מחקר ענק: הסכנה הקטלנית במשקאות דיאט
מדענים בבוסטון מצאו שהסיכוי ללקות בשבץ מוחי או בדמנציה גבוה פי שלושה כשצורכים משקאות הממותקים בתחליפי סוכר מלאכותיים, וממליצים להימנע משתייתם. במחקר השתתפו 4,400 איש
בעקבות ממצאים שהעלה מחקר חדש שנערך בבוסטון, מדענים ממליצים לא לצרוך משקאות דיאט או תחליפים ללא סוכר, וממליצים לציבור להעדיף מים או חלב.במחקר, שבו השתתפו 4,400 מבוגרים, נמצא כי הסיכוי לעבור שבץ מוחי או לחלות בדמנציה גבוה יותר כשצורכים משקאות דיאט, ביחס לצריכת משקאות מתוקים. עם זאת, החוקרים גם אינם ממליצים לצרוך משקאות עתירי סוכר.

דיאט קולה
שאטרסטוק
צוות המדענים מאוניברסיטת בוסטון סבור שהממתיקים המלאכותיים, כולל אספרטיים וסכרין, עשויים להשפיע על כלי הדם – וכתוצאה מכך לגרום לשבץ ולדמנציה.
המחקר מצא כי מבוגרים ששותים משקה דיאט אחד ביום נמצאים בסיכון גבוה פי 2.9 לפתח דמנציה ופי שלושה לעבור שבץ מוחי. עמית בכיר במחלקה הנוירולוגית באוניברסיטה בבוסטון, מת'יו פאס, אמר: "מחקרנו מראה שצריך לבדוק את התחום לעומק בהתחשב בעובדה שהמון אנשים צורכים משקאות הממותקים באופן מלאכותי".
פאס הוסיף כי "אף על פי שלא מצאנו קשר בין שבץ או דמנציה לבין צריכת משקאות מתוקים, זה בהחלט לא אומר שהם בריאים לנו. אנו ממליצים לאנשים לשתות מים באופן קבוע במקום משקאות מתוקים או מומתקים בממתיק מלאכותי".
למרות הממצאים, החוקרים מרגיעים: "גם אם יש סיכוי גבוה פי שלושה לפתח שבץ או דמנציה, אין זה בהכרח גורל מסוים", אמרו. הם הוסיפו: "במחקר שלנו, שלושה אחוזים מהאנשים סבלו משבץ חדש וחמישה אחוזים פיתחו דמנציה, אז אנחנו עדיין מדברים על מספר קטן של אנשים".
מנהלת המחקר לאלצהיימר באנגליה, ד"ר רוזה סנצ'ו, התייחסה למחקר ואמרה: "כשאנשים נעשים מודעים יותר לתוצאות ההרסניות של צריכת משקאות מתוקים, הם פונים למשקאות המומתקים מלאכותית כתחליף. מחקר חדש ומעניין זה אמנם מראה שיש שיעור גבוה יותר של דמנציה בקרב אלו ששתו משקאות ממותקים – אך הוא עדיין אינו מוכיח שהם הסיבה לכך".
משקאות הדיאט פופולריים מאוד בתחום הממתיקים ותחליפי הסוכר השונים. אף על פי שהם תופסים נתח של רבע מהשוק, יש יותר ויותר ראיות לכך שהם אינם בריאים כפי שחשבו בעבר. סקר מרכזי שנערך בתחילת השנה בלונדון הראה כי משקאות הדיאט לא עזרו לאנשים לרדת במשקל, ולמעשה לא היו יעילים יותר ביחס למשקאות המתוקים. החוקרים סבורים שמשקאות אלו מעודדים את קולטני הסוכר במוח, והם גורמים לנו להשתוקק למזון מתוק אחר כך.
מנכ"ל אגודת המשקאות הבריטית טען: "למרות טענותיהם של מחברי המחקר, הם מודים שלא הצליחו למצוא סיבה ותוצאה, ולא סיפקו ראיות מדעיות לתמיכה בתאוריה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg