משרד הביטחון: אין הצדקה להרוס בתי מחבלים יהודים

בתשובה לבג"ץ על עתירת משפחתו של מוחמד אבו ח'דיר משועפט שנרצח על ידי טרור יהודי, טוען משרד הביטחון כי ההיקף הקטן יחסית של עבירות טרור של יהודים נגד ערבים, אינו מצדיק הריסת בתים

nrg חדשות | 2/3/2017 19:38
תגיות: טרור יהודי,הריסת בתים,מוחמד אבו ח'דיר
המדינה הגישה לבג"ץ הודעה משלימה במסגרת העתירה שבה מבקשת משפחתו של הנער מוחמד אבו ח'דיר משועפט, להרוס את בתיהם של רוצחיו, שרצחו אותו ממניעים לאומניים. בבקשה הדגישה המדינה כי תקנה 119 המתירה להרוס בתי מחבלים, מופעלת רק במקרים בהם משרד הביטחון וצה"ל מגיעים למסקנה כי אין כל אפשרות אחרת להגיע להרתעה בהיקף מספק, ובמקרים בהם מדובר בנגע טרור עם מספר גדול של התקפות.

הרשעת רוצחיו של מוחמד אבו חדיר (צילום: בני פלבן)
 

בהודעה שהוגשה על דעת ראש הממשלה, שר הביטחון, היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, נאמר כי שר הביטחון הגביל עצמו לעשיית שימוש בסמכות להורות על אטימתו או הריסתו של מבנה רק כאשר נסיבות הזמן והמקום הן קיצוניות ומחייבות זאת. "השיקול של הרתעת מפגעים פוטנציאליים אינו יכול לעמוד לבדו... ועל כן גם אם בוצע פיגוע קשה ע"י יחידים מתוך קבוצת ייחוס שבה היקפי הטרור הם מצומצמים, וכאשר אין תמיכה ועידוד להמשך ביצוע פעילות טרור המגיעים מתוך אותה קבוצה, אין מקום לנקוט בצעד של הריסת מבנים".
 
צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90
רוצחו של אבו חדיר, בן דוד מובא לדיון צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

באשר לטרור יהודי נגד ערבים, כמו במקרה של אבו ח'דיר, המדינה השוותה מבחינתה את המצב לטרור נגד יהודים של ערבים אזרחי ישראל שאינם ממזרח ירושלים. לפי תשובת המדינה, בשנים האחרונות אירעו שלושה מקרי טרור משמעותי שבוצעו על ידי ערבים אזרחי ישראל שאינם ממזרח י-ם, אולם היקף התופעה והעובדה שהתופעה לא התרחבה בקרב האוכלוסייה הספציפית, גרמה לכך שתקנה 119 לא הופעלה באף לא אחד ממקרים אלה.
 
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
אמו של מוחמד אבו חדיר בבית המשפט צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
 
לכן, כך לפי הודעת המדינה שהוגשה באמצעות עו"ד אבינעם סגל-אלעד ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, שר הביטחון סבור שקיימת הרתעה מספקת במסגרת הצעדים הננקטים כיום, ואין מקום להפעיל את הסמכות בקבוצות ייחוס שונות נוספות, מעבר לפלסטינים תושבי איו"ש ותושבי מזרח ירושלים. ההבחנה בין קבוצות הייחוס השונות, מוסיפה המדינה, היא הבחנה מותרת וסבירה העולה בקנה אחד עם התכלית ההרתעתית שביסוד השימוש בתקנה 119. "במידה שבעתיד תהא עלייה חדה ופתאומית של מעשי טרור חמורים, ופעולות טרור אלה יבוצעו ע"י מחבלים מקבוצת ייחוס נוספת, באופן שיוביל למסקנה כי נשחקה ההרתעה שעודה קיימת בימינו ביחס לקבוצת ייחוס זו, אזי יהיה מקום לבחון את הסוגיה מחדש, ושר הביטחון אינו שולל את אפשרות הפעלת הסמכות כלפי מפגעים מאותה קבוצת ייחוס, בהינתן נסיבות המצדיקות זאת", נמסר בהודעת המדינה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך