המאבק

מפוני מגרון לתושבי עמונה: קבלו את מתווה המדינה

איתי ומוריה הראל, אשר פונו ממגרון, כתבו מכתב נרגש לאנשי עמונה, והסבירו להם כי על פי ניסיונם האישי, קבלת מתווה המדינה הוא הצעד הנכון. "אצלנו היו אנשים שבחרו לא להתפנות. היה יכול להיות אחרת"

חופי עמוס | 14/12/2016 11:02
תגיות: עמונה,מגרון
בזמן שתושבי עמונה מכונסים על מנת להכריע בשאלה האם לקבל את הצעת המדינה, שלחו הבוקר (ד') איתי ומוריה הראל, שניים ממפוני מגרון, מכתב לתושבי עמונה ובו קראו להם לקבל את ההצעה ולא לסרב לה.

תושבי עמונה מתכנסים להצבעה
קטעים נוספים

"רציתי לחזק את כל עמונה לחתום על ההסכם המתגבש", נכתב. "במגרון היה לנו הסכם שבסופו האנשים היו צריכים לרדת, ללא התנגדות, לשכונה שהקימו לנו במורדות ההר, ובתמורה היו נשארות 17 משפחות בראש ההר על החלקות הרכושות.
צילום: מירי צחי
מתכנסים כעת כדי להחליט האם לקבל את מתווה המדינה. הישוב עמונה צילום: מירי צחי

"חתמנו על ההסכם אך בסופו של דבר החליטו מספר אנשים ש"הם לא סוחרים בארץ ישראל", ובחרו לא לכבד את ההסכם ולא להתפנות "מרצון ובשקט". על ידי המהלך השגוי הזה, הרסו את מגרון, את הקהילה ואת רוח היישוב. היה יכול להיות אחרת".

עוד הוסיפו הזוג הראל כי "רוצים לראות שיש עם מי לדבר, ולא חבורת פנטים שלא מקשיבים ושהתאהבו במאבק לשם המאבק. אצלנו, עתיד מגרון היה על הפרק, כעת מדובר בעתיד ההתיישבות כולה. תחתמו על ההסכם".

אתמול פורסם ב-360 כי מסתמן שלפי הצעת הפשרה, רק חלק ממשפחות היישוב יוכלו להישאר על חלקות סמוכות בהר. תושבי עמונה נוטים לקבל את ההצעה וכעת הם ייאלצו להכריע בשאלה גורלית: אלו משפחות יישארו על ההר, ואלו ייאלצו לוותר ולרדת ממנו.
צילום: יהונתן שאול
''הרסו את מגרון, את הקהילה ואת רוח היישוב. היה יכול להיות אחרת''. פינוי מיגרון צילום: יהונתן שאול
 
בנוסף, על פי המתווה שגובש, היישוב יפונה ממיקומו הנוכחי, כפי שקבע בג"ץ, ורק כמחצית מהיישוב יוכל לעבור לחלקות חלופיות. יתר המשפחות יצטרכו להסתפק בפתרונות מגורים שאינם סמוכים להר, כמו ביישוב עופרה.

מההצעה גם עולה שבתקופה הקרובה ינסו במנהל האזרחי לבצע לחלקות סמוכות נוספות הליך "פירוק-שיתוף". יחד עם זאת, מדובר בהליך מורכב ובעל קשיים משפטיים שעלול להימשך שנים רבות. אם יצלח ההליך, יוכלו יתר המשפחות לעלות חזרה להר ואולי אף להגדיל ולהרחיב את היישוב.

מה שאִפשר את השגת ההסכם היה האישור שהעניק היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט למתווה, ולמהלך של פירוק שיתוף - כלומר חלקה הרשומה על שם פלסטיני שאינו בנמצא, אך יורש חוקי אחד או יותר טוענים לבעלות על החלקה, תעניק לו המדינה את חלקו היחסי בחלקה ותעשה שימוש ביתר השטח. חלקה זאת תיחשב כנכסי נפקדים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך