משפחות שכולות נגד היועמ"ש: "מתעלם במופגן מכאבנו"

הורים שכולים מגיבים להוראה שפורסמה לראשונה ב-360 שלפיה אין לאפשר למשפחות השכולות לצפות בהריסת בתי מחבלים. "הבעיה הגדולה היא שהיועמ"ש והפוליטיקאים מעדיפים להתעסק כל הזמן באיך מקצצים לנו את הרגליים במקום לייצר הרתעה אמתית"

נטעאל בנדל | 1/6/2017 17:35
תגיות: צבא וביטחון,הריסת בתי מחבלים,אביחי מנדלבליט
לאחר שפורסם לראשונה כי היועמ"ש הורה למשטרת ישראל שלא לאפשר למשפחות נפגעי טרור לצפות בהריסת בתי מחבלים – משפחות השכול מביעות קול זעקה ויוצאות נגד היועמ"ש. ההוראה יצאה לאחר שמפקד מחוז ירושלים במשטרה ניצב יורם הלוי אפשר למשפחת חג'אג' לצפות בהריסת בית המחבל שרצח את בתם – הצוערת סגן שיר חג'אג', שנרצחה בפיגוע הדריסה בארמון הנציב לפני כמה חודשים.

משפחת חג'אג' עדה להרס בית המחבל. צילום: דוברות המשטרה
 


אביה של שיר, הרצל חג'אג', שנסע יחד עם מפקד מחוז ירושלים לצפות בהריסת הבית, הגיב להוראת היועמ"ש ואמר ל-360: "הבעיה הגדולה של כולנו היא שהיועץ המשפטי לממשלה, הפוליטיקאים והשרים מעדיפים להתעסק כל הזמן באיך מקצצים לנו את הרגליים במקום לייצר הרתעה אמתית". חג'אג' קרא לכל הנוגעים בדבר "להילחם ללא לאות כדי להוציא למשפחות המחבלים את האוויר ממכוניות הטרור בהן הן נוהגות". לדבריו "הריסת בתים היא ההרתעה הטובה ביותר".

חג'אג' אמר עוד כי: "על היועמ"ש לפעול לחיזוק שלטונם של משרדי הממשלה כדי שיוכלו לקחת למחבלים ובני משפחותיהם את תעודות הזהות. על המדינה בכלל והיועמ"ש בפרט למנוע העברת מיליארדי שקלים מהרשות למשפחות המחבלים בתמורה לרצח יהודים. יש להודיע למספר בנקים להפסיק את קשרי המסחר עם הרשות הפלסטינית לאלתר. אלה הדרכים שבהן עליו לפעול מידית כדי למנוע את הרצח הבא".

בעקבות הריסת בית המחבל אמרה מירב חג'אג', אמה של שיר, כי "אטימת בית המחבל עשויה למנוע ממחבלים אחרים לבצע פיגועים, ובכך למנוע שכול וכאב מאימהות נוספות". האם השכולה הוסיפה כי הצפייה בתהליך האטימה עשוי לתת מעט מנוח לנפשה.
 
צילום: אורן בן חקון
''עצוב לראות איך היועמ''ש מעדיף את זעקת אמהות המחבלים''. מנדלבליט צילום: אורן בן חקון
 
אל זעקת המשפחות השכול ויציאתן נגד הוראת היועמ"ש הצטרפה גם דבורה גונן, אמו של דני ז"ל שנרצח לפני כשנתיים בפיגוע ליד היישוב דולב. דבורה גונן הגיבה לחשיפת 360 ואמרה כי: "לא יכול להיות שהיועץ המשפטי לממשלה עושה איפה ואיפה". היא הוסיפה: "האם דם יקירנו שנרצחו חשוב פחות מדמם של המחבלים?"

גונן, שפנתה כמה פעמים ישירות ליועץ המשפטי לממשלה בנושא, אמרה עוד: "עצוב לראות איך היועמ"ש בוחר במופגן להתעלם מכאבנו ומעדיף את זעקת אמהות המחבלים. לא יעלה על הדעת שהוא יעדיף את הבכי שלהן על הדמעות שלנו. למקרה שמנדלבליט שכח – דם יהודי אינו הפקר, ועליו לפעול כדי למנוע את הרצח הבא, חס וחלילה".

מנכ"ל תנועת "אם תרצו", מתן פלג, שמשפחתו מלווה את המשפחות השכולות, אמר כי: "לא יעלה על הדעת שפקיד, בכיר ככל שיהיה, יקבע מדיניות בנושא כה רגיש במקום להעביר את ההחלטה לשרי הממשלה האמונים על הסוגיה. כניעתו של עו"ד מנדלבליט בפני "המוקד להגנת הפרט", ארגון הפועל במימון ממשלות זרות בתוך מערכת המשפט הישראלית כדי לשנות את מדיניותה של המדינה בכל הקשור למלחמתה בטרור, מזעזעת את אמות הספים. בעודו מיישם את טענות הארגון השתול הזה, הכשיר היועמ"ש דה פקטו את המעורבות הממשלתית הזרה בענייניה החשובים ביותר של מדינת ישראל".

פלג הדגיש כי "מדובר בפגיעה חמורה בדמוקרטיה הישראלית ובמשפחות השכולות". הוא הוסיף ואמר ש"מקומם לראות כיצד מאפשר היועמ"ש לחזק את מבקשי רעתה של מדינת ישראל במקום להילחם למענה באופן דמוקרטי, צודק ונחוש. תנועת 'אם תרצו', כתנועה הציונית הגדולה בישראל, קוראת ליועמ"ש לחזור בו באופן מידי מן ההחלטה הבזויה ולתת לנבחרי הציבור לקבוע את מדיניות ממשלת ישראל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך