מפלגת החופש האוסטרית: נעביר את השגרירות לירושלים
האנס כריסטיאן שטראכה, ראש המפלגה עמה ממליץ משרד החוץ להמנע מקשרים, יקיים בשבוע הבא אירוע בהשתתפות ח"כ יהודה גליק בו יודיע כי אם ינצח בבחירות הקרובות הוא מתחייב להעביר את השגרירות האוסטרית לבירת ישראל
מתחדש הפולמוס בישראל בעניין מפלגת החופש האוסטרית: ח"כ יהודה גליק (ליכוד) יצא בשבוע הבא לווינה למפגש עם צמרת המפלגה, ובכללה יושב הראש האנס כריסטיאן שטראכה. גליק הוזמן לאירוע שבו תודיע מפלגת החופש על התחייבותה להעביר את השגרירות האוסטרית לירושלים אם תנצח בבחירות הכלליות המתקרבות במדינה, ושם אף יקבל את ההתחייבות בכתב.על ההחלטה לשנות את המצע בעניין ירושלים מסר לגליק איש בית הנבחרים האוסטרי מטעם המפלגה דוד לזר, המקורב לשטראכה. ממשרד החוץ מסרו ליועציו של גליק שעמדתה הרשמית של ישראל היא להימנע מקשרים עם מפלגת החופש.

מנהיג ''מפלגת החירות'' האוסטרית, היינץ-כריסטיאן שטראכה
צילום: AP
גליק, המודע להיסטוריה של מפלגת החירות ולטענות בישראל כי מדובר במפלגה ניאו־נאצית, יזם שיחה בת שעה עם שגריר אוסטריה בישראל, מרטין וייס. "השגריר הבהיר לי בשיחה הזו ששטארכה שונה מקודמו, ירג היידר. הוא תומך בישראל, ואינו מחזיק בדעות אנטישמיות.
לדברי השגריר, שטראכה הוא מנהיג לגיטימי שנמצא בקונצנזוס. לכן בתום הבדיקות החלטתי להיענות להזמנה ולקיים את המפגש", אמר גליק, "אני איש של שלום, ומי שמכיר אותי יודע שאיני שונא מוסלמים. תפקידנו להיפגש עם מי שתומכים בנו ובוודאי תומכים בירושלים בירת השלום העולמי". גליק הוסיף שאינו מתערב בבחירות באוסטריה ואין בכוונתו להביע תמיכה במפלגה, אלא רק לקבל את ההתחייבות בנוגע לירושלים.

ח''כ יהודה גליק
צילום: דוברות הכנסת
לפני שלושה חודשים פורסם ב'מקור ראשון' מכתבו של רפי איתן, בכיר המוסד שהיה שותף ללכידת אדולף אייכמן, שקרא לדרג המדיני להסיר את החרם מעל מפלגת החופש של אוסטריה. במכתב ששיגר לנשיא המדינה ראובן ריבלין כתב איתן: "אני מצדד בכל פה בחידוש לאלתר של יחסי מדינת ישראל עם מפלגת החופש. אני מכיר אישית כבר חמש שנים את יושב ראש מפלגת החופש, היינץ כריסטיאן שטראכה. הקו שלו עקבי וברור. שטראכה מגנה בחריפות ולא מגלה כל סובלנות כלפי גילויי אנטישמיות או אנטי־ציונות, בין מקרב חברי מפלגתו ובין מימין, משמאל או מקרב גורמים אסלאמיסטיים".
במשרד החוץ בישראל ובקהילה היהודית של וינה קיימת כבר כמה שנים מחלוקת עמוקה בעניין היחס לשטראכה ולמפלגתו. בכירים במשרד החוץ ובקהילה היהודית סבורים שהגיעה השעה להסיר את החרם מעל המפלגה, שכן שטראכה ניקה את המפלגה מהמרכיבים האנטישמיים שהחדיר לתוכה בשעתו המנהיג הקודם היידר.

שטראכה במהלך סיורו בישראל
צילום: מירי צחי
מלבד זאת הפך שטארכה לאחד המוקיעים החריפים של שונאי היהודים ומדינתם. שטארכה הביע חרטה על חלקה של אוסטריה בשואה, ביקר בארץ פעמים רבות וסייר פעמיים ב'יד ושם'. שטארכה הוא גם בין המגנים הגדולים ביותר של ישראל באירופה, ובשנים האחרונות נקט כמה פעולות סיוע למדינה במוסדות אירופיים. על רקע זה, רבים בקהילה היהודית, ובהם איל ההימורים המפורסם מרטין שלאף, סבורים שהגיעה השעה להכיר בשטארכה ובמפלגת החופש.
מנגד, איש העסקים אריאל מוזיקנט, מנהיגה בפועל של הקהילה היהודית באוסטריה, טוען שבמפלגת החופש יש עדיין מאפיינים אנטישמיים. בעמדה דומה מחזיקים חלק מבכירי משרד החוץ, הסבורים שאין די בפעולות שנקט שטארכה. במשרד החוץ גם מציינים שמפלגת החופש מוחרמת בכל המדינות המרכזיות באירופה, כך שהחלטה ישראלית להכיר בה רק תחריף את המתיחות הקיימת ממילא בין ישראל ובין המדינות הללו בסוגיית יהודה ושומרון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg