בחמאס מוכנים לעזוב את קטאר: "נעבור למלזיה או לעזה"
בכיר הארגון בעזה חשף כי מספר חברים בלשכה המדינית של חמאס עזבו את קטאר על רקע המשבר עם מדינות ערב, ביניהם מקורבים לחאלד משעל. "מוכנים לסגור את הלשכה אם נתבקש"
מספר בכירים של חמאס יצאו מקטאר, כדי שלא להביך את המדינה בעקבות המצב הנוכחי. כך אמר, בהתבטאות חסרת תקדים, בכיר חמאס בעזה אחמד יוסף בשיחה עם עיתון "אלראד".מדינות ערב הודיעו על ניתוק היחסים עם קטאר: (צילום: רויטרס)
"דוחא הייתה ונשארה התומכת הגדולה ביותר של הפלסטינים ושל ארגון החמאס", אמר הבכיר לעיתון. "יש לנו את כל הכבוד והערכה כלפיה. אנחנו מוכנים להעביר את הלשכה המדינית לכל מקום אחר, במקרה שקטאר יבקשו כדי להקל על הלחץ שיש עליהם".

מקורבים אליו יצאו מקטאר. חאלד משעל.
צילום: AP
הבכיר התייחס לתחנה הבאה אליה יעבור הארגון ואמר: "הלשכה המדינית של חמאס יכולה לעבור למלזיה, לבנון או שתחזור לעזה , ביתם של כל מפקדי העם הפלסטיני".
גורמים בכירים בהנהגת חמאס יצאו במהלך היומיים האחרוניים מדוחא, בהתאם לבקשת הקטארים. על פי פרסומים בעבר, שישה בכירים בחמאס כבר עזבו את קטאר. ביניהם סלאח אלערורי שהכווין חוליות טרור בשומרון ומוסא דודין, חבר הלשכה המדינית של חמאס וממשוחררי עסקת שליט.

''דוחא הייתה ונשארה התומכת הגדולה ביותר של הפלסטינים''
צילום: AFP
כעת ציינו הגורמים ארבע שמות נוספים: מחמד נסר וסאמי ח'אטר, מקורביו של ראש הלשכה המדינית לשעבר חאלד משעל. בנוסף גם עזת אלרשק ומאהר עביד, עזבו את המדינה.
גם האחים המוסלמים עוזבים את קטאר. העיתון הסעודי "אל עכאז", ציטט מקורות מקומיים שדיווחו על תוכנית תמיכה של האחים המוסלמים בקטאר. על פי הפרסום הנהגת האחים המוסלמים התכנסה בטורקיה, לאור ההתפתחויות האחרונות במפרץ, וקראה לחברי האחים המוסלמים הנמצאים בקטאר לעזוב את המדינה באופן מידי.על פי הדיווח, חברי האחים המוסלמים נקראו לעזוב לסודאן, טורקיה, מלזיה ובריטניה

הפרלמנט בטורקיה קיבל החלטה לחזק את הנוכחות הטורקית בקטאר, אמיר קטאר וארדואן.
צילום: AFP
בישיבה המיוחדת של חברי תנועת האחים המוסלמים, נכחו נציגים של הממשלה הטורקית,שהבטיחו להמשיך ולתמוך בארגון. הפרלמנט בטורקיה קיבל החלטה לחזק את הנוכחות הטורקית בקטאר, וכיום ישנם מאות חיילים טורקים במדינה. לפי הדיווחים עוד על אלפי חיילים יוצבו שם בעקבות ההחלטה.
בתחילת השבוע הודיעו מספר מדינות מוסלמיות על הפסקת היחסים הדיפלומטים עם האמירות קטאר. המדינות - מצרים, איחוד האמירויות, ערב הסעודית, לוב, תימן ובחריין מאשימות את קטאר בתמיכה בארגוני טרור. שר החוץ הקטארי ציין כי ההחלטה להפסיק את הקשרים הדיפלומטיים "אינה מוצדקת", וכי האמירות מחוייבת ל"מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ" (GCC) ואינה מתערבת בענייניהן של מדינות אחרות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg