ההורים התחננו, אך הרופא לא אישר קנאביס לתינוקת החולה

הללי בת העשרה חודשים, שסובלת מאפילפסיה, קיבלה רק מרשמים לתרופות כימיות שהובילו לתופעות לוואי. למרות בקשות חוזרות של הוריה לבחון אפשרות של שמן קנאביס, הרופאים לא הסכימו. כעת, לאחר שהאב פרסם את הסיפור בפייסבוק, הנושא יעלה לדיון בכנסת

דליה מזורי | 3/7/2017 21:05
תגיות: בארץ,קנאביס רפואי
"עדיף לכם ילדה חצי עיוורת מאשר ילדה מפגרת", כך אמר פרופסור מומחה לנוירולוגיה להורים שביקשו לתת קנאביס רפואי לתינוקת בת העשרה חודשים שלהם, אשר חולה באפילפסיה. הרופא לא היה מוכן לאשר לתינוקת קבלת שמן קנאביס, אבל כן הסכים לתת לה תרופה כימית הניתנת לחולים פסיכיאטרים. כאשר ההורים מחו  - בגלל תופעות הלוואי של התרופה הכימית – ביטל הרופא את טענותיהם.

את מחלת האפילפסיה גילו הוריה של הללי קדוש כשהייתה בת חצי שנה. האב, מאיר קדוש, אמר כי מדובר בתסמונת מאוד נדירה, שלרוב עוברת עד גיל שנתיים, אבל אם לא מטפלים בה עלולה להופיע תסמונת אחרת. הבעיה העיקרית, לדברי האב, היא הפרכוסים שמגיעים בעקבות המחלה, שכן אם לא עוצרים אותם עלול להיגרם נזק לתפקוד המוח, עד כדי פיגור שכלי, או לפגיעה בראיה.
צילום: אריק סולטן
''תרופה טבעית במאה אחוזים, ללא תופעות לוואי''. שמן קנאביס רפואי צילום: אריק סולטן

"כשגילינו את זה בגיל חצי שנה, החליטו בהדסה לטפל בהללי בתרופה בשם HCTH  (סינקטיב בעברית)", סיפר אבי התינוקת. "זהו כימיקל שנותנים לתינוק דרך השריר. הייתי מזריק להללי יום יום זריקה בבוקר, אבל אז התחילו תופעות הלוואי. נראה שכל תופעות הלוואי שמופיעות בעלון לצרכן הופיעו אצלה: פריחה באזור של הטיטול, שממש אכלה לה את הבשר, צריבה ודימום מהצריבה. אבל יותר מזה – זיהינו אפאטיות. היא לא צחקה, לא הסתובבה והשמינה ברמות מפחידות".

בגלל תופעות הלוואי, ההורים החליטו להפסיק את הטיפול בתרופה זו. אז הוחלט לתת לתינוקת סבריל - תרופה פסיכיאטרית. "הלכתי לברר אם זו תרופה לתינוקת", אמר האב. "פסיכיאטרית ששמעה על כך ממני הזדעזעה, ואמרה שלא נותנים את התרופה הזו לתינוקות בגיל עשרה חודשים. זה משתק את המוח, ובהתקף פסיכוטי לשליש מהמטופלים יש 'ראיית מנהרה'".

אז שמעו ההורים על הקנאביס הרפואי. הם הלכו למספר נוירולוגים, אך איש מהם לא היה מוכן לאשר מתן קנאביס לתינוקת. "הם אמרו לנו, שקנאביס מאשרים רק אחרי שמנסים פרוטוקול של חמש תרופות כימיות, בהן דפלפט, סבריל זפרה ועוד", סיפרו ההורים. "רק אם הן לא מועילות – עוברים לקנאביס.

"אבל לתרופות האלו ישנן תופעות לוואי מפחידות. הקנאביס לעומת זאת היא תרופה טבעית במאה אחוזים, ללא תופעות לוואי. אז למה צריך להזיק לתינוקת, כדי למלא פרוטוקול?".

הסרטון שפרסם מאיר קדוש בפייסבוק
 
ההורים היו מוכנים ללכת לרופא פרטי ולשלם לו אלפי שקלים רק בשביל האישור. אותו רופא התלהב בתחילה, אבל אז הלך להתייעץ. לאחר מכן, הוא חזר אל האב עם אותה תשובה: "תעביר את הבת שלך את הסדרה של חמש התרופות ואם זה לא יעזור אתן לך אישור לקנאביס".

בשלב זה החליט מאיר קדוש להעלות את הבעיה של בתו לידיעת הציבור והעלה סרטון לפייסבוק, שמגולל את התלאות שהוא ומשפחתו נאלצו לעבר. הסרטון כבר זכה למאה אלף צפיות ו-2,000 שיתופים. אחת המגיבות בפייסבוק סיפרה על בעיה דומה, וכי הבן שלה ניסה את כל חמשת התרופות הכימיות המוצעות לפני ארבע שנים בגלל אפילפסיה. בנוסף נולד לה ילד אוטיסט. היא הצליחה להשיג שמן קנאביס באופן פרטי בחו"ל, ולאחר שנתנה אותו לבנה קרה דבר מדהים - שיעורי ההתקפים ירדו בצורה דרמטית.

"זה פשע נגד האנושות מה שקורה פה", אמר קדוש. "בגלל שמרנות, או אולי בגלל אינטרסים של חברות התרופות שלוחצות על הרופאים – שמקבלים מהן תגמולים שמנים - לא נותנים תרופה טובה, יעילה וללא תופעות לוואי. מלעיטים את החולים בתרופות כימיות מסוכנות. צריך לפוצץ את הפשע הזה אחת ולתמיד".

קדוש מתכונן כעת גם לנסוע עם התינוקת החולה לחו"ל. שם אולי יוכל לקבל את התרופה מרופא באופן חוקי. בנוסף, מחר ידונו בפרשה זו בכנסת. קדוש ומאות הורים נוספים מקווים כי בוועדה יאשרו טיפול בילדיהם ולא יכריחו אותם לעבור את הפרוטוקול של חמש התרופות ה"מרעילות".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך