הפרקליטות: מתנגדים לשחרורו המוקדם של קצב
למרות הטיפול שעובר הנשיא לשעבר משה קצב בתקופה האחרונה בבית הכלא, החליטה הפרקליטות בניגוד לעמדת שב"ס, כי הם מתנגדים לשחרורו המוקדם
לקראת ועדת השחרורים שתתכנס ביום ראשון לדון בעניינו של הנשיא לשעבר משה קצב, הודיעה היום (ה') פרקליטות המדינה כי היא מתנגדת לשחרורו המוקדם מ"כלא מעשיהו", זאת למרות הטיפול שהוא עובר בתקופה האחרונה בבית הכלא. בתחילת השבוע דווח ב-360, כי במשטרה ובשב"ס לא מתנגדים לשחרורו של קצב, אולם הם חיכו להכרעת הפרקליטות.
ישוחרר? משה קצב
צילום: AFP
לאור אי התנגדות המשטרה והשב"ס לגבי השחרור, העריכו בסביבתו של הנשיא לשעבר שהפעם ועדת השחרורים אכן תקצר את עונשו. לקראת הדיון הוכנה חוות דעת על ידי גורמי הטיפול, שבה נקבע כי חל שינוי בגישה של קצב כלפי נפגעות העבירה והוא מגלה אמפתיה רבה יותר כלפיהן.
קצב עובר בין כותלי הכלא טיפול של מכחישי עבירה, שכן הוא מכחיש בתוקף כי פגע בקרבנותיו. לפני ארבעה חודשים ועדת השחרורים קבעה בפעם השנייה כי הנשיא לשעבר משה קצב המורשע באונס יישאר בכלא וכי לא ינוכה שליש ממאסרו.
חברי הוועדה החליטו אז כי אין מקום לבטל את החלטתה הקודמת של הוועדה, אלא רק לשנותה במובן זה שיינתן לקצב אופק שחרור בעוד שישה חודשים, במידה שימשיך בטיפול בבעיותיו השונות תוך כדי מאסרו.
חברי הוועדה ציינו את העובדה שבדיון הראשון בעניינו של האסיר הוצג בפניהם מסמך שכותרתו "הערכת התאמה לתוכנית שיקום", וכיום מסמך זה לא הוצג בפניה.
עיקר הדיון השני של הוועדה נסוב סביב השאלה האם העובדה שכעת מוגשת תכנית של רשות לשיקום האסיר, יש בה משום נסיבות המצדיקות את שינוי החלטתה הקודמת של הוועדה, שדחתה את הבקשה לפני ארבעה חודשים. הוועדה אף הדגישה כי בהליך הטיפולי של קצב לא מדובר בשיחות המתמקדות רק בתמיכה ועידוד ועוסקות בקשיי המאסר, אלא כאלה המתמקדות בבעיותיו. בהחלטה נכתב על קצב כי הוא מגלה "ניצנים ראשוניים של הבנה לחלקים ולפגמים באישיותו, שהובילו אותו לניצול אחרים".
לפני כשמונה חודשים דחתה הוועדה בראשונה את עתירתו לקיצור שליש מעונשו כשהיא נשענת על המלצת הרשות לשיקום האסיר שלא לשחררו, משום שלא הביע חרטה על מעשיו ולא עבר הליך שיקום בכלא. בהחלטתה נכתב כי "האסיר תופס עצמו כקורבן, עסוק בהאשמת גורמים חיצוניים במצבו, מתנהל עדיין בצורה כוחנית ועסוק בעצמו, בצרכיו, בהפסדיו ובמחיר שהוא ומשפחתו שילמו בלבד. גם לאור שאלות הוועדה, לא הביע האסיר חרטה או אמפתיה כלפי נפגעות העבירה, אלא חזר וציין את המחיר הכבד שהוא שילם ומשלם".
תפנית ראשונית החלה לאחר שקצב פנה אל בית המשפט המחוזי בערעור על החלטת הוועדה. במסגרת הדיונים במחוזי הביע קצב לראשונה הסכמה לעבור הליך של טיפול ושיקום. בעקבות כך, הודיעה הרשות לשיקום האסיר כי קיימת אפשרות לפיה קצב יעבור הליך שיקום בעל אופי תורני מיוחד לאסירים "מכחישי עבירה" אף מחוץ לכותלי הכלא.
הרשות לשיקום האסיר שינתה את חוות דעתה לפני מספר חודשים וקבעה כי יש לשחרר את הנשיא לשעבר. הם הכינו תוכנית שיקום עבור קצב מחוץ לכותלי הכלא הכוללת טיפול קבוצתי ולימודים תורניים. כמו כן, קבעו כי על קצב אסור לדבר על המתלוננות נגדו ולהכפיש אותן. בנוסף, ייאסר עליו להעסיק נשים ולהיות ביחסי מרות איתן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg