המהלכים הבאים של הפלסטינים אחרי ההצבעה באו"ם

על רקע ההחלטה שהתקבלה במועצת הביטחון ומגנה את ההתיישבות ביהודה ושומרון, בכירים פלסטינים ממשיכים לפרט כיצד הם מתכוונים לקדם את הנושא בעולם. "נפנה גם לבית הדין הבינלאומי"

אסף גבור | 29/12/2016 18:19
תגיות: פוליטי,מדיני,מועצת הביטחון,או"ם,התנחלויות,פלסטינים
סגן הנציג הפלסטיני בליגה הערבית בקהיר, מהנד אל-עכלוכ, ציין היום (ה') כי ההנהגה הפלסטינית בוחנת שלוש דרכי פעולה עיקריות בעקבות ההחלטה האנטי-ישראלית שהתקבלה במועצת הביטחון של האו"ם בשבוע שעבר. בראיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית מע"ן הוא סיפר כי "ישנם שלושה נושאים מרכזיים שאנחנו רוצים לקדם במוסדות הבינלאומיים - אי חוקיותן של ההתנחלויות, התוקפנות הישראלית ברצועת עזה ונושא האסירים הפלסטינים שמוחזקים ללא משפט בישראל בניגוד לחוק הבינלאומי ובמסגרת המעצר המנהלי".

שגרירת ארה"ב באו"ם לא הטילה וטו. רויטרס
קטעים נוספים


הנציג הפלסטיני אמר כי הליגה הערבית, שגינתה את ההתנחלויות עוד לפני החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, מתכוונת להתכנס בחודש מרץ הקרוב כדי לבחון את האפשרויות העומדות בפניה כדי לקדם את החלטת מועצת הביטחון לכיוונים נוספים.

"החלטת האו"ם בעניין ההתנחלויות", ציין אל-עכלוכ, "קידמה את הנושא, והנטייה הפלסטינית כעת היא להמשיך לקדם את זה בכל המוסדות הבינלאומיים. אנחנו מתכוונים להוביל להחלטה נגד ההתנחלויות בבית הדין הבינלאומי, מוסדות האו"ם, אונסק"ו ובמועצה לזכויות אדם בז'נבה".

סגן הנציג הפלסטיני בליגה הערבית הוסיף כי מבחינתו ההחלטה שמגנה את ההתנחלויות היא תוצאה של קרב שניהלה ההנהגה הפלסטינית יחד עם הקהילה הבינלאומית נגד הכיבוש הישראלי. "ההחלטה נותנת לכל אזרח פלסטיני שנפגע מההתנחלויות, או שאדמתו הופקעה, את האפשרות לפנות לבית הדין הפלילי הבינלאומי נגד ישראל" .
צילום: שאטרסטוק
הפלסטינים מתכוונים להוביל להחלטה נגד ההתנחלויות בבית הדין. בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג צילום: שאטרסטוק

אמירותיו של אל-עכלוכ מצטרפות להצהרות נוספות של בכירים פלסטינים שגם התבטאו בנושא. ריאד אל-מאלכי, שר החוץ הפלסטיני, דיבר מצדו על הפעילות המעשית נגד ההתנחלויות, ואמר שלאחר ההחלטה במועצת הביטחון "יהיה אפשרי להשית חרם על ההתנחלויות, ואף להשתמש בעיצומים משפטיים נגד חברות שממשיכות לעבוד עם יישובים יהודיים ביהודה ושומרון".


בין השאר הזכיר אל-מאלכי את השימוש בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג כאמצעי לחץ על מקבלי החלטות בישראל, וזאת באמצעות תביעות אישיות. בריאיון לכלי תקשורת פלסטיניים הוא הוסיף שהעולם צריך לבחון אם ישראל מפרה את אמנת ז'נבה בבניית ההתנחלויות, וסיכם: "אנחנו עובדים על גיבוש חזון שלפיו שנת 2017 תהיה שנת סיום הכיבוש הישראלי״.

לדבריו הצטרף מוחמד א-שתיה, חבר הוועד המרכזי של פת"ח ואיש המשא ומתן הפלסטיני לשעבר, שצוטט בסוכנות הידיעות הסינית, "שינחואה", כאומר שהרשות תרכיב צוות לאומי לתיעוד הפקעת הקרקעות בידי ישראל, הבנייה בהתנחלויות והשימוש הלא חוקי במשאבי מים, וזאת "לצד שימושים לא חוקיים אחרים של ישראל בשטחים הפלסטיניים".
צילום: איי.אף.פי
''אנחנו עובדים על גיבוש חזון שלפיו שנת 2017 תהיה שנת סיום הכיבוש הישראלי״. ריאד אל מאלכי צילום: איי.אף.פי
 
א-שתיה הוסיף כי הצוות יגובש יחד עם משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים, כחלק מיישום ההחלטה של מועצת הביטחון נגד ההתנחלויות. הוא אף קרא לקהילה הבינלאומית להשתתף במאמץ זה ולהילחם בהתנחלויות, בין השאר על ידי הגשת דו"ח תקופתי בעניין למזכ"ל האו"ם.

הבכיר הפלסטיני ציין כי למרות שהחלטתה של מועצת הביטחון אינה מחייבת, שכן היא הוגשה על פי פרק 6 לאמנת האו"ם, היא פותחת את הדלת להצגת החלטה חדשה נגד ההתנחלויות במסגרת פרק 7, שדרכו יכולה המועצה גם להחליט על הטלת עיצומים בינלאומיים נגד ישראל. הוא הוסיף כי "ההחלטה מאפשרת לנו להפעיל חרם בינלאומי ומעודדת אותנו לבקש ממדינות אירופה לנקוט צעדים נגד אזרחים שיש להם אזרחות כפולה ואשר מתגוררים באזרחויות הלא חוקיות".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך