הורי הילדים חולי הסרטן מהדסה בדרך לבג"ץ

בעתירה נגד משרד הבריאות ידרשו ההורים פתיחת מחלקה המטו-אונקולוגית בשערי צדק שתקלוט את הרופאים שהתפטרו מהדסה: "לא משנה לנו איפה תהיה המחלקה, רק שתהיה. שר הבריאות הוא שנותן רישיונות - אז שייתן את הרישיון"

דליה מזורי | 27/3/2017 23:30
תגיות: בית החולים הדסה,חולי סרטן, בריאות,בארץ
הורי הילדים המאושפזים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים "הדסה" בירושלים מחריפים את מאבקם הציבורי נגד סגירת המחלקה. לאחר שחילוקי דעות בבית החולים הביאו להתפטרותם של ששה מרופאיה, לרבות המנהל פרופ' מיכאל ויינטראוב, בכוונת ההורים להגיש עתירה לבג"ץ נגד משרד הבריאות. מחר (ג') יקיימו כנס חירום בעניין בירושלים.
 
צילום: שאטרסטוק
המרכז הרפואי הדסה עין כרם, ירושלים צילום: שאטרסטוק

במסגרת העתירה, שתוגש באמצעות עו"ד אליעד שרגא יו"ר התנועה למען איכות השלטון בישראל, יבקשו ההורים לאלץ את משרד הבריאות לעמוד בהוראות חוק זכויות החולה ולאפשר לרופאי המחלקה המפוטרים לעבור לבית החולים "שערי צדק" בירושלים.

לפני מעל חודש הפגינו עשרות הורים וילדיהם, מטופלי המחלקה מכל המגזרים, מול לשכת שר הבריאות יעקב ליצמן בירושלים. לפני ההפגנה פנו ההורים במכתב לשר וכתבו: "כל מי שעבר תחת ידיהם האמונות של מנהל המחלקה פרופ' וינטראוב שהוא לא רק רופא מקצועי ואונקולוג מהשורה הראשונה בעולם, אלא גם אדם משכמו ומעלה והצוות שסביבו, לא יכול להעלות על בדל מחשבתו את סגירת המחלקה במתכונתה הנוכחית".
 
צילום: יוסי אלוני
מנהל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין צילום: יוסי אלוני

אחד ההורים הפעילים במאבק, שלמה בן דור, אביו של נחוניה בן השש, אמר: "העתירה לבג"ץ היא המוצא האחרון, כי כך משרד הבריאות ובית החולים יהיו חייבים לתת לנו תשובות. ניסינו כל כך הרבה פעמים להיפגש עם שר הבריאות.. אנו יודעים מי הרופאים שמסרו את עצמם לטובת ילדינו והם מרגישים רדופים ומאוימים, ולכן אינם מסוגלים לעבוד במתכונת הנוכחית בבית החולים".

בן דור הוסיף: "אף אחד לא יודע מה יהיה מחר, אבל יש סיכוי לא רע שליצמן יצטרך להסביר מדוע אינו מוכן להקים מחלקה המטו-אונקולוגית נוספת בירושלים. למחלקה הנוכחית, שהיא היחידה בירושלים, מגיעים ילדים ממקומות רבים בארץ".

נחוניה חלה במחלה נדירה שפוגעת בתפקודי המוח בגיל שבעה חודשים ובגיל עשרה חודשים הצליח להחלים ממנה. הוא היה מאושפז במחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה במשך שנה וארבעה חודשים. בעקבות מחלתו כתב שלמה ספר בשם "אל הנער הזה התפללתי".
 
פלאש 90
ייצג את ההורים בבג''ץ. עו''ד שרגא פלאש 90

משה בניטה, שבנו נפטר אחר מאבק ממושך במחלה, אמר כי ההורים החליטו על הגשת העתירה כשהתברר להם שמנהל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין העסיק רופא אחר לניהול המחלקה וכי שר הבריאות לא מוכן בשום אופן לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית ילדים בשערי צדק. "הבנו שכל הדלתות נסגרו בפנינו, כך שהיו לנו שתי ברירות, או להרים ידיים או ללכת עד הסוף כדי שהילדים שלנו יקבלו את הטיפול הטוב ביותר.

"צריך להבין שברגע שהרופאים עוזבים את הדסה אין מחלקה בירושלים. מה שנשאר בהדסה זה רופא אחד - המנהל שאותו הביא פרופ' רוטשטיין מתל השומר. כי כל הרופאים עוזבים. מה שאנחנו דורשים זו פתיחת מחלקה נוספת בירושלים כמתחייב בחוק זכויות החולה, כדי שנוכל לבחור את הרופא לילדים שלנו". בניטה הזכיר כי שר הבריאות אמר בזמנו, שלשערי צדק אין רישיון לפתוח מחלקה כזו, "וזה מוזר כי הוא זה שנותן רישיונות. אז שייתן את הרישיון ונגמר הסיפור".
  

צילום: גדעון מרקוביץ
''ניסינו כל כך הרבה פעמים להיפגש עם שר הבריאות''. השר ליצמן צילום: גדעון מרקוביץ

במאבק לוקחות חלק משפחות שסיימו טיפולים, משפחות במהלך טיפולים וגם משפחות שאיבדו את ילדיהם למחלה. "כולם עושים יד אחת למאבק הזה", אמר בניטה. "כל מי שעבר תחת המחלקה הזו בשלב כלשהו בחיים מתחבר למאבק ושותף לו. זה פשוט בית שני. ואנחנו רוצים להמשיך את המאבק למען הילדים. למענם אנחנו לא מוכנים לרדת ברמה של הטיפול הרפואי", אמר.

רופאי המחלקה ההמטו-אונקולוגית מיועדים לעבוד בהדסה עד האחד ביוני, אז יפרשו. "לא מעניין אותנו אם הרופאים יהיו בהדסה, שערי צדק או בביקור חולים. אם הרופאים עוזבים את הדסה - שיתנו להם מקום אחר לעבוד. בירושלים אין יותר מדי אפשרויות. ששר הבריאות ידאג להן".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך