פוטין מאשים את ארה"ב במתקפת הסייבר: "זה מטריד"
נשיא רוסיה דחה את ההאשמות כי הקרמלין עומד מאחורי המתקפה שפגעה במאות אלפי מחשבים בעולם. הוא האשים את סוכנויות המודיעין האמריקאיות שפיתחו את הווירוס, וקרא לדיון דחוף בנושא
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין האשים היום (ב') את ארצות הברית ואת סוכנויות המודיעין שלה בגרימת מתקפת הסייבר העולמית שגרמה בימים האחרונים לכאוס בכל העולם. הוא גם דחה את הטענות בנוגע למעורבות של רוסיה בניהול המתקפה, שפגעה ביותר מ-100 אלף ארגונים במעל 150 מדינות.
''הגולם קם על יוצרו''. פוטין
צילום: EPA
פוטין אמר את הדברים הנוקבים במהלך כנס שבו הוא משתתף בבירת סין, בייג'ינג. הוא אמר לכתבים כי לא רק שרוסיה אינה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר – היא אף אחת הקורבנות שלה. עם זאת, הוא הדגיש כי לא נגרם נזק משמעותי למוסדות במדינה כגון מערכת הבנקאות והבריאות. הווירוס פגע בכאלף מחשבים השייכים למשרד הפנים במדינה, אך דוברת המשרד אמרה שלא נאבד בעקבות זאת אף מידע.
במקום זאת, הפנה הנשיא הרוסי את האצבע המאשימה לארה"ב, שבה מתנהלת חקירה בנוגע לשאלה האם ממשלת רוסיה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר שכנראה השפיעה על הבחירות האחרונות לנשיאות ופגעה בסיכוייה של הילרי קלינטון. "זה מטריד, אין בזה שום דבר טוב וזה מהווה גורם לדאגה", אמר.
פוטין התייחס להודעתה של חברת מיקרוסופט, שטענה אמש כי תוכנת הכופר שבה השתמשו הפצחנים (האקרים) במתקפה פותחה במקור על ידי סוכנות הביטחון הלאומית של ארה"ב, ה-NSA, ונגנבה בידי התוקפים. "בנוגע למקור האיומים האלה, אני מאמין שהנהגת מיקרוסופט הצהירה זאת בבירור – שהמקור הראשוני לווירוס הוא בסוכנויות המודיעין של ארה"ב", אמר פוטין.

מחשב שננעל במתקפת הסייבר
צילום: EPA
"ברגע שג'יני מהסוג הזה יוצא מהמנורה – במיוחד כאלה שמפותחים בידי שירותי מודיעין – הוא יכול בהמשך לעשות נזק ליוצריו", התפייט נשיא רוסיה. "השאלה הזאת צריכה להוות באופן מיידי נושא לדיון בדרגים הפוליטיים הבכירים, ונדרש לגבש הגנה נגד תופעות כאלה". הוא הוסיף כי ארה"ב דחתב הצעות לחתימה על הסכם ביטחון סייבר עם רוסיה.
פוטין אמר את הדברים בסין, שעדיין מתאוששת מהפגיעה שספגה במתקפת הסייבר – שיש חששות כי תחזור בגל נוסף. במדינה נפגעו עד תום ליל שבת מחשביהם של כמעט 30 אלף מוסדות וארגונים, כך הודיעה חברת אבטחת האינטרנט "שיהו 360". החברה, אחת מספקיות האבטחה הגדולות בסין, הודיעה כי סוכנויות ממשל ואוניברסיטאות היו בין הנפגעים מהמתקפה, כמו גם תחנות דלק, כספומטים ובתי חולים.
המתקפה הנרחבת החלה ביום שישי בבוקר, ופגעה בבנקים, בבתי חולים ובסוכנויות ממשל. היא ניצלה נקודות חולשה במחשבי "מיקרוסופט" ישנים ומערכות הפעלה. ענקית המשלוחים האמריקאית "פד-אקס", מפעלי רכב אירופיים, ענקית הטלפוניה הספרדית "טלפוניקה", שירותי הבריאות הבריטיים ומערכת הרכבת הגרמנית "דויטשה באן" – כל אלה היו בין הנפגעים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg