דוח בפרלמנט הגרמני: "היהודים חווים אנטישמיות יומיומית"
לפי הדוח שמפרסם הבונדסטג, המוסלמים בגרמניה הם הגורם הראשון לתקיפות מילוליות ופיזיות כלפי יהודים במדינה. מקור נוסף לדאגה: "הרוב הלא יהודי אינו רואה את הביטויים הנוכחיים של אנטישמיות כבעיה"
יהודים בגרמניה טוענים כי הם חשים "איום הולך וגדל" מאנטישמיות, בעיקר מצד מוסלמים, אך גם מקבוצות הימין הקיצוני – כך עולה מדוח שמפרסם היום (שני) הבונדסטג (הבית התחתון של הפרלמנט) בברלין. קבוצת המומחים הבלתי תלויים שכתבה את הדוח, כותבת כי "היהודים בגרמניה דואגים יותר ויותר לביטחונם בשל חוויות יומיומיות של אנטישמיות".בסקר שנערך ב-2016, נשאלו יהודים בגרמניה על התקפות מילוליות או פיזיות נגדם. בתשובות נתגלה כי "מוסלמים כיחידים או בקבוצה" מהווים לדעת היהודים בגרמניה כגורם הראשון לאנטישמיות נגדם, ואחריהם "אנשים לא ידועים", וקבוצות המשויכות לימין או לשמאל הקיצוני. הדוח לא סיפק נתונים ספציפיים על אחוז או מספר התקיפות מכל גורם.

היהודים חוששים. צלב קרס שרוסס על קיר בגרמניה
צילום: EPA
במסקנות הדוח שהוגשו לבונדסטג נאמר כי בגרמניה, שמתמודדת עם זיכרון מלחמת העולם השנייה והשואה, יש כיום "אי התאמה משמעותית בתפיסה" בנוגע לאנטישמיות. "בעוד שהרוב הלא-יהודי אינו רואה את הביטויים הנוכחיים של האנטישמיות כבעיה, היהודים בגרמניה מרגישים שהם עומדים בפני איום הולך וגובר. בנוסף לעלייה בפופוליזם של הימין הקיצוני, קיים חשש לגבי אנטישמיות בקרב המוסלמים, ובייחוד בקרב אוכלוסיות פליטים ומהגרים", נכתב בדוח.
כ-200,000 יהודים חיים בגרמניה. זו הקהילה השלישית בגודלה באירופה - לאחר בריטניה וצרפת. יצוין כי בתום השלטון הנאצי במדינה, התגוררו בה כ-15,000 יהודים בלבד. מאז 2015, קלטה גרמניה למעלה ממיליון מבקשי מקלט, רבים מהם נמלטו מהמלחמות בסוריה, בעיראק ובאפגניסטן.

פליטים מוסלמים בדרכם לגרמניה, 2015
צילום: EPA
בתחילת אפריל סערה הקהילה היהודית בגרמניה לאחר שנער יהודי בן 14 עזב את בית הספר בו למד בברלין, לאחר שהותקף על ידי נערים במוסד על רקע שהוגדר כ"אנטישמי". הוריו של הילד האשימו את המוסד החינוכי בטיפול איטי בפרשה, מאחר ולפני התקיפה הפיזית הותקף הנער מילולית פעמים רבות, ובני כיתתו, רבים מהם ממוצא טורקי או ערבי, אף אמרו לו כי אינם יכולים להיות חבריו, מאחר ו"כל היהודים רוצחים". הפרשה אף הגיעה לכותרות בעיתוני העולם.
בדוח שהוגש לפרלמנט נכתב כי החשש היהודי העולה, נובע בחלקו מ"החשיבות הגוברת של המדיה החברתית, שהיא המפתח להתפשטות השנאה, ההסתה והאנטישמיות". הדוח קורא לממשלת גרמניה לנטר באינטרנט ולהשתמש בכלים משפטיים "כדי למחוק את ה'רובוטים' במדיה החברתית ואת החשבונות המזויפים דרכם מתפשטים ביטויי שנאה אנטישמים", וממליץ למנות נציב תלונות ציבור לאנטישמיות, כדי להשיג תיאום כלל-ארצי טוב יותר במאבק בבעיה. הדוח גם ממליץ להילחם באפליה אנטי-מוסלמית ובדעות קדומות אחרות, "עמדות אלה חופפות לעמדות אנטישמיות", נכתב בדוח.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg