סקוטלנד רוצה לקיים משאל עם נוסף על עצמאות
השרה הראשונה ניקולה סטורג'ן ציינה כי אחרי שיסוכמו תנאי העזיבה של בריטניה מהאיחוד האירופי, זכאים בני ארצה להזדמנות נוספת להצהיר לאיזו מדינה ירצו להשתייך
השרה הראשונה של סקוטלנד, ניקולה סטורג'ן, מתכוונת לדרוש מבריטניה לקיים משאל עם חדש בשאלת העצמאות של חבל הארץ מהאיחוד הבריטי – כך היא הודיעה בצהריים (יום ב').
השרה הראשונה בסקוטלנד, ניקולה סטורג'ן
צילום: EPA
סטורג'ן, שהתייחסה להשלכות ההחלטה הבריטית להתנתק מהאיחוד האירופי, ציינה כי מיד אחרי שייקבעו תנאי העזיבה של לונדון היא תבקש לקיים את המשאל, ולהערכתה יתבצע הדבר בסוף 2018 או בתחילת 2019.
ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי אמרה כי בקרוב ייפתח המשא ומתן בן השנתיים עם האיחוד האירופי על ה"ברקזיט", ובעבר הצהירה סטורג'ן כי יש לאפשר לסקוטלנד להגיע להסכם משלה עם האיחוד האירופי.
ב-2014 נערך בסקוטלנד משאל בשאלת ההתנתקות מבריטניה, ורק 45 אחוז מהמצביעים תמכו בהצעה לעזוב את לונדון, לעומת 55 אחוזים שהתנגדו לה. מרבית סקרי הקהל שנערכו מאז לא הראו על שינוי משמעותי בדעת הקהל, ורוב המשתתפים בסקרים אף ציינו כי אינם מעוניינים במשאל עם נוסף.
עם זאת, סטורג'ן הפגינה ביטחון גדול למדי כשנשאלה אם תוכל להביא את העם להצביע בעד הצעתה להתנתק מלונדון. היא אף ציינה כי בשבוע הבא תבקש מבית הנבחרים הסקוטי להגיע להסכמות עם הממשלה בלונדון על ההליך שיאפשר לסקוטים לקיים משאל עם נוסף.
כמו כן, הצעתה של סטורג'ן כבר נתקלה בביקורת של השמרנים הסקוטים, שאמרו כי יצביעו נגדה בבית הנבחרים. רות דוידסון, שמפלגתה היא השנייה בגודלה בפרלמנט, ציינה כי "ניקולה סטורג'ן בחרה היום בנתיב של פירוד וחוסר ודאות נוספים", וציינה כי תצביע נגד משאל העם.
הדוברת של מיי הגיבה במהירות אף היא לדבריה של סטורג'ן, וציינה כי בית הנבחרים הסקוטי צריך להתמקד בניהול נכון ובאספקת שירותים בסיסיים לאנשי סקוטלנד, אך לא להתערב בתחומים אחרים. היא הוסיפה כי משאל עם כזה יהיה "מפלג", וכי יזיק לכלכלה.
מנגד, יושב ראש האופוזיציה הבריטית, ראש מפלגת הלייבור ג'רמי קורבין, הגיב למשאל העם ואמר כי אם בית הנבחרים הסקוטי ידחוף זאת - הוא לא יתנגד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg