טרם שחרור המוצר ממפעלנו. מבדיקה שערכנו היום אצל לקוחותינו בשוק המוסדי אשר רוכשים מוצר זה אנו למדים כי המוצר לא נמצא עוד אצל הלקוחות", נכתב.

הודעת החברה מגיעה בעיצומו של גל הליקויים בחברות המזון, שזכה לסיקור תקשורתי נרחב. תחילתו היה לפני שבועיים בגילוי כי חברת יוניליוור, המשווקת את דגני הבוקר של תלמה, הוציאה לחנויות מוצרים החשודים כי הם נגועים בסלמונלה. בבדיקה של משרד הבריאות במפעלים בערד התגלה כי מדובר היה ברשלנות, ובמשרד הצהירו כי יפקחו באופן הדוק על מוצרי החברה בעתיד הקרוב. עם זאת, הוחלט לא לשלול מהם את רישיון הייצור.

בתחילת השבוע התגלו חיידקי ליסטריה במשטח הייצור של המבורגר צלוי בלחמניה של חברת זוגלובק. לטענת זוגלובק, חיידקי ליסטריה נמצאו באזור הייצור של המפעל, אך בדיקת מעבדה של המוצרים לא העלתה שזוהמו. עוד נמסר כי "מוצרי החברה באשר הם עוברים באופן קבוע את הבדיקות המחמירות ביותר והינם בטוחים לחלוטין לשימוש. יתרה מכך, במפעל נמצא רופא וטרינרי חיצוני השייך לשירותים הווטרינרים של
משרד החקלאות, אשר מפקח עליהם ומקבל דיווח ברמה שוטפת על כל בעיה ומורה על הצעדים שיש לנקוט".

בהמשך נכתב כי "החברה עורכת כל העת את הבדיקות המחמירות ביותר של כלל המוצרים. וכך, לדוגמא, בשבוע שעבר התגלה בסביבת העבודה (לא במוצר עצמו) של ייצור המבורגר צלוי בלחמניה – חיידק ליסטריה, ובדיווח ותאום עם השירותים הווטרינריים כנדרש, כל חומרי הגלם בתהליך הועברו להשמדה ולא הגיעו אל הציבור".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך