נמשכים המאמצים לאתר קרקעות להעתקת עמונה
במערכת הביטחון ובמנהל האזרחי נבחנת האפשרות להקים ליד היישוב עפרה אתר קראוונים זמני, עבור 40 משפחות היישוב עמונה שצפוי להתפנות. תושבי עמונה ממשיכים להצהיר שהם לא יתפנו, וייצאו להפגנה סוערת מול בית המשפט העליון
האם תושבי עמונה יעברו להתגורר סמוך ליישוב עפרה? על אף לוח הזמנים המתקצר, במערכת הביטחון ובמנהל האזרחי מוסיפים לבדוק אפשרויות להעתקת עמונה לאזור הסמוך לעפרה. במנהל סימנו ארבע חלקות סמוך לעפרה, ופרסמו אותן הבוקר (יום ה') בקריאה לפלסטינים להגיש התנגדויות.
בצהוב, השטחים שבהם עשויים ליישב את תושבי עמונה
צילום: שלום עכשיו
על פי התכנית, אם החלקות יוכרו כ"אדמות נפקדים", יוקם עליהן אתר קראוונים זמני עבור 40 משפחות היישוב המפונה זמנית. על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, יתגוררו תושבי עמונה על החלקות הללו לתקופה מוגבלת של שמונה חודשים, ולאחר מכן יועברו לאתר הקבע בשבות רחל.
ביישוב עמונה, מאידך, התושבים הודיעו כי לא יסכימו לעבור לאזור אחר, קל וחומר שלא לאזור עפרה. התושבים דורשים מראש הממשלה נתניהו ומשרי הבית היהודי והעומד בראש המפלגה בנט להחזיר את סעיף עמונה לחוק ההסדרה, ולהציל את היישוב. אם הדבר לא יקרה - מבהירים ביישוב - התושבים ייאבקו בכל הכוח בפינוי.

הפגנה מול בית המשפט העליון
צילום: מירי צחי

ההפגנה מול בית המשפט העליון
צילום: מירי צחי
בשעות הבוקר התייצבו עשרות מתושבי עמונה מחוץ לבית המשפט העליון, במחאה על פינוי ונשאו שלטים שעליהם נכתב "די לדיקטטורה של בג"ץ" ו-"בג"ץ – אגו אגו תרדוף?". תנועת "דרך חיים", שארגנה את המחאה מול בית המשפט, טענה כי מדובר בחלק מקמפיין נרחב נגד בג"ץ ושופטיו.

תוצאות ההצבעה הטרומית על חוק ההסדרה
צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90
אורי קירשנבום מתנועת "דרך חיים" שפתחה בקמפיין נגד בית המשפט העליון אמר במהלך ההפגנה כי "בג"ץ פוגע בכולנו. היום זו עמונה, אתמול אלו תושבי דרום תל אביב ומחר זה יכול להיות אתה". לאחר ההפגנה, המשיכו ההמפגינים בפעילות ברחבי ירושלים. "סלים ג'ובראן חושב שהוא יודע תורה יותר מהרבנים, מני מזוז חושב שהוא מבין בביטחון יותר מהרמטכ"ל, מרים נאור חושבת שהיא יודעת לטפל במסתננים יותר טוב מנבחרי הציבור, בג"ץ בטוח שהוא חכם ומוסרי יותר מכולנו", נכתב בפלאייר שחילקו הפעילים. "את הטירוף הזה הגיע הזמן לעצור, זה לא מוסרי, לא דמוקרטי ובטח לא יהודי".

התושבים יעברו לאתר קראוונים זמני עבור 40 משפחות היישוב בעפרה? היישוב עמונה
צילום: מירי צחי
אתמול התייחס השר אריאל לפינוי הצפוי של עמונה וביקש מהציבור לא לפעול באלימות במהלך הפינוי הצפוי: "אין אף אחד שירים יד על כוחות הביטחון, אבל מי שחושב שאם מישהו יגיד לאנשי עמונה ללכת, אנשים יקומו וילכו משם - הם לא ילכו, ובצדק. ובע"ה אני אהיה איתם. אנחנו נתנהג כמו שמתנהגים כשמישהו מנסה לגרשך מביתך ללא הצלחה, אך כמובן ללא אלימות".
חוק ההסדרה עובר בכנסת. צילום: ערוץ הכנסת
כמו כן, אתמול אושר חוק ההסדרה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, ברוב של 58 בעד מול 51 נגד. החוק הובא להצבעה לאחר שהוסר ממנו הסעיף שעוסק ביישוב עמונה, שבנוגע אליו סוכם על מתווה מיוחד, ולאחר שאושר בוועדה משותפת של וועדת חוקה וחוץ וביטחון. על פי הצעת החוק, מעמדם של אלפי בתים שנבנו בהתנחלויות על קרקע פרטית של פלסטינים יוסדר.
במקביל, תושבי עמונה הפגינו אתמול מול מזכירות היישוב עפרה, שם התקיימה ישיבה של בכירי מועצת יש"ע - אבי רואה, חיים פוגל וזאב חבר (זמביש) - יחד עם נציגי המועצה האזורית בנימין, במטרה לאתר שטח חלופי להעתקת היישוב, לאחר שהסעיף שהיה אמור למנוע את פינויו הוצא מחוק ההסדרה. מחוץ לישיבה התקיימה הפגנה של המתנגדים להסכמות בין נתניהו לבנט.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg