71% מהאמריקאים אוהדים את ישראל

סקר מכון "גאלופ" בדק את שיעור האהדה בקרב אמריקאים לישראל, וגילה כי רובם מחזיקים בדעה חיובית לגביה - זו השנה הרביעית. לדברי הסוקרים, מפגש רה"מ וטראמפ הוא הזדמנות עבור הנשיא לשפר את תדמיתו הציבורית הבעייתית בענייני חוץ

סוכנויות הידיעות | 15/2/2017 14:20
תגיות: גאלופ, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו,סקר דעת קהל
שעות בודדות עובר לפגישתם ההיסטורית של ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בוושינגטון, התפרסם היום (ד') סקר של מכון דעת הקהל האמריקאי "גאלופ", לפיו 71 אחוזים מהאמריקאים מחזיקים בהשקפה חיובית על ישראל ורק 27 אחוזים בהשקפה שלילית. זו השנה הרביעית ברציפות שנרשמת דעת קהל אמריקאית האוהדת את ישראל בשיעור של 70 אחוזים או יותר.

ראש הממשלה נחת בוושינגטון (קרדיט: לע"מ)

 


בחודש פברואר של כל שנה מבקש מכון "גאלופ" את חוות דעתם של האמריקאים על ישראל ועל מדינות אחרות,  כחלק מהסקר השנתי שלו בענייני חוץ. התפלגות הדירוג הנוגע לישראל הוא כדלקמן: 29 אחוזים אוהדים את ישראל מאוד, 42 אחוזים בעיקר אוהדים, 21 אחוזים בעיקר לא אוהדים ו-6 אחוזים מאוד לא אוהדים. 8 אחוזים העידו כי אינם מחזיקים בדעה כלשהי לגבי ישראל. ישראל אהודה במיוחד על רפובליקאים (81 מהם העידו כי הם אוהדים אותה) ובקרב מבוגרים בני 65 ומעלה (77 מהם העידו כי הם אוהדים אותה) - אך גם על דמוקרטים (61 אחוזים).
 
צילום: מוטי מילרוד
נתניהו וטראמפ צילום: מוטי מילרוד

התגובות לגבי ראש הממשלה בנימין נתניהו בעיקרן חיוביות - אך נתניהו נהנה מאחוזי אישור נמוכים באופן משמעותי מאלה להם זוכה ישראל. 49 אחוזים מהנשאלים אמרו שהם אוהדים אותו, 30 אחוזים שאינם אוהדים אותו ול-21 אחוזים אין דעה לגביו.

בהתפלגות למחנות פוליטיים מתגלה תמונה דיכוטומית יותר: 73 אחוזים מהרפובליקאים אוהדים את נתניהו לעומת 11 שלא אוהדים אותו. לעומת זאת, רק 32 אחוזים מהדמוקרטים אוהדים אותו לעומת 41 שלא אוהדים אותו. לדברי מכון "גאלופ", מדובר במגמה שהחלה להתפתח עם העימות החזיתי אליו נכנס עם נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה סביב סוגיית הגרעין האיראני ב-2015. 
  
צילום: קובי גדעון/ לע''מ
פגישת נתניהו טראמפ צילום: קובי גדעון/ לע''מ

בה בעת דווח ב"גאלופ" ששיעורי האישור של הנשיא דונלד טראמפ נמוכים במיוחד בכל הקשור במדיניות חוץ. המכון פירש את המפגש הקרב בין שני המנהיגים כהזדמנות עבור טראמפ לשיפור תדמיתו הציבורית על ידי הצגת דיפלומטיה ידידותית.

עוד עלה מהסקר כי האמריקאים מזדהים יותר עם הישראלים מאשר עם הפלסטינים, אך לצד זאת רואים בקונפליקט הישראלי-פלסטיני איום ממשי על האינטרס האמריקאי. "גאלופ" ציינו כי טראמפ ירוויח מהתקדמות לעבר פתרון בין הצדדים לקונפליקט, מה שהוא כינה "העסקה האולטימטיבית", גם מסיבה זו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך