אוקראינה זועמת: אין הבדל בין יו"ש לכיבוש קרים
משרד החוץ בקייב פרסם הודעה המשווה בין יו"ש לבין חצי האי קרים, שמסבירה את הצבעתם במועצת הביטחון באו"ם נגד ההתנחלויות: "כל הצבעה אחרת תעמוד בסתירה למאבק שאנו מנהלים נגד הכיבוש הרוסי". משרד החוץ הרוסי: "מזמין את הישראלים והפלסטינים לשיחות ברוסיה"
אוקראינה מחריפה את הטון נגד ישראל: על רקע ההצבעה האוקראינית בעד ההצעה האנטי ישראל במועצת הביטחון וההחלטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לבטל ביקור של מקבילו האוקראיני בישראל - פרסם משרד החוץ בקייב הודעה המשווה בין יו"ש לבין חצי האי קרים, שסופח על ידי רוסיה מאוקראינה בתחילת 2014. משרד החוץ הרוסי פרסם הערב הודעה לפיה "רק משא ומתן ישיר בין ישראל לפלסטינים יביא שלום ,אנו ערוכים להפגיש את מנהיגי ישראל ופלסטין במוסקבה".
''כל הצבעה אחרת שלנו פרט מ'כן' תעמוד בסתירה למאבק בחזית הדיפלומטית''. חצי האי קרים
צילום: אי.פי.איי
בדברי ההסבר להצבעה האוקראינית נגד ישראל ערך משרד החוץ האוקראיני השוואה בין המצב ביו"ש לחצי האי קרים. בהודעה של משרד החוץ בקייב נמסר כי "כל הצבעה אחרת שלנו פרט מ'כן' - בעד הצעת החלטה הקובעת להפסיק פעילות בלתי חוקית בשטחים שהם על פי החוק הבינלאומי מהווים שטחים כבושים - תעמוד בסתירה למאבק שאנו מנהלים בחזית הדיפלומטית נגד הכיבוש הזמני של הרוסים את חצי האי קרים, וחלקים ממחוזות דוניצייק ולוגאנסק".
בסיכום הדברים נכתב כי "יש עקרונות ואינטרסים לאומיים שהעמדה כלפיהם לא אמורה להשתנות בהתאם למצב הפוליטי. יש אינטרסים לאומיים שלא תמיד מתיישבים עם העמדה של ידידנו ובהם ישראל. מן העקרונות האלו אי אפשר להימנע וודאי שלא להצביע נגדם".
במקביל זומן שגריר ישראל באוקראינה לשיחת נזיפה במשרד החוץ בקייב, שבה נדרש לספק הסברים לביטול ביקורו של ראש הממשלה האוקראיני ולדימיר גרויסמן בישראל, שתוכנן ליום רביעי הקרוב. בסיומה של השיחה בין השגריר, אלי בלוצרקובסקי, לאנשי משרד החוץ האוקראיני הערב בקייב נמסר כי "הצדדים סיכמו לעשות הכול כדי לבלום את גובה להבות השיח בין הצדדים. אנו מקווים שהדיון האמוצינואלי הזה לא יפריע ליחסים הטובים בין ישראל לאוקראינה".
הודעתו של ארסן אבקוב, שר הפנים האוקראיני
עם זאת, יש לציין כי בממשלה האוקראינית יש קולות המבקרים את ההתנהלות של המשלחת באו"ם. אחד מהם הוא שר הפנים ארסן אבקוב שכתב היום בחשבון הפייסבוק שלו: "ההצבעה נגד ישראל היא החלטה מוזרה ותמוהה. צריך לדון בו בישיבת הממשלה הקרובה".
ברוסיה, חזרו הערב על עמדת הממשל לפיה נציגי יישראל והפלסטינים מוזמנים למוסקבה לשיחות שלום. בהודעת משרד החוץ הרוסי נאמר: "זו הפעם הראשונה בשמונה השנים האחרונות שמועצת הביטחון מאמצת החלטה בעניין זה. רוסיה הצביעה בעד ההצעה מאחר והיא מבוססת על פורמולה שהוכחה, המשקפת את נקודת הראות של הקהילה הבינלאומית בנושא, עמדה שטוענת כי ההתישבות בשטחים הפלסטינים אינה חוקית".
השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg