משרד הבריאות חושף: כך יסומנו מזונות מזיקים

בהמשך להמלצות הועדה לקידום תזונה בריאה, אימץ משרד הבריאות את ההצעה לסמן באדום מוצרי מזון מזיקים, ובצבע ירוק מזונות שערכיהם התזונתיים גבוהים. ליצמן: "מאמין ביכולת לשנות את הרגלי התזונה. מניעת תחלואה חשובה לא פחות מרפואה"

דליה מזורי | 14/2/2017 16:43
תגיות: סימון מוצרים,יעקב ליצמן,משרד הבריאות
משרד הבריאות חשף היום (ג') את עיצוב סימון מוצרי המזון, זאת בהמשך להמלצה של ועדת האסדרה לקידום תזונה בריאה, שאומצה בידי שר הבריאות יעקב ליצמן. הועדה המליצה לחייב את יצרני המזון בסימון מוצרים שמכילים כמויות גדולות של סוכר, מלח או שומן, ולחילופין לסמן לחיוב מוצרים עם ערכים תזונתיים גבוהים.
 
סימוני המוצרים החדשים. ''הציפייה היא שהיצרנים ישנו את הרכב המזון''

בכנס תובנות ויעדים לשנת 2017 של משרד הבריאות, אמר השר יעקב ליצמן: "ועדת האסדרה קבעה סימון למוצרי מזון, שאותו נחיל בקרוב. הכרזנו על מהלך לעידוד תזונה נכונה, ואני מאמין בתהליך הזה וביכולת ליצור שינוי אמיתי בהרגלי התזונה של אזרחי ישראל. מניעת תחלואה חשובה לא פחות מרפואה".

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הוסיף: ‏‎"אתגר התזונה הבריאה הוא אתגר לאומי. אם לא נשנה היום את התזונה, מגפת ההשמנה בקרב ילדים ומבוגרים תמשיך להתפשט. לאחר שנסמן את המזון, לציבור יהיה יותר קל להעדיף מזון בריא. בשנה האחרונה חל שינוי אדיר בשיח הציבורי בנוגע לתזונה, והציבור מצפה מאתנו לסייע לו". סימן טוב הוסיף כי "הציפייה שלנו היא שהיצרנים ישנו את הרכב המזון".
 
צילום: הדס פרוש/פלאש 90
''נחוש למגר את התופעה''. השר ליצמן צילום: הדס פרוש/פלאש 90

בסוף נובמבר 2016 המליצה הועדה לקידום תזונה בריאה לחייב את יצרניות המזון המתועש לסמן בסימן שלילי – צבע אדום – מוצרים עתירי סוכר, מלח או שומן טרנס. עוד מהמלצות הועדה, למתן את כמות תוספי המזון המזיקים, כמו חומרים משמרים. כמו כן, מוצרי מזון שערכיהם התזונתיים גבוהים, ועומדים ברף שקבע משרד הבריאות, יסומנו בירוק וכך יוגדרו כמוצרים בריאים.

שר הבריאות אימץ את ההמלצות ואמר כי הוא נחוש להוביל שינוי בתזונה נכונה לאזרחי ישראל. השלב הראשון מבחינתו הוא העלאת המודעות לסכנות הכרוכות במזון לא בריא, ובהמשך עידוד צריכת מזון ראוי ובריא. לדברי ליצמן, "הנתונים מצביעים על כך שישראל מובילה בצריכת סוכר פר נפש, ואני נחוש למגר את התופעה. זה האתגר המרכזי שלנו ואני בטוח שיישום המלצות ועדת האסדרה במזון, בשיתוף כל הגורמים בתעשיית המזון, יביאו לשינוי המיוחל לטובת אזרחי ישראל".
 
אדי ישראל
מוצרים שמכילים כמות גבוהה של מלח ושומון, יסומנו. ביסלי אדי ישראל

יישום התכנית יחל בינואר 2018, עם אפשרות להארכה של עד שישה חודשים, בכפוף לאישור שר הבריאות. זאת, על מנת לאפשר ליצרנים לפתח מוצרים קיימים מחדש, ולמזער את הפגיעה בטעם מוצרי המאכל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך