משרד הביטחון השלים סדרת ניסויים בכיפת ברזל
מנהלת "חומה" במשרד הביטחון וחברת רפא"ל השלימו בהצלחה שורת ניסויים מורכבים במערכת הישראלית ליירוט טילים. במהלך הניסוי נעשה לראשונה שימוש במיירט המכיל רכיבים מייצור אמריקאי-ישראלי, כחלק מהסכם הייצור שנחתם בין המדינות
מנהלת "חומה" במשרד הביטחון, האחראית על פיתוח מערך ההגנה הרב-שכבתית של ישראל הכוללת את תכניות כיפת ברזל, שרביט קסמים חץ שתיים וחץ שלוש, וחברת רפא"ל, קבלנית התכנית, השלימו היום (ד') סדרת ניסויים מוצלחת במערכת "כיפת ברזל".ניסוי כיפת ברזל (קרדיט: מנהלת חומה במפא"ת משרד הביטחון)
במהלך הניסוי נעשה לראשונה שימוש במיירט מסוג "טמיר" המכיל רכיבים מייצור אמריקאי-ישראלי, זאת כחלק מהסכם הייצור המשותף בין ישראל לארצות הברית, שנחתם בשנת 2014. במסגרת ההסכם התחייבה ישראל להעביר חלקים מהייצור של מיירטי "כיפת ברזל" לארצות הברית, שמשתתפת במימון ההצטיידות במערכת. הסוכנות האמריקאית להגנה מטילים (ה-MDA) מלווה את התהליך.

מערכת "כיפת ברזל", המערכת ליירוט רקטות לטווח קצר ומטוסים זעירים ללא טייס, היא הראשונה בעולם שפותחה, והיא הוכנסה לשירות מבצעי על ידי הרשות לפיתוח אמצעי לחימה (רפא"ל) במרץ 2011. לזכותה נרשמו שורת הישגים לא מבוטלים, בעיקר באזור דרום הארץ במענה לירי משטחי רצועת עזה לעבר שטח ישראל. אולם לפני כשבועיים יירטה המערכת שלוש רקטות ממטח שנורה לעבר אילת מכיוון חצי האי סיני - מתקפה שארגון המדינה האסלאמית (דאעש) לקח עליה אחריות. בחודש ספטמבר יירטה המערכת פצצת מרגמה שנורתה מסוריה לעבר רמת הגולן.

הפעם האחרונה שבה נדרשו מערכות היירוט הישראליות להתמודד נגד ירי תלול מסלול נרחב לעבר ישראל הייתה במהלך מבצע צוק איתן במהלך קיץ 2014, אז נרשם אחוז מרשים של יירוטים - תשעים אחוזי הצלחה וכשש מאות יירוטים, כך על פי נתוני חיל האוויר. לשם השוואה, במבצע עמוד ענן בנובמבר 2012 רשמה המערכת כ-85 אחוזי הצלחה.
במהלך צוק איתן נרשמה הפריסה הגדולה ביותר של מערכות ההגנה מאז שנכנסו לפעילות מבצעית ומאז גדל מספר הסוללות הנמצאות ברשות צה"ל, אשר בוחר שלא לפרסם את המספר המדויק של סוללות הנמצא ברשותו. נתוני הצבא שפורסמו בסיום צוק איתן מלמדים כי מתוך למעלה מ-3,500 רקטות ששיגרו מחבלי חמאס, 250 נורו לטווח בינוני של 40 קילומטרים, 60 נורו לטווחים רחוקים, וכאלף היו אירועי שיגור פצמ"ר שיורטו בחלקם גם כן באמצעות המערכת.
בצה"ל מבינים כי חמאס פועל ביתר שאת לשיקום מערך הרקטות שלו. "עיקר המאמץ שלהם הוא ברקטות קצרות טווח", הסביר בעבר קצין בכיר בפיקוד דרום. לדברי הבכיר, אלו הרקטות שגרמו למרבית הנזק והיו היעילות יותר. "חמאס מבין גם את יכולת 'כיפת ברזל' ומנסה למצוא פתרונות ליכולות היירוט".
מלבד מערכת "כיפת ברזל" מחזיקה ישראל גם במערכת "שרביט קסמים", הפועלת ליירוט רקטות מתקדמות ומדויקות לטווח קצר ובינוני, שעשויות להגיע גם לגוש דן. מדובר ברקטות ברמת דיוק גבוהה שככל הנראה נמצאות כבר בידי חיזבאללה וחמאס, העשויות להקשות על "כיפת ברזל". עם כניסת "שרביט קסמים" לפעולה תהיה שכבת ההגנה מפני רקטות טובה ואמינה הרבה יותר.
הערכות צה"ל כפי שכבר דווחו בעבר מלמדות כי במסגרת העימות הבא מול רצועת עזה או לבנון תתמודד ישראל עם ירי של מאות ואלפי רקטות מדויקות מדי יום, בתרחישים חמורים וקשים יותר מאלו שהיו כאן בעבר. בניגוד לסוללות של "כיפת ברזל", שאותן יש לפרוס בכל אזור שנמצא בטווח הרקטות ונדרש להגן עליו, "שרביט קסמים" תוצב בכמה נקודות, ומשם תוכל לספק הגנה מבלי שיהיה צורך לשנע אותה ממקום למקום.