פיתוח ישראלי חדש: רימון ללא גרעינים
ירמיהו זמירי מיסוד-המעלה הצליח לפתח עם בניו זן רימונים חדש, שהזרעים בגרעיניו אכילים יותר
אחרי שהמוח היהודי המציא את הלחמנייה הכשרה לפסח ואת הסופגנייה נטולת השמן לחנוכה, פיתחו כעת חקלאים מהגליל העליון זן חדש של רימונים, 'יין' שמו, שגרעיניו אדומים ומתוקים ובעלי זרעים רכים ולא מורגשים. הרימונים החדשים אמורים להגיע אל השווקים כבר בשבוע הקרוב לראת ראש השנה.עוד כותרות:
חברי מועצת גוש עציון יפנו ליועמ"ש בעניין דוידי פרל
התקציב לא יעבור בלי אישור חוק ההסדרה
בהגנה משוכנעים: השופטים כבר החליטו שאזריה יורשע
ירמיהו זמירי (69) מ'זמירי משתלות' ביסוד-המעלה שוקד על פיתוח הזן כבר שנים. בשנה שעברה נרשם עליו פטנט, וכעת יתחיל שיווק. "אנחנו עובדים על הרימון הזה במשך שמונה שנים, ורק עכשיו הבנו עד כמה הצלחנו", מספר זמירי ל'מקור ראשון'.

בשנה שעברה נרשם עליו פטנט, וכעת יתחיל שיווק.
צילום: אייל מרגולין-גיני
ירמיהו ובניו החליטו לשתול מטע בן שבעים דונמים לפני כשלוש שנים. "קיבלנו רימון מתוק, אדום מאוד ובעיקר בעל זרעים אכילים יותר. קראנו לזן בשם 'יין' - ראשי תיבות של הנכדים שלי - אבל כעת אנחנו רואים שכשהרימון בשל כמו עכשיו יש לו צבע של יין אדום עז". זמירי בדק עם יצואני רימונים ברחבי העולם אם קיימים זנים דומים, ואלו אמרו שאינם מכירים רימון בעל תכונות כאלה והביעו התעניינות רבה בפיתוח החדש.
"זו הרגשה מצוינת, לעבור במטע ולראות את הפרי שפיתחנו הופך למשהו מוחשי, טעים ואמיתי. אני בעננים", אומר זמירי. הוא מעיד שהוא גאה יותר מכול בכך שבנו נמרוד ממשיך את דרכו בחקלאות, ומפתח זני פרי חדשים: "כשאתה מגיע למשהו ומפתח אותו יחד עם הבן שלך, שנשאר בענף החקלאות ולמד את התחום באוניברסיטה ברחובות במשך שמונה שנים, כמו לימודי הרפואה, זה מאוד מרגש".

ירמיהו ובניו החליטו לשתול מטע בן שבעים דונמים לפני כשלוש שנים. זמירי.
צילום: אייל מרגולין-גיני
לסוחרי הפירות נמכר הרימון בשלב זה בכארבעה שקלים לקילוגרם, אך כמו תמיד בשווקים מחירו צפוי לעלות פי שלושה או פי ארבעה בשל פערי התיווך והידיים שהפרי עובר מהחקלאי ועד לצרכן. הוא מסרב להעריך את כמות היבול הצפויה מהזן החדש: "לנו, הפלאחים העתיקים, יש מסורת. לעולם לא מדברים על כמות יבול צפויה.
אנחנו מאמינים שאת הכסף סופרים במדרגות. רק בסוף העונה אוכל לדעת מהן כמויות הפרי שקטפנו מהעצים".
לפי נתוני משרד החקלאות, בשנים האחרונות עומד ייצוא הרימונים מישראל על כ-25 אלף טון בשנה - פי שניים כמעט מאשר לפני שש שנים. בתקופת החגים צורכים הישראלים כעשרת אלפים טון רימונים מכל הסוגים, מתוך כ-15 אלף טון הנמכרים במשך כל השנה.
לפרי ערך בריאותי גבוה, והוא מכיל נוגדי חמצון, ויטמין סי וברזל בכמויות גבוהות. הזנים העיקריים שלו הם 'עמק', 'עכו' ו'שני' המבכירים, '116', 'הרשקוביץ' ו'כאמל' שיגיעו למדפים באמצע העונה, וזן ה'ונדרפול' המתוק, שיגיע רק לאחר החגים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg