סערה ברשת: ה"פייק ניוז" של CNN על הפיגוע בלונדון

כתבת הרשת תועדה מכוונת מפגינים ערבים שמחו על הפיגוע בגשר לונדון לאזור מתוחם שצילמו אנשיה. רבים טענו כי היא ביימה את ההפגנה, אך הרשת טענה: בסך הכול המשטרה הפנתה אותם לעבר המצלמה

nrg חדשות | 5/6/2017 9:54
תגיות: פיגוע בגשר לונדון, טרור באירופה, פייק ניוז,CNN
האם כתבת בכירה ברשת "סי-אן-אן" ביימה הפגנה של מוסלמים ברחובות לונדון לאחר הפיגוע בבירה הבריטית, במטרה להראות שיש גורמים מתונים שקוראים בקול נגד הטרור? ובכן, נראה שלא, אבל אין ספק שכדי להביא צילום ש"מצטלם טוב", היא הייתה מוכנה לכופף מעט את המציאות. לא בדיוק "פייק ניוז", אבל מספיק בשביל שאנשים רבים יתחילו לצעוק את זה.

"פייק ניוז" של CNN? שפטו בעצמכם
 
קטעים נוספים

מיום אתמול (יום א') החלה הרשת לסעור סביב סרטון וידאו של עיתונאי מקומי בלונדון שצילם את בקי אנדרסון, כתבת "סי-אן-אן", העומדת ליד מצלמה בעיר, כששוטרים ומפיקים לוקחים קבוצת מפגינים מוסלמים ומכוונים אותם לעמוד באזור מתוחם ליד מצלמות הרשת. הילד הקטן שהיה בהפגנה מוקם היטב, כדי שהמצלמה תקלוט גם אותו.

העיתונאי שהעלה זאת כתב בציוץ הטוויטר שלו שהכתבת "מביימת הפגנה מוסלמית נגד הפיגוע בגשר לונדון". בכתבתה אמרה אנדרסון לצופים: "הסתכלו על כל האנשים שכאן סביבי, שעצובים על ליל אמש אך מלאי תקווה לקראת מחר". היא הזכירה את השלטים שנושאים המפגינים ואת הסיסמאות לאהבה שנכתבו בהם.

אותו עיתונאי שחשף את הסצנה המוזרה היה ארסי בהערותיו: "פייק ניוז", הוא תייג את האירוע, וציין כי השוטרים הלבנים עזבו את האזור המתוחם לפני שהמצלמה החלה לפעול, ובמקומם נכנסו לזירה שוטרים ממוצא אסייתי.

אך ברשת התגובות היו תוקפניות אף יותר: "'סי-אן-אן' נתפסו מביימים חדשות", כתב משתמש אחד ברשת, שהוסיף כי "הם אפילו הביאו 'קבוצת תומכי שלום', אביזרים ושלטים". אחרים רשמו: "זה פשוט לא יאומן". קייטי הופקינס הבריטית העלתה תמונות של אותה קבוצה בכמה כלי תקשורת, והראתה שמדובר באותם אנשים – שניצבו במקומות אחרים אך זכו להבלטה בכמה אתרים וערוצים.
 




מרשת סי.אן.אן נמסר בתגובה: "הסיפור מופרך. קבוצת המפגינים שהיו ליד עמדת המשטרה קיבלו אישור מהקצינים במקום לזוז, במטרה להראות את השלטים לאמצעי התקשורת. צוות סי.אן.אן יחד עם כלי תקשורת נוספים צילמו אותם".

אבל הרשת גם לא נשארה חייבת. חשבון יחסי הציבור הבינלאומי של "סי-אן-אן" הודיע ש"זה שטויות. המשטרה הניחה למפגינים להיכנס לאזור המתוחם כדי להראות את השלטים שלהם. יחד עם כלי תקשורת אחרים, 'סי-אן-אן' פשוט צילמה אותם עושים כן". בכיר ברשת, בריאן סטלטר, הוסיף: "צייצנים מהימין הקיצוני מטעים אתכם על הסרטון הזה".
 



לא בטוח שכולם השתכנעו מהתשובה הזאת, לפחות לפי מספר הכתבות ברשת שעלו על הסיפור. אך מומחי תקשורת ששוחחו על העניין הסבירו שלבסוף, המקרה הזה תלוי בזווית המבט של כל אחד מהצדדים: הרבה פעמים כלי תקשורת מגיעים לשטח ומביאים את מי שנמצא שם כדי שיהיה באור הזרקורים. האם זהו "פייק ניוז"? תלוי את מי שואלים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך