סערת

הושג הסכם על מתווה לייעול רשות השידור

המתווה שעליו הוסכם בפגישה שנערכה בין יו"ר ועדת הכנסת לבין ראשי הוועדים, יוצג לאוצר בימים הקרובים. העובדים מסכימים לקיצוץ רוחבי של 15%, וכ-300 מהם יפוטרו. ח"כ קיש: "נחוש למצוא פתרון"

זאב קם | 31/10/2016 21:15
תגיות: סערת התאגיד הציבורי,תאגיד השידור הציבורי,רשות השידור,משה כחלון,בנימין נתניהו
בפגישה שנערכה היום (ב') בין יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש, לבין ראשי הוועדים ברשות השידור, סוכם על מתווה לייעול הרשות אשר יוצג לאוצר בימים הקרובים. בין סעיפי המתווה: כ-300 עובדים יפוטרו מרשות השידור הנוכחית לפי המלצת ההנהלה. נוסף לכך, העובדים מסכימים לקיצוץ רוחבי דיפרנציאלי בהיקף של 15% כפי שתציע ההנהלה.
 
צילום: פלאש 90
יפונה בקרוב? בניין רשות השידור בשכונת רוממב בירושלים צילום: פלאש 90

יישום המתווה יחל מיום כניסת החוק לביטול הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש לתוקף, במקרה שיעבור, והתהליך יימשך עד יוני 2017. עובד שיתנגד לקיצוץ בשכרו כפי שמוצע, יפוטר במתווה הפיצויים הקיים ולא יחשב כחלק ממכסת הפיטורים. עוד הסכימו העובדים לשינוי הסכמי העבודה כפי שיסוכמו ויחתמו בתוך 60 יום (בהתאם להצעת הרפורמה כפי שהוגש ב-2012).

לגבי מתקני הרשות, הסכימו העובדים לעבור לפעול מתוך המתקנים והציוד שנרכשו לטובת התאגיד. מתחמי שרונה, רוממה והלני המלכה יפונו וימסרו למדינה.

ח"כ קיש סיכם בתום הפגישה: "שר האוצר ביקש היום שכל יוזמה לשיקום רשות השידור תלווה בשני תנאים - שידור ציבורי חזק וחשיפת מקור המימון. את שניהם אגיש לו במתווה פרטני ומדויק לייעול רשות השידור".
 
צילום: דוברות הכנסת
''לא מתעסק בימין או בשמאל''. קיש צילום: דוברות הכנסת

קיש הוסיף: "איני מתעסק בימין ושמאל - אני נחוש למצוא את הפתרון היעיל ביותר שישמור על שידור ציבורי חזק ובאותה נשימה ימנע פגיעה קשה בקופת המדינה. אני קורא ליו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ולאגודת העיתונאים בירושלים להצטרף להסכמות".
 
הבוקר הגיע שר האוצר משה כחלון לוועדת הכספים של הכנסת על מנת להגיש את ספר התקציב הדו שנתי, והתייחס לסערה הפוליטית סביב החוק לסגירת התאגיד וייעול רשות השידור.

השר כחלון בוועדת הכספים (צילום: ערוץ הכנסת)
 
קטעים נוספים

"מאחורי כל המספרים וההתלבטויות נמצאים אנשים. אנשים שנקלטו וחלילה עומדים להיות מפוטרים. אנחנו לא אוהבים שמשחקים באנשים", עקץ השר את ראש הממשלה נתניהו בפתח דבריו. "ביטול התאגיד זה הפסד של 1.7 מיליארד ש"ח ו-370 מיליון בשנה על הפעלת הרשות".

כחלון הודה גם שההסכם הקואליציוני אכן מחייב אותו לקבל את יוזמות ראש הממשלה בנושא התקשורת, אבל הזכיר שבאותו הסכם יש לו זכות וטו על כל נושא תקציבי שמעל 10 מיליון שקלים, והוא מתכוון לעמוד על מימוש הסעיף הזה. "אני לא מוכן לוותר ואם צריך להטיל את הווטו בממשלה אני אטיל אותו", אמר כחלון.
 

צילום: נועם ריבקין פנטון
מאיים בהטלת וטו. כחלון צילום: נועם ריבקין פנטון

נוסף לכך אמר השר כי הוא מקבל את החלטת ראש הממשלה שלא לאשר לתאגיד להתחיל לפעול כבר בינואר, מכיוון שהסיכום ביניהם קובע שהתאגיד יחל לפעול בסוף אפריל, כל עוד ראש הממשלה לא מאשר לו להתחיל לפעול קודם.                       

אתמול הודיע ראש הממשלה כי החוק לסגירת התאגיד יובא לדיון בממשלה בשבוע הבא. גם בנאומו בפתיחת מושב החורף של הכנסת, התייחס ראש הממשלה לנושא, והבטיח לשקם את רשות השידור במהלך המושב החדש. "הנה עוד משהו שנעשה - אנחנו נשקם את רשות השידור", אמר נתניהו.

כחלון הגיב על הדברים ואמר כי "מי שרוצה להביא לשבוע הבא חוק לממשלה יצטרך לוודא שיהיה שידור ציבורי חזק ולהגיד מאיפה הוא מביא את הכסף. אנחנו לא נקצץ אגורה משום משרד בשביל זה.
 
צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90
''נשקם את רשות השידור. ראש הממשלה בפתיחת מושב החורף צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

"מי שיודע להביא את הכסף אני מוכן להקשיב. אבל אני מתחייב שאני לא מוכן לזרוק את הכספים האלו ולזרוק מיליונים. זה הסיפור חברים. התפקיד שלי זה לשמור על הקופה הציבורית. צריך שתהיה רשות שידור מאוזנת ושידור ציבורי חזק. אף אחד לא יספר לי מה זה שידור ציבורי, אבל פה יש בזבוז של מאות מיליוני שקלים. ואת זה לא אתן".

דבריו של כחלון נאמרו על רקע המכתב שנשלח אליו על ידי ועדי העובדים של רשות השידור שבו הבהירו כי הם מסכימים לביצוע צעדי התייעלות דרמטיים. גורם במשרד התקשורת שבראשו עומד ראש הממשלה ציין הבוקר כי ההסכמה של ועדי העובדים הוא "החלק החסר שמשלים את המהלך למתווה לסגירת התאגיד והמשך פעילותה של רשות השידור".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך